Kedim Geceleri Kusuyor

Merhabalar,


4 aylık yavru kedim var. Enerjisinde, tuvaletinde ve iştahında herhangi olumsuz bir değişme yok. Fakat yalnızca geceleri eklediğim fotoğraftakiler gibi bazen sulu bazen de sarı kusuyor, muhtemelen mama da oluyor kusarken ve onları yediğini düşünüyorum. Gün içerinde sürekli bir kusma durumu da değil 1 kere kusuyor genelde. Veteriner hekim bir problem yok dedi fakat hemen hemen bu durum her gece olmaya başladığı için sizlerin de deneyimlerinize başvurmak istedim.
Aşağıdaki şekilde besleniyor
-orijen mama kullanıyorum
-gimcat soft malt veriyorum
-yaş mama haftada bir veriyorum
-veteriner önerisiyle laktozsuz kefir veriyorum
-3 hafta önde parazit tedavisi gördü fakat atlattığını düşünüyoruz
Acaba beslenmesinden mi kaynaklı yoksa başka ciddi bir durum mu var emin olamadım.


4 CEVAP

mihriii
mihriii

119878

her kusma midesine zarar veriyor bence veterinere götürseniz çok iyi olur

Cook
Cook

122021

Kustukça mide duvarı kalınlaşır,gastrit,ülser gibi sorunlara neden olabilir.Şu anlık çok ciddi bir şey gibi durmuyor ama altında yatan nedeni bulup tedavi görmesinde ya da diyette değişikliğe gidilmesinde fayda var.Mama kusmasının sebebi mamaları çiğnemeden hızlı yemesi olabilir.Mama tabağına azar azar koyun ve daha geniş ve alçak bir mama tabağı seçin.Yavru olduğu için besin ihtiyacı yetişkin bir kediye göre daha çok o yüzden mama tabağı boş durmamalı,gece sabaha kadar yesin diye fazla miktarda mama koyuyorsanız o da bir anda çok yiyor olabilir,bunun yerine gece az mama koyun ve yedikçe doldurun tabağını.

Kediler genellikle mideleri boş oldukları zaman kusarlar,asitlerin mideyi tahriş etmesinden oluyor. Kedimde de bir kaç defa oldu ama kesildi. Gece kabında mama olsun. Eğer mamayı yemediğinden ise mama değişikliği yapılabilir. Bunlar dışında yine veterinere kalıyor

Cevaplarınız için teşekkürler, mama kabını değiştirmeyi deneyeceğim hızlı yiyor gerçekten. Yarın veterinere gideceğim, gitmeden önce de telefonda bilgi aldım. Sizlere de aktarayım. Maltı 1 haftadır kullanıyoruz, başlangıçta kusma etkisi olabilirmiş. Yarın yine muayene edecek. İştahsızlık, halsizlik gibi hastalık belirtileri olmadığı için çok endişelenecek bir durum gibi durmadığını belirtti. Benzer durum yaşayanlar olursa diye muayene sonrası yorumları da paylaşacağım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 801 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.324 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR