Konserve Mama Hava Alırmı

deniznergis
deniznergis

12866 Puan

selamlar ben kedimi ND marka yaş mama ile besliyorum .malum kış ayındayız mamalar serin yerde balkon dolabında muhafaza ediyorum,haliyle mama içeriği yaglı oldu olduğu için donuyor .vereceğim zaman mamayı sıcak su kabının içerisinde kutuyu açmadan ısıtıyorum benmari usülü fakat aldıgım son parti mamaların içinde ya hava kalmış ,yada hava almış sıcak suya batmayıp su yüzeyinde yüzdüğünü farkettim,açtıgımda kokusu normal ,fakat rengi deformasyona uğramış gibi sizce bozuk olma ihtimali varmıdır.?

4 CEVAP

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Valla ben de yüzeyde beyaz tortu oluşumu şikayetiyle firmaya yazdığımda hayvansal yağın donmuş olduğunu söylediler. İki tane 6'lı avantaj paketi satın almıştım. Tavuklu olanlar gayet normaldi ama kuzulu ve geyikli olanlarda beyaz bir tortu vardı, homojen değildi pek. Ben kedime verdim firmaya inanarak ama şimdi olsa kesinlikle vermem. Neden mi? Çünkü bizimki bitiremiyor ve buzdolabında muhafaza ediyorum, yağlar nedense 4 derecede donmuyor -_- Son açtığımız geyikliler gayet güzel, pilav üstü açıp yemek bile istiyorum o derece yani :D Nedenini ben de bir türlü çözemedim gitti doğrusu.

deniznergis
deniznergis

12866

evet üzerinde beyaz tortu olması normal etin içerisinde bulunan hayvansal yağlar donuyor ,kuzulu olanlar donuyor genellikle,bizimkide ördekli tavuklu geyikli balıklı olanları agzına sürmüyor ,schesir ile arada yarı yarıya karıştıyorum bazen tavuk ve etli olandan tavukları ayırıyor et olanları silip süpürüyor .çok seçici bizide yoruyor zamanla

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Kuzuluyu anlayabilirim ama geyikli? Geyik eti bu saydıklarımız arasında en az yağ oranına sahip, 90 gramında sadece 3.57(?) yağ vardı hatırladığım kadarıyla. Bu havalarda donabilir diye düşündüm ben de ama buzdolabında neden donmuyor ona anlam veremiyorum bir türlü :/

deniznergis
deniznergis

12866

geyik eti yağsız olur tatsız tuzsuz bir ettir belki tatlandırmak için içerisine kanola yagı ekliyor olabilirler ,daha bilmedigimiz neler koyuyorlardır kim bilir patili dostlara neler yediyoruzda farkında degiliz nd kuzu etlinin içerisinden bile kıkırdak ,hayvan kılları sert parçalar oluyor onları ayıklıyorum mecburen sindiremiyo sonuçta .ilk zamanlar dikkat etmiyordum fakat farkına vardım kabız oluyordu kuzum kumdan bir çıkışı vardı sanki zafer kazanmış gibi mamanın içerisinden onları ayıklayınca günlük rutin kumuna girmeye başladı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 337 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR