Tüyler

kubrafdn
kubrafdn

361 Puan

Merhaba kedim uzun tüylü. Tuvaletini yaparken nadir de olsa tüyüne bulaşıyor. Bir de çok tüy yutuyor. Kısırlaştırırken tüylerini de kestirmek istiyoruz ama derisine ya da karnındaki memelerine zarar gelir diye biraz korkuyoruz yaptıran var mı varsa yardım edebilirmi?

2 CEVAP

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Bence tüm bölgeleri tıraşlatmayın sadece o bölgeyi tıraş edebiliyorlar zaten. Bazıları önce uzun tüylü kedi sahipleniyor sonra da yılın her ayı çıplak gezdiriyor kedisini :( Ben, bunu kesinlikle doğru bulmuyorum. Bizim kedimiz de uzun tüylü, tabi ki her kedi kadar tüy döküyor o da. Her gün tarıyoruz ve ona iyi gelen bir mama kullanıyoruz böylece olabildiğince azalıyor bu problem. Ama kedinizin normalden fazla tüy döktüğünü düşünüyorsanız mama değişimine gidebilir; vetoskin, balık yağı gibi takviyelere baş vurabilirsiniz. Tabi ki önce kedinizi inceleyin biraz, mevsimsel bir geçişten dolayı da fazla tüy döküyor olabilir. 😇

kcet
kcet

722

Merhaba benim kedimde de ayni sorun vardi bizde neredeyse haftada bir kez ve peceteyle silinmeyecek kadar cok bulasiyordu. Kedinin kendini temizlemek icin diskisini yalamasinin parazit sorunlarina yol acabilecegini okumustum bir yerde. Ben veterinerimin de onayiyla tras ettirdim. Veterinerimiz diski bulasmasiyla ilgili sadece o bolgeyi de tiraslatabilecegimi soylemisti fakat ben her gun taramama ragmen tuylerinin kecelesip birbirine karismasina da engel olamadigim icin tum vucudu tiraslandi. Derisiyle veya memeleriyle ilgili bir sorun yasamadik. Siz de guvenilir ve tecrubeli bir veterinere tiras ettirebilirsiniz. Fakat tiras sureci biraz zorlu oluyor, ben anestezisiz yaptirdim kedim cok korktu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 299 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82065 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR