İkinci Kediyi Sahiplenme Yardım

Succubus
Succubus

10369 Puan

Bir süredir ikinci bir kediyi sahiplenmek istiyordum veterinerimize ve tanıdık birkaç yere haber salmıştım ancak dün bir şey oldu. Sitede şans eseri denk geldiğim beni azarlayan bir kedi zorla kendini 35 dk kadar sevdirdi. Benimle eve gelmeye çalıştı.
Site çalışanlarıyla biraz sohbet ettiğimde 1 haftadır ortalıkta olduğunu muhtemelen ev kedisi olduğunu birinin gelip bıraktığını anlattı. Baya sevgi delisi, tırnaklarını çıkarmamayı bilen bir hayvan. Ama evde sağlıklı kısır ve dişi olan Çakıl'dan dolayı onu çat diye eve getiremem zaten. Bu arada bu kedi de erkek. 1 yaşını geçkin Çakıla göre çok daha iri.
Evim küçük olduğu için kısırlaştırmadan, 2 hafta karantinada tutmadan eve gelmesi taraftarı değilim.
Ama bir yandan da bulunduğum yerde hayvanların aç kaldığını hiç görmedim. Civardaki tüm sitelerin besleme alanları var. Hatta kimisinin barınak tarzı sıcak yatak veren kısımları var. Fazla araba geçmiyor. Buna ek olarak büyük birkaç şirketin de baya civardaki hayvanları in bütün veteriner ve mama masraflarını üstlendiğini biliyorum.
Bir de sevgi delisi ama zaten 1 haftada onu sevenler çıkmış sonuçta. Onu eve almam Çakıl'a ya da o kediye haksızlık mı olur diye 2 gündür düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Ben çok arada kaldım

6 CEVAP

Succubus
Succubus

10369

sahibi araştırılıyor civarda ama çıkacağını sanmıyorum. bu çevrede barınaktan bile bırakılan hayvanlar var. yani bakılmayan hayvanların ne yazık ki sık bırakıldığı bir muhitteyim.
ayrıca dışarıdan gelen ve aktif bir hastalığı, paraziti, olup olmadığı bilinmeyen bir hayvanı kafama göre gözlem altında tutmadan eve getirmek evimdeki kedimi riske atmaktır. normalde yapılması gereken buyken covid döneminde sadece insanlar yeni yeni bilinçlenmeye başladı bu konularda. aşı karnesi ya da geçmişine dair bir bilgim yok sonuçta bu kedinin. çakılın aşıları tam ancak bu onun %100 bağışıklığı olacağı ya da bu aşıların olabilecek her hastalığa karşı koruması olduğu anlamına gelmez. birine iyilik yapmaya çalışırken öbürünü sağlığından etmek mantıklı değildir takdir edersiniz ki

baranertaga
baranertaga

12029

Kayıp kedi diye ilan verin sahibi aranıyor diyin sahibi çıkmazsa siz alırsınız veya duruma göre sahiplendirirsiniz. Madem 2. kedi istiyordunuz sahibi ortaya çıkmazsa evinize alabilirsiniz. Tabi önce bir veterinere götürün.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Ilk soru kediyi neden 2 hafta karantinaya almayi düşündüğünüzü algilayamadim doğrusu.Eğer covit icinse , hayvanlardaki sanirim 10 yildir filan gözlemleniyor ve bugün insanlar için aktif olan Covit 19 değil ! Sebep buysa biraz arastirin, dogru bilgiyi göreceksiniz.
Bir ikincisi insanlarin kimisinin sevgi zannettiği şeyin bir kedi köpek gördüğünde sadece dokunmak olduğunu, hatta hayvana saygi duymadan onun rizasi olmadan bunu yaptiklarini, hayvanlar ise itiraz ettiklerinde tu kaka moduna gectiklerini gözlemlemiş olmalisiniz.
Bence bu kedi ev kedisi diyenler olduğuna göre onun icin yapilicak en güzel şey ilan vermek ve sahibini bulmaya çalişmaktir.Kimbilir sahibi de onu ariyordur.
Bu arada her nerede yasiyorsaniz orada olmanin keyfini sürün, benim yaşam alanimdaki patili dostlar böylesi güzel yürekli insanlarla çevrili değil ne yazik ki ..

patipatili
patipatili

4478

iyi de 2 hafta çok uzun bir süre bence sıkıntı, nerede tutacaksınız ki hayvanı o kadar ? veterinere danışın belki yararı olur

mihriii
mihriii

119878

ya evet 2 hafta çok bence de 5 gün falan yeterli olur gibi sonra kan testi vb yapatırırsınız

Firuzecik
Firuzecik

12820

Sizin yerinizde olsam alıp veterinere götürür önce kan testi sonuca göre de aşılarını yaptırırım. Sonra eve getirir banyoda 2 gün tutarım. Varsa pireleri, iç parazitleri dökülsün. 3. Gün salarım eve... bi süre ek vitamin falan kullanıp 2 kedinin de bağışıklığını yüksek tutarım. 2 hafta karantina fazla geldi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 351 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82065 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR