Kedimin Kuyruğu Sakatlandı. Düzelir Mi?

Merhabalar. Kedim Muhittin bugün oyun oynarken masadan düştü (masadan nasıl düştüğünü göremedim) ve nasıl becerdiyse kuyruğunu sakatladı. Kuyruğu sürekli havada gezerdi ama artık kaldıramıyor. Kuyruğun 3-4 cm'lik kök kısmı hareket ediyor görebiliyorum ama o kısımdan sonrası aşağı doğru sarkıyor. Ayrıca kuyruğun kök kısmından 3-4 cm sonrasında hassasiyeti var. Dokununca veya hafif sıkıştırınca bağırıyor. Çok hafif yere paralel olacak seviyeye getirebiliyor ama %90 ip gibi yere sarkık durumda kuyruğu. Ayrıca kuyruğunun uç kısmını da hareket ettirebiliyor yani komple felç olmadı kuyruğu. Veterinere götürdüm ama kedim aşırı saldırgan olduğundan muayene edemediler. Onlara bu şekilde kuyruğun durumunu anlattım ve evde gözlememi söylediler. Sinir sıkışması olabileceğini söylediler. Kortizol iğnesi ve ağrı kesici yaptılar. Ama kalıcı bir hasar olur diye korkuyorum. Sizce kırılmış olabilir mi? Yardım edebilirseniz çok sevinirim

15 CEVAP

Benim sokakta baktığım kedinin kuyruğu kırıldı geçen hafta. 2 tane veteriner kontrol edemedi sağlıklı dedi ama kedinin kuyruğu hep aşağı doğruydu. Başka bir veterinere götürdük röntgen çektiler kırık olduğunu söyledi ama tuvaletini yapabildiği için düzelir dedi. Antibiyotik ağrı kesici verdi. Kedi şuan kuyruğunu yavaş yavaş kaldırabiliyor. Siz de iyi bir veteriner bulana kadar götürün. Ve tuvaletine dikkat edin.

Benimki de tuvaletini yapabiliyor. Bize de bunun için gözlem yapmamızı söylediler. Tuvaletini kaçırma durumu olursa getirin dediler. Ancak kedimin kuyruğu böyle kalacak diye çok korkuyorum. Kuyruğun 3-4 cm'lik kök kısmı ve uç kısmı oynuyor ancak orta kısımda hiç hareket yok. Oynatabildiği bu kök kısmından sonra aşağıya doğru düşüyor kuyruk. Birkaç kez elimle dik tutabiliyor mu diye havaya kaldırdım hafiften ama dik olarak tutamıyor, direkt yere doğru düşüyor kuyruk. Kuyruğu düzgün bir şekilde oynatamadığı için otururken hassas olan bölge poposunun altına denk geliyor ve oturamıyor pek. Sokağa çıkma yasağı olduğundan başka bir veterinere ancak pazartesi götürebilirim.

deniznergis
deniznergis

12866

geçmiş olsun kuyruk omurganın bir uzantısıdır önemli bir kısmı kemik ve omurları içerir,kırılması durumunda agrısı cok olur.keşke rontgen cekseydi veterineriniz.

deniznergis
deniznergis

12866

nedesem bilemedim şimdi arkadaşım iyi düşünelim iyi olsun hiç başıma gelmedi o kadar kedi besledim yükseten atlayınca arka ayagını burktuguna çok şahit oldum fakat kuyruk incinmesine çok yabancı kaldım içini ferah tut kırık olsaydı dediginiz gibi uc kısmını hareket ettiremezdi sanırım.

Bizim kedide hiç dokundurtmuyordu. Bir de dengede durmakta zorlanıyordu. 5 gündür ağrı kesici ve antibiyotik kullandı ve şuan iyi durumda, yürüyebiliyor dengeli. Sizin kediniz daha iyi durumda gibi. Size tavsiyem çok fazla kıpırdamasını engelleyin, tuvaletini kontrol edin ve pazartesi iyi bir veterinere götürün. İnşallah sağlığına kavuşur.

Aynen benimki sizin kedinize göre biraz daha iyi sanırım. Kuyruğu bu anlattığım şekilde olduktan sonra bile hala oyun oynamak istiyordu zaten. Hiç farkında değil gibiydi. Çok teşekkür ederim bu arada. Cidden içim biraz rahatladı. Kaç saattir içim içimi yiyordu kedimin kuyruğu böyle kalacak, düzelmeyecek diye. Bide attığım oyuncağı geri getirirken böyle olunca kendimi de suçlu hissediyordum. Umarım en kısa zamanda sizinki de benimki de iyileşir.

Melvin06
Melvin06

153

Kuyrukta omurganin devamı gibi düşünün. Disk şeklinde kemikler ve ortasından geçen şiirlerden oluşmaktadır. Muhtemelen kırıldı ve sinir sıkışması yaşıyor olabilir. Röntgen çekilip kontrol edilmesi ve gerekirse antibiyotik ve ağrı kesiciler ile ağrısının giderilmesi gerekli. Tipik bir kırık ağrısı gibi düşünün. O derece şiddetli bir ağrı yaşıyor olabilir. O bölgeye dokunmayın. Siz dokundukca daha zarar verebilir ve canını yakabilirsiniz. Başka bir veterinere götürme izde fayda var. Geçmiş olsun.

veterinerim röntgen çekebileceğini söyledi ancak kedim çok hırçın olduğundan uyutmak gerek. Fazladan strese sokmak istemedi. Ayrıca kırık olsa da alçı vs yapılamaz dedi. Kendi kendine iyileşmesi gerekiyormuş. Yani ben öyle anladım. Sonuç olarak röntgen çekilse de ek bir tedavi yok dedi. Ama ağrı kesici ve kortizol iğne yaptı. Kortizolün iyileşmede yardımı dokunabiliyormuş sanırım. Şuanda keyfi yerinde, bişeyi yokmuş gibi etrafta koşturuyor. Bu olay olduktan sonra bile etrafta ağrısı yok gibi dolanıyordu. Sadece o bölgede dokunmaya karşı hassasiyeti var ki zaten ellememeye de özen gösteriyoruz.

kkubra7
kkubra7

13

Kedinizin kuyruğu düzeldimi acaba aynı durum benim kedimde de var şuan kendi kendine yaptı galiba, kuyruğu sürekli aşağıda ve otururken zorlanarak oturuyor, yürümede atlayp zıplamada birşey yok gibi tuvaletine de çıkabiliyor ne oldu anlayamadık. Şuan başka bir yerde olduğumuz için veterinere götürebilme durumum yok bir iki gün sonra götürebileceğim ancak. Bu durumu yaşayanlar kaç gün sonra iyileşti acaba kediniz ve nasıl bir yol izlediniz

mhrs
mhrs

10

merhabalar son durum nedir tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim aynı durum şu an baktığım kedide oluştu düz oturamıyo kalçasını kaldırıyo yatıyo ama dönerken canı yanıyo kalçadan 2-3 cm sonrasında kuyrukda hafif şiş var sanki ve oraya dokundurtmuyor kuyruğu azda olsa kontrol ediyo ama hiç kaldırdığını göremedim yardım lütfen.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Geçmiş olsun.
Melek olan kedimin kuyruğu 2-3 yaşlarında sebebini bilmediğim şekilde kuyruk sokumundan kırılmıştı. 2 veteriner jajasını yapamıyacağını söyleyerek ötenazi demişlerdi. Evladım kakasını yapabildi, ancak kuyruğu arkadan sürükleniyordu. 9 sene süresince hiçbir veteriner kuyruğun bu durumuyla ilgilenmedi. 9 yaşında KBY sonradan teşhis edilebilen evladımı götürdüğüm bir veteriner, kuyruğun ne zaman kırılmış olduğunu öğrendikten sonra dehşet içinde beni suçladı. Kuyruğun jesilmiş olması gerektiğini ve bu şekilde hem omurgaya hem de diğer organlara zarar verdiğini söyledi. Bu yüzden çok vicdan azabı çekiyorum. Çünkü kırlık arazide kuyruğu çalı çırpıya takılmış ve bu sebeple kuyruğunu kurtarmaya çalışmış olabilir.
Evladım en az 7-8 vetin elinden geçti ve kimse bu konuda bana bir bilgi vermedi.
Siz siz olun, araştırın ve vakit kaybetmeden kediniz için en doğru olanı yaptırın.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Acil röntgen çekilmeli

Ağrısı sadece o bölgeye temas edince oluyor ama. Yani normal bir şekilde evin içinde dolanıyor. Kuyruğu aşağıda olmasa bir sıkıntısı olduğunu anlamayacaz. Veterinerim sinir sıkışması olduğunu düşündüğünü söyledi bunu da röntgenle göremeyiz dedi. Kedim kendini ellettirmediğinden de sadece iğne yaptı ve gözlemleyin dedi. Kırılmış olsa bu şekilde kuyruğun ucunu hareket ettirebilir mi?

deniznergis
deniznergis

12866

sokaga çıkma kısıtlaması senin hasta olan kedini veterinere götürüyorsun diye ceza yazamaz. veterinerin hafta sonu açıksa sana randevu msj atıyor kısa mesaj olarak sende o saatte randevuna gidiyorsun yolda cevirmeye takılınca veterinerin msj nı gösteriyorsun .patilinin karnesi ile beraber. benimde başıma geldi ceza kesmediler .

hesaba uzun süre giremediğim için yazanları yeni görüyorum. bu yüzden kusura bakmayın. benzeri şikayeti olanlar için güncelleme yazayım. kedim bu olayın ertesi günü kuyruğunu yere paralel olacak şekilde kaldırabilmeye başladı. 4-5 gün içinde normal bi şekilde kuyruğu kalkmış halde geziyordu evin içinde. ancak tabi ki her kedide böyle olacak değil. bu yüzden erkenden veterinerinize ulaşmanızda fayda var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8514 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR