Kedi Mamalarındaki Ani Fiyat Artışı

darknight53
darknight53

825 Puan

Arkadaşlar dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama son zamanlarda kedi mamalarında absürd bir fiyat artışı var. 250 tl ye aldığım nd mama kur artmamasına rağmen en az 300 tl oldu ve bu tüm sitelerde uyumlu bir şekilde böyle. Daha birkaç ay önce bir mama (kur yine şuankine yakındı) 400 küsür tl idi 560 tl olmuş. Bunları benim aklım hayalim almıyor artık bir çeşit vergi mi geldi birşey mi oldu uyumlu şekilde fiyat artışları bana garip geliyor? Bunun nedenini bilen biri cevaplarsa çok sevinirim. İleride mamaların ucuzlama imkanı olur mu bunun cevabını öğrenebiliriz belki.

4 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Yani burada bir tane bileşen yok. Ana üretici yılbaşı zammı yapıyor. Malı getiren lojistik firması da zam yapıyor. Malı Türkiye'de çeken gümrük firması zam yapıyor.


Devlet, yıl başında ÖTV oranına zam yapıyor. Kur artıyor. Herşeye zam geliyor sonra buradaki satıcı da zam yapıyor.


Çıkan bir şeyin Türkiye'de düşme ihtimali yok.

deniznergis
deniznergis

12866

almış oldugum mamaya %18 kdv ödüyorum özel tüketim vergisi yani canlı beslemek lüks artık

baranertaga
baranertaga

12029

Kur arttıkça zam yaparlar cevapları da hazır "dolar arttı zam yaptık" Ama düşünce hiç bir şey yapmazlar bu seferde "herşey dolara bağlı değil" derler. Bu bütün sektörlerde böyle sadece kedi mamasında değil.

Elmas35
Elmas35

103548

Mama satıcıları genelde toplu alıp stokluyorlar ve yıl boyu aynı malları satıyorlar. Bu sebeple euro dolar artsa da mamaları hala uyguna satanlar olabiliyor. Aynı sebeple de yılbaşından sonra artışı görebiliyoruz. Çoğu ellerindeki stokları bitirmiş olup, yeni gelen ürünleri ciddi artışlarla satabiliyor. (Ki haklı olarak geçen sene aldığı ürünü 100tlye aldıysa bu sene 200-250tlye alır) Maalesef burası Türkiye ve böyle ciddi zam oranları başka yerlerde görmek pek mümkün değil.. her şeye zam gelir ama indirim gelmez.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 587 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR