Kedi Kısırlaştırma

tiyaaydin
tiyaaydin

912 Puan

merhaba kedim 5 aylik oldu ve kızgınlık döneminde. Bir hafta kızgınlık döneminde oluyor diger hafta kızgınlıktan çıkıyor ve sonra tekrar giriyor kızgınlığa. 2 kızgınlık dönemi boş geçti ve kisirlastirmayi düşünüyoruz ama kedimizin cok kucuk olduğunu soyluyor veterinerler fakat ben internetten arastirdigima gore bos gecen kizginlikta kediye zarar veriyormus. hem kisirlastirmak icin erken hemde bos gecen kizginlik zarar veriyor. arada kaldım. bilgisi olan yardimci olursa cok mutlu olurum

16 CEVAP

Benim kedim de aynı durumda ve henüz 4 aylıkken başlamıştı bu. Veterinerine sorduğumda kilosu yeterli ve aşıları tam olduğu için kısırlaştırma ameliyatını yaptırabileceğimizi ama sağlığı için en azından 6 veya 7 aylık olmasını beklememiz söyledi. Kedim şuan 6 aylık ve yakında yaptırmayı düşünüyorum çünkü bu dönemi sık yaşadığı için gerçekten eziyetle geçiyor ve okuduğuma göre bu tarz durumlarda kısırlaştırılmazsa kist oluşma ihtimali oluyormuş.

ahmetzz
ahmetzz

687

Kediniz 10 aylık Olana Kadar kısırlaştırmayın 10 aylık olunca kısırlaştırırsanız Üriner sistem sorunlarına Yakalanma Riski Azalır ve gelişimini İyi tamamlar.

mihriii
mihriii

119878

ayaya friends şemdpmdösbiz de aynı durumdayız 1 hafta arayla kızgınlığa giriyor ve erken olduğu için beklemek zorundayız ilaç vermenizin hasta olmasına bi etkisi olduğunu sanmıyorum çoğu da zararlı bu ilaçların

baddem
baddem

4315

Benim kedim de 6 aylık boş geçen kızgınlık sonucu rahim iltahabı oluştu (rahim kanseri de denebilir) ve sık sık akıntısı oluyor. Veterinerimiz tek tedavi kısırlaştırmak dedi bu yüzden mantar aşısı döneminin bitmesini bekliyoruz bu süreçte de hap kullanıyoruz bitince hemen yaptırıcaz. Size yaptırmanızı öneririm çünkü böyle durumlar ortaya çıkabiliyor.

tiyaaydin
tiyaaydin

912

@baddem cok gecmis olsun umarim kediniz yakinda iyilesir c

Elifsu17
Elifsu17

11198

ben de aynı durumdayım 7 aylık minnoşum, iki hafta arayla girip bir hafta sürüyor fakat maalesef yapacak bir şey yok. buna rağmen (her kedide işe yaramasa bile) birkaç trick söyleyebilirim:
Beaphar Sakinleştirici Kedi Ödül maması alabilirsiniz. arada bir denemeye değer. bu sitede satılıyor.
kot bayoun adlı doğal bitkisel içerikli bir ilaç var. veterinerlerden temin ediliyor, kızgınlık stresinde işe yaradığı söyleniyor araştırmakta fayda var.
cat acupressure denilen bir yöntem ile dişi kedinizi geçici olarak sakinleştirebilirsiniz ama bu da araştırdıktan sonra uygulanması gereken bir yöntem.

Uzmo
Uzmo

2896

Disi kediler icin bizim veterinerimiz 6 ayi onerdiklerini soyledi, erkek kediler gibi 1 yasina kadar beklemelerine gerek yok dedi, benim icim rahat etmedi 3 farkli veterineri daha aradim, disiler de 5.5-6 ay kisirlastirmanin olucagini soylediler. Erkek kedilerde yalnizca beklemek gerekiyor benim anladigim kadariyla disilerde durum farkli.

Uzmo
Uzmo

2896

Iki farkli ornek de veriyim konuyla ilgili. Arkafaslarimdan biris erkek kedisini bilgisi olmadigi icin o zaman 4 yil once daha kucukken kisirlastirdi ve dogru bobrek problemi var urinary mama kullanmak zorunda, asiri kilosu oldu. Ancak disi kedisini tam 4 aylikken kisirlastiran arkafasimin kedisi suan 1 yasinda ve bir problemi yok. Disi ve erkek kediler icin onerilen yaslar farkli oluyor bana kalirsa kediniz disiyse kisirlastirin bosuna kizginlik stresine girmesin faha fazla disi kedilerin 10. Ayi beklemesine gerek yok yukarida yazdigim bilgilere gore.

Ve şunu da söylemek isterim ki kuzenimin kedileri 6.aylarına girdiklerinde bu ameliyatı oldular ve sadece 1 hafta zorluk çektiler. Çok şükür şimdi 3 ü de sağlıklı.

Ve şunu da söylemek isterim ki kuzenimin kedileri 6.aylarına girdiklerinde bu ameliyatı oldular ve sadece 1 hafta zorluk çektiler. Çok şükür şimdi 3 ü de sağlıklı.

Superisi814
Superisi814

125092

Veteriner hekiminiz hakli, kediniz cok küçük...

tiyaaydin
tiyaaydin

912

@ahmetzz peki ya bos gecen kizginliklari ilerde kedimde hastalık cikmasina sebep olurmu

ahmetzz
ahmetzz

687

@tiyaaydın boş geçen kızgınlıklar sağlık sorunlarına yol açabilir. O yüzden Çiftleştirmek Ya da Kısırlaştırmak gerekiyor. Kızgınlığı Bastırmak için ilaç verebilirsiniz.

tiyaaydin
tiyaaydin

912

@ahmetzz anladım teşekkürler

tiyaaydin
tiyaaydin

912

@mihriii soskxkdk anladım teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 622 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80967 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR