Lütfen Cevap Verin.

Patili52
Patili52

377 Puan

Kedimin bugün lösemi aşısı var. Fakat internetten yazılar okudum genellikle kediler lösemi aşısı sonrası rahatsızlanıyorlarmış. Yaptırmak ve yaptırmamak arasında çok kararsız kaldım.

5 CEVAP

Policlal
Policlal

14138

Kediniz dışarıya çıkan, başka kedilerle temasta olan bir kedi mi?

suledoruk
suledoruk

114870

Lösemi aşısı diğer aşılara göre daha ağır bir aşı bu yüzden sonrasında uzun süre halsizlik yaşıyorlarmış. Öncesinde test yaptırabilirsiniz eğer kedinizin değerleri normal çıkarsa aşıyı atlatabilir durumdadır ve yapılabilir. Benim kedim de 1 yaşında önceki veterineri hiç bahsetmedi ve yaptırmamıştık veterinerini değiştirdik ve yenisi lösemi aşısının gerekli olduğunu söyledi bir kaç ay sonra için aşı günü verdi ama içim rahat etsin diye test yaptırmayı düşünüyorum veterineriniz daha iyisini bilir eğer bir sorun gözlemleseydi aşıyı yapmak istemezdi sanıyorum.

Patili52
Patili52

377

@Policlal Hayır dışarıya çıkmıyor sadece arada hava alması için pencereye çıkıyor.

Policlal
Policlal

14138

Eğer başka kedilerle teması 0 ise dışarıda yere basmıyorsa gezip gelmiyorsa vs. yaptırmanıza gerek yok. Diyorsanız ki evden kaçabilir dışarıya çıkacağı bir durum olabilir o zaman yaptırın. Ağır bir aşı. Önce kan alınıyor bakılıyor çünkü vücudunda lösemi varsa ve aşı yapılırsa kedi ölür. Bu sebeple test yapılarak vücudunda lösemi olmadığı ve yapılabileceğini görüp öyle yapıyorlar. Ben illa yaptıracağım diyorsanız lütfen kuyruk bölgesine yaptırın çünkü aşının yapıldığı yerde komplikasyonlar gelişebiliyor. Bizim veterinerimiz kuyruktan yaptığını ve o bölgede bir sorun olduğunda kuyruğu keserek başka yere sıçramasını engellediklerini söylemişti.

Iremcrk
Iremcrk

824

Çok ağır yan etkileri var diye biliyorum, kansızlığa kadar kötü sonuçlar verebiliyor.
Bazı veterinerler önermiyor bile.
Benim tercihim yaptırmamaktan yana yine de siz bilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 257 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR