Köpeğim Çok Dışarı Çıkmak İstiyor

EzgiTomas
EzgiTomas

637 Puan

Köpeğim dışarı çıkmayı, gezmeyi çok ama çok seviyor. Sık sık gezdiriyorum, bahçemizde de enerjisini atıyor. Ama daha fazla dışarı çıkmak istiyor. Benim de işlerimden dolayı, o kadar vaktim olmuyor. Sizce bu alışkanlığını nasıl düzeltebilirim. Dışarıda gezmeyi bu kadar sevmesi normal mi? Normalde günde 3 defa tuvalet ihtiyaçları için çıkartılır. Ben 5 defa çıkartmak zorunda kalıyorum, gezmek istiyor :) bahçede de oynuyoruz, koşuyoruz ama yine de daha fazla çıkmak istiyor. Bahçe kapısından dışarı atlamaya çalışıyor, hatta bir keresinde az kalsın kaçıyordu. Bu alışkanlığını nasıl düzeltebilirim? Ne yapabilirim çözüm olarak?

2 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

önce köpeği doğru anlamak lazım. kapıdan dışarıyı görebiliyorsa değişkenlerin sorumluluğunu oranın kontrolünü almaya çalışıyor olabilir. kapıya zıplaması 2 ayak üstüne kalkması, vücut büyüklüğünü artırması baskın bir harekettir, köpek bunu dışarı çıkmak için yapmaz. kapıyı veya oradan geçenleri baskılamaya çalışıyor olabilir. bu hareketin yaptığında kapı ile köpeğin arasına girerek oranın sorumluluğunu aldığınızı köpeğe göstermiş olursunuz ve köpek de bu hareketi yapmasına gerek olmadığını farketmiş olur. direk atlayıp gidiyorsa, bunuda engellemenin tek yolu köpeğin gözünde iyi bir yönetici olmanızdır. bu durumda köpek zaten sizden bağımsız böyle bir hareket başlatmayacaktır. yöneticisi olabilmeniz için biraz emek harcamanız hatta belki değişmeniz gerecek. kral köpek ailesinin yardımlarıyla bunu başarabilirsiniz. köpekleri doğru anlamak için şu videoalrı izlemenizi de öneririm. https://www.youtube.com/playlist?list=PLMhSnKShK_RTklCLmfEeBXT8TB0eeIeHf şimdilik köpeğin bu hareketi yapamayacağı şekilde ona güvenli bir alan oluşturun onunla ilgilenmediğinizde orada beklesin, evin bir odası olabilir. çitle çevirili bir alan oalbilr.

betulbatar
betulbatar

5025

Çıkardığınızda diğer köpeklerle oynuyor mu? Eğer bahçe içinde sadece sizle oynuyorsa yetersiz geliyor olabilir. 5 kere çıkarmak yerine 3 kere çıkarıp süreyi uzatabilirsiniz. Fotoğraftan anladığım kadarıyla av köpeği, benimki de öyle ve tasmayla gezmek onu hiç kesmiyor. Eğer siz de sürekli tasma ile geziyorsanız o yürüme biçimi ona yetersiz geliyor olabilir. Yakınınızda park, sahil bir yer varsa götürüp tasmasını açıp diğer köpeklerle oynamasını sağlarsanız daha çok hoşuna gidecektir.
Bir de meraklı olduğu için dışarıyı görmek adına yapıyor olabilir. Örneğin benim köpeğim evin içindeyken bile sokaktan geçen diğer köpeklerin kokusunu alıyor ve mızmızlanıyor. Aslında çıkmanın yanı sıra olan biteni görmek istiyor, ben de balkon kapısını açıyorum onlar gidene kadar izleyip geliyor. Evin içindeyken dışarıyı gördüğü bir cephe yoksa da kapıyı gösteriyor olabilir. Bahçeden kaçmaya çalışması da gördüğü bir arkadaşından dolayı falan olabilir :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1355 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR