Kedimin Diş Etleri Ve Ağzındaki Beyaz Dokular

Rapisa
Rapisa

13115 Puan

Merhaba, 3 aylık kedimin dişlerinde ve ağzında beyazlıklar var. Yani dün beyazdı bugün baktım sarı olmuşlar. Dün veterinere gittim dediki, enfeksiyon var crystalin kullanın bu rahatlatır ama zamanla dişleri çürür. Mama yemiyor, enjektörle besliyorum fakat bu hastalığın bir tedavisi yok mu. Sanki bu hayvan böyle yaşamayacak gibi bir hali var. Bağışıklığı çok düşük ve yemiyor. Geçen haftada kardeşi vefat etti. Çok az mamasına polivit katıp yediriyorum. Böyle bir problem yaşayan oldu mu acaba


34 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Enfeksiyondan fazlası olabilir. Bilmiyorum yorum yapamam ama bu şekilde bir yavru kaybetmişliğimiz var. Bence detaylı tarama lazım.

beyzathemoc
beyzathemoc

819

enfeksiyon varsa antibiyotik gerekir başka bi veterinere de danışıp emin olun enfeksiyon olduğuna

Sengul1
Sengul1

626

1 ay önce aynı sorunları yaşadık maalesef çok şükür vet hekimimiz çok iyi muayene yapıp uygun tedaviyi yaptık şimdi gayet iyiyiz bağışıklık sistemi zayıfladığı için ağız diş eti üzerinde aft lar oluyor buda çok acılı yeme içme olmuyor maalesef.Size önereceğim bağışıklıligi güçlendirici kullanın hemen ventolin tedarik edin ağız icine sürün birde Aminosal vitamin var muhteşem bir şey resmen mucize gibi yararları hemen iyilestiriyor ve iştahını iki güne açıyor.Biz bunları kullandık 1 haftaya toparladık geçmiş olsun

Sengul1
Sengul1

626

Aminosali tedarik edin mutlaka mucizevi birşey şırınga ile 1 mm verin hergun

Merhabalar benim kedimin diş çıkarma döneminde sarı diş ve ağız kokusu çok oldu. Biz de crystalin sprey aldık. Şu an gayet iyi. Tabi sizin bi kaç sorununuz daha varmış. Ben sadece ağız için crystalin i kullandım çok geçmiş olsun.

aslihan_e
aslihan_e

128541

Antibiyotik verilmesi gerek, geçen bir yavru sokak kedisi buldum ağzı komple çürümüştü. Ağız enfeksiyonu antibiyotik kullanılmazsa çok hızlı ilerliyor.

aslihan_e
aslihan_e

128541

Ayrıca 3 ay antibiyotik için hiç de küçük bir yaş değil. İltihabı vitamin vererek geçiremezsiniz. Diş çürükleri başka hastalıkların da habercisidir. Sarı su kusması mesela hastalık işareti olabilir. İshal olup olmaması da önemli. Kardeşi de vefat ettiyse salgın hastalık gelmiş olması muhtemel. Anne aşılı değilse anneden geçmiş olabilir.

aslihan_e
aslihan_e

128541

Amoksisilin içeren bir antibiyotik olabilir. Eczaneden amoklavin pediatrik alabilirsiniz. Çevrenizde bebeği olan biri varsa falan onlarda bulunabilir. Antibiyotik olduğu için eczane de reçetesiz vermeyebilir. Nasıl yapacaksınız bilmiyorum.

aslihan_e
aslihan_e

128541

Amoksisilin ve azitromisin içeren antibiyotikler kediler için güvenli. Genelde burun akıntısı gibi solunum yolu enfeksiyonlarında azitromisin kullanılıyor. Kedilerde korona'nın yan etkilerine azitromisin iyi geliyor. Diş çürüklerinde amoksisilin tercih ediliyor. Pediatrik olanı almanız kediniz yavru olduğu için daha uygun olur. Burun tıkanıklığı da varsa azitromisin (azitro pediatrik oral süspansiyon gibi) almalısınız.

aslihan_e
aslihan_e

128541

Toz haline getirmeniz uygun olmaz. Zarar verir toz haline gelmesi. Onu çok küçük bir parça şeklinde minik bir ekmek içine iyice sarıp minik bir top haline getirip dışına yağ sürüp boğazından iterek yutturabilirsiniz ben öyle yapıyorum. Hapın çeyreğinin, çeyreğinin de yarısı gibi bir boyut olması gerekli.

aslihan_e
aslihan_e

128541

Eczacıya kedi için derseniz verir belki ama onun insafına kalmış.

aslihan_e
aslihan_e

128541

Augmentin olur yani anlattığım gibi yutturursanız, eczacı pediatrik şurup olanı vermezse. Toz haline sakın getirmeyin.

Rapisa
Rapisa

13115

Şöyle eczacı antibiyotik vermedi kedi için olduğunu söyledim. Evde augmentin hap var büyük kediler için çok çok az miktarda kullandım daha önce iyileştiler. Sanırım şuanda en mantıklısı yine onu kullanmak

aslihan_e
aslihan_e

128541

Zimax 100 ml ise, 5 ml'inde 100 mg antibiyotik varmış. 1 ml'nde 20 mg var demektir. Kedilerin kilo başına 15-30 mg alması gerekiyor. Sizin kedi de yarım kiloysa yine 10 mg yani yarım derece yeterli olabilir. Kilosu önemli burda kedinin. Eczacı kedinin kilosunu sordu mu? Kedi 1 kiloysa 1 cc çok değil.

aslihan_e
aslihan_e

128541

Aa evet etken madde farklıymış, sefiksim etken maddesi. Kilo başına 12 saatte bir 5-10 mg arası kullanılması gerekiyor. Yani yarım cc yeterli olur sizin kedi için. Sefiksim de güvenilir kabul ediliyormuş. Ama daha çok bronşit için kullanılıyor galiba. Dediğiniz gibi augmentin daha geniş semptomlu olduğu için onu yuttursanız daha iyi. Zimax da evde dursun ihtiyaç olursa kullanırsınız yine kedinizde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1496 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR