Arkadaşlar Bu Mystic Mamanın İçeriği Ciddimi :D

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194 Puan

abi bu kadar iyi olup bu kadar ucuz olmasının neden ne ben bu iste bi bokluk seziyorum düşüncelerinizi bekliyorum. Kullanılırmı ? kısır maması felan alabilirim.

14 CEVAP

Adger
Adger

2297

Fiyatı Normal. Türk malı olduğu için fiyatının üzerinde anormal Vergiler yok. Kullandıkları Hammaddelerin kilogram başına maliyeti 13-14 TL. 2-3 lira da onlara kalıyor. Kalitesiz Bir mama kulkanmanızı tavsiye etmem Kedilerde sindirim sorunu ve üriner problem riskini Artırıyor.

Adger
Adger

2297

@Hadeyan Bir mamanın İçeriğinin iyi Olması o mamanın iyi olduğunu göstermez. Zaten içeriği de iyi değil. Kaliteli Bir Mamada olması gereken özellikler yok. En iyi Türk malı kedi maması bonacibo

Adger
Adger

2297

Bonacibo iyidir. İçindeki kuzu proteini, tavuk proteini Hayvanların İç organ ve etlerinin un haline getirilmesidir. Yani et içeriyor.

fidanaran
fidanaran

1185

Bende senin gibi düşünüyorum kullananlardan duyduğum kadarıyla kediler ilk başta 3-5 hafta filan yiyorlar sonra hiç yemiyorlarmış.O mamada bişey var gibi ama çözemedim

elifemekci
elifemekci

1210

Kedim 2 aydır kısır mamasını yiyor. Tüyleri parlak, kakası güzel. İştahlı da yiyor. Her kediye yaramıyor olabilir tabii her mama gibi ama biz baya memnunuz. Ekonomik sebeplerdem geçmiştik bu mamaya büyük paket aldık devam ediyoruz

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

@elifemekci


taneleri nasıl çokmu büyük çokmu küçük sormamamın nedeni benim kedim çok sert ve buyuk mamaları yiyemiyor ayrıca tüy dökümü konusuna gelirsek nasıl etkiledi kedinizi?

simal8
simal8

776

Et oranı yüksek ama fiyatı uygun insanin aklinda soru isareti olusuyor ister istemez, cogu kedide ishal yapiyor kullananlarin yorumu bu sekilde genel olarak. Tabii iyi gelende vardir her kedide farkli ama bence pek guven vermiyor.

elifemekci
elifemekci

1210

Taneleri orta boyutta, biraz elips şekilli yani küçük diyemeyiz. Tüy dökümü konusunda benim kedim genel olarak pek tüy döken bir kedi değil zaten ama mamadan sonra da pek bir değişim olmadı tüyleri parlak ve az dökülüyor yine 2 aydır. Son birkaç gündür tüy dökümünde artma fark ettim ama dönemsel olduğunu düşünüyorum çünkü bu sene neredeyse hiç tüy değiştirmedi. Ben ithal mamaların çoğuna benzer içerkli olmalarına rağmen dövizden dolayı o paraları verecek ekonomik güce sahip olmadığım için aldım ve denedim. 1.5 kglık pakette ishal ve tüy sorunu yaşamayınca 15 kg paket aldım. Kilosu 15 tlye geldi. Çok rahatattı ekonomik olarak tabii. Bu paket bitince durumum daha iyi olursa tabii ki daha iyi mamalar da denerim, ama şimdilik bu fiyata bu performans gayet memnun etti bizi :)

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

@elifemekci
değerli bilgilerini bizimle paylastiğın icin minnettariz sağlicakla kal 😊👍✌

Hadeyan
Hadeyan

1004

Biraz araştırdım ve sanırım ucuzlugunun sebebi yerli olması ve en iyi mamamız olabilir. Hermos Gıda şirketi üretmiyormuş. Bozita gibi insanların da tüketebileceği mamalar bunlar. Ancak hayvansal protein %70 barajının üstüne çıkmıyor bu acıdan fiyat çok da şaşırtıcı değil. Taurin biraz düşük o kadar. Bence güzel bir f/p ürünü olabilir. Eğer rakamlar şeffaf ise.

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

@Hadeyan
ulan bende diyodum gecmisten gelen lezzet felan diyor demekki insanda yoyormus iyi iste alirsak canimiz sikildikca ekmek arasi mystic kisir kedi mamasi

Succubus
Succubus

10369

ben o kadar uçuk ne var diye baktım. ve sayılar zaten pek şeffaf sayılmaz. önümde şu an somonlu düşük tahıllı sterilizedın içerik sayfası açık. %30 kurutulmuş ve taze balık diyor. bunlar kütlece belirtiliyor. somonun %69u su imiş. yani "taze" somonu bol kullandıklarında ki bunu ithal norveç somonu olduğunu sanmıyorum; kurutma işleminden sonraki balık yüzdesi çok ciddi oranda düşecektir.
hemen altındaki 4 ürün de ucuz bitkisel nişasta ve protein kaynakları. zaten ucuz nişasta kaynaklarının neden kullanıldığından bahsetmeme gerek yok ama bu bitkisel protein kaynaklarının zaten %33 olan protein oranının ne kadarını oluşturduğunu da bilemiyoruz. ve bu bitkisel proteinlerin kedinin sağlığına olumlu etkilerinden bahsetmek de zor.
tavuk yağı piyasadaki en ucuz yağdır mamalarda kullanılan ve türkiyede üretilen bir mama olduğunu düşünerek hamsi yağının ve ununun da çok pahalı olmadığını tahmin edebiliyorum.
vergilerden dolayı ülkede üretilen her mamaya fiyat performans ürünü diyebilirsiniz. ama bu performansın yüksekliğinden ziyade vergi yükü azaldığı için fiyatının görece çok daha ucuz olduğundan.

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

bonacibo nasildir? guvenilirmi

Bonacibo da bizim ürettiklerimizden çok memnun kalan ve hiç beğenmeyenler de var. Çok tuz içeriyor vs. gibi söylemler de var tabii. Bir tanıdığım 12 yıldır kedisini bonaciboyla besliyor. Yani bir sorun da teşkil etmedi ama bu şekilde devam edecek diye bir kaide de yok.Bonacibonun içinde et yok fakat bütçesi buna yetecek kişiler için bence gayet tercih edilebilir. Önümüze gelene acana, orijen vs. önermenin hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 579 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81186 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR