Ic Ve Dis Parazit Aşısı

Gmz91910
Gmz91910

14251 Puan

Merhaba ben duzenli olarak kedimin tüm aşilarini yaptiriyorum fakat ic ve diş parazit asisinin yarardan cok zarari olabilcegini ögrendim ve endiselendm kafam karisti.bu konuda bilginiz var mı? 3 ayda bir yaptirmak organlarina zarar mi verir?

4 CEVAP

tuncerpinar
tuncerpinar

197

ben evden çıkmadıkları için dış parazit yani ense damlası yaptırmıyorum.pire olmadığı sürece gerek duymuyorum yani. kana karışan bir kimyasal çünkü, sık yaptırmak sakıncalı tabi ama 3 ay normal bir süre.

ceydasozen
ceydasozen

17

İç dış parazit aşıları sadece kedinizin degil kendi saglıgınız için de önemli. Umutmayın hayvandan insana geçen tek hastalık parazittir. Tüylerinin size de zararlı olmaması için aşılarını yaptırmalısınız. Ayrıca bu aşılar kedileri olası hastalıklardan korur. Her ilacın yan etkisi olabilir. Ama kar zarar olarak bakacaksak aşıların faydaları daha çok

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

İç dış parazit hapları, iğneleri aşı değildir. Aşılar gibi (kuduz,karma..) koruyuculigu yoktur, tedavi amaçlı kullanılır
uzun zamandır iç dış parazit vurdurmuyorum. Bunun yerine diski testi yaptırıyorum 3 ayda bir yılda bir kerede gaita testi yaptırmayı düşünüyorum. Kar zarara gelince uzun süreli bu şekilde ilaç kullanımı kedinizin böbreklerini alt üst eder, tedavisi daha zor parazit ise bir ilaçla hal olacak bir iş.
Bir de üstüne bu tarz ilaçlar yüzünden ölen kedi köpekler var.
Kimseye benim gibi yapın demiyorum kendi bileceginiz iş. Ben böyle daha sağlıklı buluyorum.

Gmz91910
Gmz91910

14251

Benim kedimde hic dışari çikmiyor ben de ic parazit yaptirayim o zaman gereksz yere kimyasal almasn :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 279 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81364 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR