Çok Çaresizim Yardım Edin

efsun_kaya_
efsun_kaya_

178 Puan

kedimi daha bu gün aldık üç aylık dişi sahibi sahiplendirken söylemedi ilk sahibi ona şiddet uygulamış ilandaki fotoğraflarda hep kadının kucağında uyuyor bizim eve geldi resmen içine cin kaçtı ısırıyor tırmalıyor asla dokundurmuyor odanın içinde bir oraya bir buraya koşuyor anca anlatınca basit geliyor ama aylarca hazırlığını yapıp sahiplendiğiniz kedi böyle olsa eminin hak verirsiniz nasıl davransam düzelir aşırı korkuyor iki saniye höx göze gelsek tüylerini kabartıp sırtını kamburlaştırıyor yardım edin lütfen

16 CEVAP

Merhabalar çok üzüldüm fakat sevgiyle yapılmayacak bir şey yok. Elinize yaş mama, ödül maması vs. alın ve uzatın ,yanında mamasını koyun. Kesinlikle en çok sizi seçecektir. :)

deniznergis
deniznergis

12866

oyyy kıyamam ben ona alışır eve daha yeni stres yaptı haliyle yeni mekan yeni eşyalar kediler çok seçici oluyor bizim misketi otoparkta bulduk kargaların elinden zor almıştık 1 haftalıktı daha biberonla sabırla büyüttük halen oyun oynarken ısırıyor camdan kargaları görünce parçalayası geliyor şu an kuşları

Betullsusam
Betullsusam

10255

Yazıklar olsun cidden diyecek lafım tükendi bu vicdansızlara. Öncelikle sakin bi ses tonuyla konuşun. Gözlerinin içine bakmaya çalışın bakarken sakin sakin konuşun elinizi uzatın koklamasına izin verin. Mümkünse yattığınız odada uyusun sizinle aynı ortamda kalarak alışır. Bi bakmışsınız yan yana uyuyorsunuz (:

yesiyis
yesiyis

498

Benim kedilerimden biri o şekildeydi sokakta yara bere içinde bulmuştum. Asla sevdirmezdi, hemen tırmalardı, oyun bile oynamazdı nerdeyse, hep yalnız takılmayı tercih ederdi. Kendi haline bıraktık, illa seveyim okşayayım moduna girmedik. Bi süre sonra kendi gelip sevdirmeye başladı ama 30 saniye sonrasında mutlaka saldırıyordu. Bi süre de böyle devam ettik. Gözlemledik açıkçası bu çocuk ne seyor diye. Sevdiği oyunları bulduk mesela gölge kovalamaya bayıldığını fark ettik sonra biz ona gölgeler oluşturduk vs. Şu an pamuk gibi ama tamamen pamuk gibi olması zaman aldı tabi bizim evde başka kediler de olduğu için süreç uzamış olabilir. Asla Dumana zorla birşey yaptırmaya çalışmadık hala da çalışmıyoruz gerçi bizde travma kaldı heralde :D biraz da kedinin mizacıyla alakalı her kedi bir değil sonuçta. Sabır ve sevgiyle yaklaşırsanız sonunda mutlaka güvenecektir diye düşünüyorum :)

aysekrzm
aysekrzm

3957

daha ilk günü, demesi kolay biliyorum ama biraz beklemeniz gerekiyor bence. çok üzüldüm umarım en kısa zamanda size alışır.

Cansunurk
Cansunurk

2083

Buna benzer videolar izledim. Gerçekten üzücü durum. Doktorunuza danışıp sakinleştiriciyi mamalar ile birlikte verebilirsiniz. Kedilerin sevdiği kokuları üstünüze sürüp yavaşça ve hiç göz göze yaklaşın. Bunu sık sık yapın ve sabırlı olun. Belki 1 hafta belki 1 gün. Eminim sizi tanımak için koklamaya gelecektir. Böylelikle ona bana güvenebilirsin imajını verebilirsiniz. Umarım bu yöntemler işinize yarar...

BARSLAN
BARSLAN

878

Eve alışması birkaç gün alabilir. Yalnız sürekli uyuyan bir kedi yoktur, oynamak, tırmalamak, koşturmak bu hayvanların doğasında var. Yine de eve ve size alıştığında kendini sevdirmeye başlayacaktır mesela

Benzer bir durum benim de başıma geldi. Sahiplendiği kişi ilk günden ona alıştığını, gece birlikte uyuduklarını dahi söylemişti ancak yavrumuzu eve getirdiğimizde öylesine korkuyor ve yaklaşmıyordu ki ağlayarak geri vermek istediğimi hatırlıyorum. Biliyorum zorlu bir süreç olacak ama ona zaman ver. Ağır ağır, korkutmadan yaklaş. Zamanla sana alışacak hatta sana öylesine güvenecek ki yanından ayrılmak bile istemeyecek.

Betullsusam
Betullsusam

10255

Bi de mamasını suyunu onun önünde verin. Onunla ilgilendiğinizi anlamasını sağlayacaksınız böylelikle. Kapıyı kapatın mamasını suyunu verirken kaçmasın.

ahh kıyamam ona zamanla alışacaktır sizin onu sevdiğinizi anlayacaktır merak etmeyin

Merhaba vakit ve sevginin sizin ilacınız olacağını düşünüyorum. Ona en az 1 hafta verin sizi evi eşyaları tanısın sevmek için zorlamayın yanında durun mamasını vakitli bir şekilde onun yanında verin sürekli önünde durmasın. Giydiğiniz herhangi bir tişörtü vs. yanında bırakabilirsiniz yavaş yavaş her şey düzelecektir.

Hadeyan
Hadeyan

1004

Zaman tanıyın, ödüllendirin ve evde kaçabileceği, saklanıp güvende hissedebileceği alanlar oluşturun. Sabitli olun hemen ilgi alaka beklemeyin. Alışacaktır.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Kediniz icin üzgünüm fakat anlayamadigim bir sey var.Siz bir sure kedi beklerken sanirim eve gelir gelmez size sevgi gosterisinde olucagini zannettiniz, doğru mudur ?
Şiddet görmemiş bir kedi de olsaydi, size ilk geldiginde urkecekti, korkucakti.Onun icin mekan yeni, kisiler yeni ve kendini koruma iç güdüsüyle beraber saklanmasi, tislamasi, pati atmasi kadar dogal bir sey yok.Örnegin kedilerle göz göze gelirken gözlerinizi onlarinkine kitlerseniz, savaş tehditi olarak algilayip, savas ya da kaç mantiği ile aniden saldirganlasabilir.Göz kontagi çok onemlidir fakat gozlerinizi ara sira kisma iz gerekir.
Size güvenli baglanmaya ihtiyaci vardir.Bunun icin emek, sabir, sevgi ve bilgi gerekir.Dokunmaya , kucaginiza almaya çalismak ona iyi gelmez ki bu surecte.Size guvenli baglanmasina izin verin.😊

ceydasozen
ceydasozen

17

İyi günler. Öncelikle kedinizi henüz yeni sahiplenmişsiniz. Önce evinize ve size alışması gerekli. Şu anda siz ona yabancısınız. Henüz o sizi sahibi olarak bilmiyor. Sizden tehlike mi gelecek gelmeyecek bilmediği için içgüdüsel olarak kendini korumaya alıyor. Unutmayın her kedi aynı degildir. Aynı insanlar gibi kimi agrasif olur kimi uysal. Ama en agresif kedi bile koşulsuz sevgi arar. Sizin ona yumuşak bir sesle ve sevgiyle seslenmeniz bile kedinizin sizin onu sevdiğinizi anlamasını saglar. Benim de bir kedim dediğiniz gibi ama şiddet görmedi karakteri böyle. Oldukça hareketli ısıran bir kediydi. Hala hareketli ama ısırma davranışı zamanla egitilebiliyor. Kesinlikle ısırmasını oyuna çevirmeyin. Isırdığında ciddi bir şekilde "Hayır" diye söyleyin. Zamanla ısırmanın yasak oldugunu öğrenecek. Ayrıca şu an her hareketli cisim onun için oyuncak. Elleriniz kollarınız hareket edince oyun oynamak için atlayabilir. Şu an size dikelmesinin en temel nedeni de sizi henüz tanımıyor olması. Kedi sahiplenmek bakmak sabır ister. Nasıl doğmamış çocugumuzun karakterini bilmiyosak ve istemediğimiz gibi bir çocugumuz olmazsa onu bırakmazsak sahiplendiğimiz hayvana da aynı muameleyi uygulayamayız. Bir de önceki sahibinin kucagında fotoğrafları var dediniz. Demekki güvendiği insanın kucagına almasına izin veriyor. Size de güvenmeye başladıkça bu davranışları hafifleyecektir. Ama sabırlı olun o daha bir çocuk

Sselin1
Sselin1

122024

Cok gecmis olsun. Ama normal bir kedi de olsa ilk gunler alismasi zaman alacakti. Kacma saklanma vs diger kedilerde yeni yuvasnda bu davranislari gosteriyor. Siz onu kendi haline birakin. Sevdigi yas mamalari verin verirken yumusak ses tonuyla konusun sesinize alissn. Gimcatin stres macunu var ya da buna benzer urunler alip sakinlesmesine yardimci olablrsiniz. Bir de kedi oltasini ona cok yaklastrmadn oynatn buyuk ihtimalle dayanamaz ilgisini ceker.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 796 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81435 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR