Kedim Doymuyor

Zeynepulku
Zeynepulku

122955 Puan

Merhaba, kedim 6 kg günde 70 gram mama yemesi gerekiyor. 4 öğün besliyorum. Uzun zamandır da ogunlu besleniyor. Yemesi gerektiği miktarda versemde asla doymuyor ve daha fazlasını istiyor. Hatta bugün bütün bir gün yemesi gerektiği miktarı sabah verdim. Ara ara gitsin yesin diye. Hepsini bitirmiş 😐.
Özellikle bu aralar sürekli yemek istiyor kanepeden kalkıyorum yemek ver diye koşarak yanıma geliyor. Mama kabının yanindan geçiyorum yemek ver diye mama kabında bağırıyor. Sürekli böyle. Her zaman böyle yapıyordu ama son 1 aydır daha da artti. Bir aydır sürekli vet hekime gidiyoruz aşı kan vs diye acaba sürekli araba yolculuğu onu yoruyor bu yüzden mi daha çok yemek istiyor diye düşünüyorum. Arabada çok stres oluyor. Bundan öncede küçük bir diyete girdik yarım kilo verdik. Şimdi yemesi gerektiği miktarda yiyor.
Kedimi doyurmak için ne yapabilirim, öğün sayılarını arttırmayı miyim uoksa azaltmalı mı?
Acaba kesimde doymama hastalığı vs mi var diye düşünüyorum tabii böyle bir şey varsa :d sabah 70 gram mama yemesine rağmen 1 saat sonra mama kabının yanından geçerken bana mama ver diye miyavladı. :/

21 CEVAP

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

mama olarak ne kullaniyorsunuz ve mamanin arkasinda kg/gr bazinda kedinize kac gr mama cikiyor 70 gr bana az gibi geldi :/

selinlilaaa
selinlilaaa

2291

hmm anlaşılan obur bir minnoş bence öğün miktarını bir tık arttırın gözlemleyin bir süre.. kilo alımında sıkıntı çıkartmazsa öyle devam edin :)

suledoruk
suledoruk

114870

Öğünleri sıklaştırıp mama miktarını azaltabilirsiniz eğer hareketli bir kediyse çabuk acıkıyordur ya da tuvalete gitme sıklığını kontrol edin hızlı sindiriyor olabilir bu yüzden çabuk acıkıyordur. Aralarda yoğurt tarzı şeyler verebilirsiniz yemiyorsa da aç değildir aç bir obur fare olsa mecbur sevmediği şeyi de yerdi :)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

@suledorukk bir dönem çok fazla kilo aldı 1-2 ay gibi sürede 5,5 kgden 6,5 kgye çıktı. Sonra küçük bir diyet yaptık 6 kgye düştü, hep daha çok egzersiz yaptık hemde öğün sayisini artırıp daha az vermeye başladım dediğiniz gibi ama şu an yemesi gerektiği miktarda yiyor. Şu an eskiden daha hareketli dediğiniz gibi olabilir daha önce aklıma gelmemişti. Sağ olun.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Vet hekimimize de sordum kısır kedilerde normal dedi ama bana gına geliyor vallahi, ana ogun yaninda birde ara öğün veriyorum ( kefir yoğurt ödül maması) o da yetmiyor.

selinlilaaa
selinlilaaa

2291

kedinizin cinsi cinsiyeti nedir?

suledoruk
suledoruk

114870

Belki mamanın tadı güzel geliyordur tok olsa da keyfi olarak yiyiyor olabilir aroması fazla olabiliyor bazı mamaların

ahmetzz
ahmetzz

687

Düşük Kalorili Diyet Mamalardan Daha fazla Miktarda Verebilirsiniz.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Erkek, tuxedo/tekir

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Nd mama kullanıyoruz.

MOGU
MOGU

763

ablamın kedisi de çok yiyordu, besleyici değeri yüksek ama tadını çok da beğenmediği bir mamaya geçtiler, şimdi yemesi gerektiği kadar yiyor.

Iremcrk
Iremcrk

824

70 gramı 3 öğüne gerekiyorsa 5 öğüne bölün ama 70 gramdan fazla vermeyin
Aç olduğudan değil oburluğundan yapıyordur
Eğer her gün aynı saatte verirseniz bir süre sonra anlar ve o saat dilimlerinde mama kabının başında olur.

anti_duayen
anti_duayen

927

Nd mama benim kedime de hızlı kilo aldırdı.. Ben siteden yavaş mama yemesini sağlayacak kaplardan sipariş verdim.. Normal kapla çok hızlı tüketiyor, bununla uğraşsın biraz.. :)

siriniko29
siriniko29

1399

Biz de aynı sorunu yaşıyoruz malesef. Sizin kullandığınız mamayı kullanıyoruz. Saat belirleyip 2 öğün veriyodum 40 gr tek oturuşta yiyodu. Şu an 75 gr mama veriyoruz 5 öğün. Aralarda ödül veriyoduk ama sanırım daha çok iştahını arttırıyor. Siz de bu yöntemi deneyebilirsiniz. 5 öğün şeklinde. Ödül her gün vermeyin 3 günde bir ve ödül günleri mama miktarını 10 gr kısın. İstese de vermeyin kesinlikle biraz geç adapte oluyolar ama en iyisi bu sanırım. Bol bol su içmesini sağlayın iştahı kesiyor. Ve mamanın başından ayırmayın o zaman inatlaşıyorlar

Hadeyan
Hadeyan

1004

Bazen kedilerde kalsiyum, potasyum, protein eksikliğinde oburlaşma oluyordu. Misal benim kesim de çok öbür ancak dizindeki bir kıkırdak doku rahatsızlığı için eksta vitamin ve kalsiyum desteği aldık o sıralarda da kısır kedi mamasına geçmiştik. Aldığı takviye sebebiyle mamaya olan ihtiyacı da azalmıştı. O yüzden kan değerlerine ve kemiklerine baktırın. Sorun yoksa aç olduğundan değil oburluğundan yapıyordur. Ayrıca gün de 4 öğün çok aşırı ben bir sabah bir akşam veriyorum o kadar. 70 gr ı dede bölünce hayvan yedeğinin tadını alamaz. Bir oturuşta bir fare bir güvercin gömen hayvanlar bunlar. En azından 70 80 gr ı iki oyuna bölün ki mide dolunca uykusu gelsin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1640 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR