Köpeğim Masaya Çıkıyor!!

xmelinoe
xmelinoe

601 Puan

Arkadaşlar merhaba, misha dişi 5,5 aylık bir jack russel. Yemek masasına çıkma gibi bir huy edinmiş kendisine her defasında hayır diyip kızıyorum oda hatasını bilip yerlere yatıyor yada beni yalamaya çalışıp şımarmaya çalışıyor. Buna rağmen tepkimi bozmuyorum fakat ne zaman arkamı dönsem yine onu masada buluyorum. Tuvalet eğitimini de bir türlü alamadı nedense olmıcak yerlere kafasına göre idrarını yapıyor. Balkonda çöp poşeti olduğu zaman ağlıyor çıkmak için fakat tuvaleti geldiği zaman başka yerlere yapıyor. Kış ayında küçük olduğu için balkona alıştırmıştım onu. Fakat bu ara iyice sapıtmış durumda lütfen bana yardım edin.

12 CEVAP

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

Bunun tek sebebi köpeğin üstünde liderlik kuramamanız. Gerektiğinde cezalandırmalı, şımartmamalısınız. Köpek sizin patron olduğunuzu anlamalı.

Gofretsla2
Gofretsla2

2725

Kesinlikle katılıyorum ayrıca ses tonunuzu yükseltin

patili
patili

120470

çok uçukmuş ve şiddet yollu egitimi önermiyorum. ikazlar, sert kurallar olabilir ama dövülerek ASLA ama ASLA köpek eğitimine verilmemeli.

xmelinoe
xmelinoe

601

Kesinlikle katılıyorum. Dişi köpekler şımarık olur diye laflarda çok duydum ve benim kızımda çok arsızlık var anladığım kadarıyla. Birde beni aşırı kıskanıyor yanıma köpek değil eşim bile yaklaşmaya kalktığında ortalığı birbirine katıyor. Ne yapacağımı şaşırdım bu 3 problemimle.

patili
patili

120470

oy daha cok kcük ama normal. mutfak kapısına gelince otur mayı öğretin. orta oturtun önğne sevdşği bi yemek koyun. smzünüzü dinleyince de
(mutfak girişinin önünde 5 10 dk oturunca) ödül maması verin 3 - 5 tane. zamanla alışacaktır daha 2 aylık. büyüyünce zaten farkına varır yapılmaması gereken birşey oldugunun. şuan idrak edemez. boşuna ağlatmayın yavrucagı. ben olsam mutfak masasına cıkınca bi ondan yerdim bi yemekten. o zaman kaçar kurtarırdı kendini :)) bi de böyle deneyin şaka bi yana

xmelinoe
xmelinoe

601

Dediklerinizi yapıyorum fakar bir türlü laf dinlemiyor ırkından dolayı mıdır nedir anlamadım. Ben kızdıkça sanki hoşuna gidiyor. Yanlış yaptığında 10 dakika yüzüne bile bakmıyorum odasına koyuyorum yüksek sesle ona kızarak fakat yine ayni yine aynı :( çok mutsuzum gerçekten bu durumdan

xmelinoe
xmelinoe

601

Bulunduğum şehirde araştırdım 5 milyar gibi bir rakam duydum ve şiddet yolu ile eğitiliyormuş. Ne yapacağımı bilemiyorum ve açıkçası 5 milyar da çok uçuk bir rakam gibime geldi.

xmelinoe
xmelinoe

601

2 aylık değil 6 aylık :) yanlış yazmışım. Mamasını önüne koyunca bekliyor ama masa konusunda ne yaptıysam vazgeçirmedim olmadı kapıyı kapatacağım :)

Gofretsla2
Gofretsla2

2725

Ve daha ciddi olun

patili
patili

120470

bazen köpekler sahiplerinden eğitim kabul etmediklerinde eğitmen tutulması gerekiyor. jack russellerin şımarık olduklarını bilmiyordum. daha cok sahiplerini memnun etmeyi seven ve hareketli olduklarını duymuştum. dediğim gibi durumunuz varsa (ki köpek sahiplenen bireyler bir bütçe ayırmalı gerekli durumlar için) eğitm aldırın derim.

patili
patili

120470

yaşı kaç? belki cocuklugu sebbeiyledir. byüdükçe geçer. ben köpeğimi kendim eğittim. köpeklerin "otur otur kalk kalk(!)" mantıgında asker gibi egitilmesine karşıyım. onu sahipleniyosak evde sürekli diken üstünde durmasına gönlüm razı gelmez. bence mutfaga girişi yasaklayarak masaya cıkmasına kökten çözüm getirmiş olursunuz. (kapı sürekli kapalı olsun ilk başlarda) sonrasında mutfagın kapısı açık bile olsa oraya giremeyeceğini bilmeli. bu eğitimi verirseniz bence başka bir eğitime gerek yok.

xmelinoe
xmelinoe

601


  1. Ayına girdi. Mutfağın kapısı konum nedeniyle açık mutfak. Yemek yerken odasına koyuyoruz bu seferde evde harp çıkarıyor ağlayarak ve ardından gidip sinir olacağım yere çişini yapıyor intikam alır gibi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1845 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR