Kedinizi Dışarı Çıkarıyormusunuz

tiyaaydin
tiyaaydin

912 Puan

merhaba kedim 5 aylık dişi ve 1 ay önce sahiplendik. bazen çok cam kenarına gidiyor dışarı çıkmak istiyor sanki. Sizler kedinizi dışarı çıkarıyor musunuz? Çıkarıyorsanız nasıl çıkarıyorsunuz? Yeni sahiplendiğim için pek bir deneyimim yok. Deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.

11 CEVAP

EzgiTomas
EzgiTomas

637

Diğer kedilerden hastalık bulaşır, bir şey kapabilir. Gerek yok bence, riske atmaya değmez.

eceyilmaez
eceyilmaez

10512

Bence çıkarmayın virüs vs. Kapabilir riske gerek yok

Denizhans
Denizhans

1639

Ben her zaman dışarıya çıkarıyorum aşılarını yaptırdım zaten , biraz doğayla , dışarıyla etkileşim içinde olmasını istediğim için ...

Betullsusam
Betullsusam

10255

Kedim dobby dışardan çok korkuyor. Ayrıca köpekler gibi değil kediler bu yüzden tasmayla gezdirmek çok zor. Asla tasmayla gezmeyi sevmiyor tasmayı taktığım zaman direkt yere yatıyor kalkmıyor. Hem korkusundan hem tasmayı sevmeyişinden hem de dışarda ki mikroplardan dolayı çıkartmıyorum. Aşıları tam ama yine de ne olur ne olmaz diyerekten çıkarmayı istemiyorum o da zaten çok korkuyor çıkmak istemiyor. Onun yerine sürekli pencere önünde duruyor kuşları izliyor kuşların kanat seslerini dinliyor o şekilde. Onun yerine ormanlık bi alana götürüyorum orda tasmasız bi şekilde geziyoruz beraber. Çok şükür ki kaçmıyor ormanda tasmasız bi şekilde geziyoruz.

tyguler
tyguler

124312

Benim kedim de hem camdan bakıyir dışarı çıkardım tasmayla gerçekten çok korktu sevmedi.
Ama bu kediden kediye değisiyor bazı kediler sabahtan akşama kadar dışarda geziyor bunu seviyir bazıl kediler dışarıdan nefrer ediyor

tyguler
tyguler

124312

Tasma sadece boyuna değil ön kollarını falan da sarıyor bence daha güvenli

hills
hills

81

Biz arada çıkarıyoruz bahçeye parka falan. Çıkarmak istiyorsanız gövdesini saran tasmalarla dışarı çıkarabilirsiniz. Ama diğer kedilerle temasını mümkün olduğunda az tutun hastalık bulaşabilir. Ama dışarıya alışırsam evden kaçmaya da çalışabilir bizimki ev kapısı açıldı mı dışarı fırlıyo hemen :'(

deniznergis
deniznergis

12866

benim astronot çantam var aksamları 30 dakika çıkıp dolaşıyoruz evde çok sıkılıyor tasma taktık kendini duvarlara vurdu çıkartmak için.o sebebten öyle fanuslu çanta aldım

emreovec
emreovec

12921

Bana sokak tadını vermek mantıklı gelmediği için ve dışarıda virüs/bakteri/parazit kapabileceğini de düşünürsek mantıklı gelmiyor. Bir kere o dışarıyı anlarsa sürekli çıkmak isteyecek.


Dışarı izlemesi bile bence onun için bir aktivite. Bazen 1 saat izliyor Paşa.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Aşıları düzenli yapılıyorsa ve en önemlisi bulunduğunuz yer buna uygunsa kediniz de göğüs tasmasina itiraz etmiyorsa güzel havaların tadını çıkarabilirsiniz.
Ben 5 aylıkken başladım kedimi tasma ile gezdirmeye şuan hava güzelse çıkıyoruz tasma takmıyorum, yalnızca evimin önünde geziyor kendisi bende yanında duruyorum. Tabi bu kediden kediye değişen bir durum benim kedim köpek karakterli bir kedi olduğu için benimle birlikte hareket ediyor. Birkere sineklik olmayan camı açık unutmuşum giriş katta oturuyoruz odaya geldiğimde sadece oturuyordu dışarıyı tanıdığı halde ben olmadan çıkmamıştı.
Ben site içinde yaşıyorum o yüzden ortamim buna müsait olduğu için kedimde keyif aldığı için çıkarıyorum. Sizde bu şartlar varsa deneyimleyebilirsiniz.
Göğüs tasmasını da takıp birkaç gün evin içinde ona alışması için fırsat verin. Hatta ipini de takip evde gezintiye çıkın biz o şekilde başladık.

aslihan_e
aslihan_e

128489

Çıkarmayın kesinlikle, benim çıkan kedilerimin hepsi hastalandı, daha yeni birini kaybettik gençlik hastalığından. Veterinerde serumlar ilaçlar vs. fayda etmedi. Şimdi evde iki oğlum var ağlıyorlar sürekli asla bırakmıyorum. Biri hastaydı yeni iyileşti. Evin içinde oyuncak falan oynatın. Çıksa bile patileri yere değmesin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 470 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR