Gimcat Multivitamin Ya Da Malt Soft Extra Alerji Yapar Mı?

Merhaba,


Aranıza yeni katıldım. Albino bir kızımız var. Eski sahipleri sokağa bırakırken sahiplendik. Eski maması Enjoy Tavuklu Mama imiş. Bize geldiği gün Molly Hypoallergenic Karides ve Somonlu Mama ile başladık. Bunun yanında konuyla ilgili bilgisizliğimizden olsa gerek Felix yaş mamaya başladık ve kızımız kendini kaşımaya, kanatıp yara yapmaya, pati içlerindeki tüyleri yolmaya ve gözü akmaya başladı. Veteriner Hekimimiz yaş mama ve tavuktan dolayı olacağını söyleyerek bazı vitamin takviyeleri ve Royal Canin Hypoallergenic mama tavsiyesinde bulundu ve biz de buna uyarak tedaviye başladık. 20 gün sonra kızımızın kaşınması bitti, tüyleri çıkmaya başladı. Akabinde tedavide kullandığımız ilaçları ve vitaminleri bırakarak Royal Canin Hypoallergenic mamaya devam ederek Gimcat Multivitamin ve Malt Soft Extra'ya başladık. Ancak kızımız bu sefer de çenesini kaşımaya ve kanatmaya başladı. Gimcat ile ilgili yorumları okuduğumda nerdeyse hiç olumsuz ya da alerjiye sebep olduğuna dair yorum görmedim. Bu sebeple sizlerin görüşlerini almak istiyorum. Günlerdir neye alerjisi olduğunu çözmeye çalışıyorum ve yoruldum artık. Aşağıya kullandığım mama ve içeriklerini paylaşıyorum.


-Molly Hypoallergenic Karides ve Somonlu Mama
İçindekiler:

Hidrolize Somon Proteini (%28), Kurutulmuş Tavuk Proteini, Karides Unu (%8), Baldo Pirinç, Mısır, Rafine Tavuk Yağı, Bezelye, Hamsi Unu, Bira Mayası, Somon Yağı, Nükleotit Maya Proteini, Mineraller, Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler.


Felix Yaş Mama
Mama içeriği;

Et ve hayvansal türevleri (min.% 4 Tavuk ve %4 havuç ), bitkisel protein özleri, balık ve balık türevleri, mineraller, şeker.
Analitik Bileşenler: Ham Protein 14%, Yağ 2,5% ,Kam Kül 2,2%, Selüloz 0,5% , Nem 80%


**Gimcat Multivitamin ve Malt Soft Extra
İçerik: **
Vitaminler, yağlar, bitkisel ürünler, laktoz
Sebze ve sebze türevleri (malt, selüloz), sıvı ve katı yağlar (kümes hayvanı yağı, rafine ayçiçek yağı), laktoz.

8 CEVAP

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

Yaş mama olarak naturea ,schesir, nutri feline gibi markaları kullanırsanız daha iyi olur
Çene kaşıntısının sebebi plastik mama ve su kapları olabilir
Seramik ya da cam kap kullanıyorsanız da her gün düzenli yıkayın
Maması çok yağlı olduğu için ağız kenarlarında akneye sebep olabilir mama yedikten sonra ağzını suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle temizleyebilirsiniz ekstra olarak

Denizygt
Denizygt

11024

Bence felix yaş mamayı tamamen kesmeniz lazım nutri yada gimcatın yaşmamalarından kullanın ve bence kuru mamada da farklı bişi deneyin

melist35
melist35

11186

kullandığınız mama kaliteli değil bir kere. royal canin de değil, felix zaten çöp. vet life in hypoallergenic serisini deneyin. ayrıca veterinerinizin de tedavi şekli bi değişik geldi, royal caninle anlaşmalı bi veteriner sanırım. bence direk veterinerinizi değiştirin. bu tarz dermatolojik konularda tek bir veterinerin fikrini almak doğru değil. gimcat ürünleri de alerji yapmaz.
ayrıca kaşınan bölgede tüyler dökülüyor mu? o bölgeden örnek alınıp sorunun ne olduğuna bakılmalıdır. mantar, dermatit veya uyuz olabilir. bunların çoğu da ev kedilerinde stres kaynaklı oluşan hastalıklardır

Sselin1
Sselin1

122024

macunlari tekrar denediginizde hemen kasinti yaparsa 2 hafta kullanmayin hemen birakin. Kasinti yapmazsa en az 2 hafta kadar deneyip emin olun cunku sonradan tepki vereblir en garanti sonuc icin 1-2 ay deneyin.

Cevaplarınız için teşekkürler. Kaşınan bölgedeki tüyleri tırnaklarıyla kendisi yoluyor ve tüy dökülüyor haliyle. Çene aknesi yok, mama kapları cam ve seramik. Felix yaş mamayı ilk sıkıntılarından beri kullanmıyoruz, genel olarak yaş mama kullanmıyoruz tedavi süresince.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Bunu anlamanın yolu 1 hafta süreyle gimcat ürünlerini kesmek olacak. Alerji devam ediyorsa sebep farklı bir seydir.

Sselin1
Sselin1

122024

Suan gimcat maltla beraber mama olarak ne kulluaniyorsunuz. Royal canin hipolarjenik mi. Yoksa Molly hipoalerjenik mi?

Sselin1
Sselin1

122024

Sanirim royal canine ek olarak kullaniyorsunuz. Simdi cok hassas bir kediniz varsa benim kedim gibi evet alerji yapabiliyor. Trixie nin malti benim kedimin kulaklarini kanatmisti. Ayni malt daha once boyle bir sonuc vermemisti. Ama ona iyi gelmeyen bir mamayi kullandiktan sonra Malt bile fazla gelmisti. Hatta hipoalerjik mamaya tekrar gecmeme ragmen neden kasinti gecmio diye dusunyordum sonra Malti biraktigim gibi gecti. Simdi bu macunlarin icinde tavuk yagi bulunuyor sut urunleri bulunuyor. Hem vitamin hem malt kullaninca oran 2 katina cikmis birde. Belki sadece 1 tanesi dokunuyordur onu da denemeden anlamak zor. Simdilik 2 sini de kesmesiniz daha iyi olacaktir. Midesi icin bugday cimi ekmenizi tavsiye ederim. Zaten kediler dogada bu sekilde midesini rahatlatiyor hatta benim kedim marul ve Tere hastasi. :) yas mama olarakta hills in. z/d hipoalerjenik yas mamasini kullaniyorum en hassas kedilere bile dokunmaz normal yas mama degil cunku tavsiye ederim. hep kuru yemek onlari mutsuz ediyor cunku. Kasintisi gectikten sonra sirasiyla malt ve vitamini deneyin ama her birini en az 2 hafta kullnin ki emin olun bakalim hangisi kansinti yapiyor. Ikisi de kasinti yaparsa bir de zoovitalin maltini deneyin isterseniz. Onda hayvansal urun bulunmuyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 852 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR