!!!!Çok Acil!!!!

Tekirvenusi
Tekirvenusi

4481 Puan

kedim çoğu zaman kusuyor
Dreamies vetsplus hatta gimcat bile kedimi kusturuyor sindirimi çok yavaş diye düşünüyorum çünkü 3 gün önce yediği mama çıktı kusmuğundan ve veterinerimizinde düşündüğü gibi çok hızlı yiyor bölüp veriyorum yine olmuyor kusmuğundaki kuru mamalar bütün halde duruyor çiğnememiş bile her kediye herşey iyi gelmiyor olabilir ama benim kedime hiçbirşey iyi gelmiyor neredeyse veterinerde kaldı 4 gün veteriner burda kusmuyor evde niye kustu dedi çünkü evde ek besin veriyoruz ama verdiğim maltları tablet vitaminleri ödülleri kusuyor
(Tüy kusmuyor )

9 CEVAP

DTDamla
DTDamla

3807

Öncelikle belirteyim çok bilimsel şeylere dayanarak konusmuyorum :)) sadece kediler hakkındaki bilgilerimi kullanarak yardimci olur belki diye sizinle paylasmak istedim.
Kediniz mamayi cignemeden yutmussa ilk once dislerini ve disetlerini kontrol edin derim. Cunku bir rahatsizligi varsa agzinda ağrıdığı için mamayi cigneyemiyor olabilir. Mamayi tum olarak yuttugu icin de midesini rahatsiz ediyor o yuzden kusuyordur. Mamayi tum halde yuttugu icin elbette sindirimi yavas olur sonucta yemegi ne kadar cigneyip kucultursek sindirim o kadar kolay olur. Kedi cigneyemedigi icin de sindirimde zorlaniyor olabilir.
Bu nedenle de agzinda yara ya da disinde curuk varsa oncelikle onu tedavi etmek gerek.
Boyle bir sorun yoksa da kuru mamayi islatip ezerek verebilirsiniz en azindan kendini toparlayana kadar hem yutmasina hem sindirimine yardimci olur diye düşünüyorum.
Basta da dedigim gibi bunlar sadece benim onerim. Uygulamadan once veterinerinize danismanizda fayda var. Umarim sorun neyse kisa zamanda iyileşir.

emreovec
emreovec

12921

Kuru mama yediğinde kusmuyorsa, ödül maması gibi öğünleri çok hızlı yiyordur. Vermeseniz de olur. Çok önemli değil. Hayvanı daha fazla yormanın anlamı yok sanki.

Tekirvenusi
Tekirvenusi

4481

Sanırım iyi okunmamış yazdığım 3 gün önce yediği kuru mamayı bile bütün halde kuşmuş yazdım

emreovec
emreovec

12921

Üç gün önce yediğini nasıl anladınız ki ? Üç gün ne ile beslediniz ? Anlamak için soruyorum.

emreovec
emreovec

12921

Şimdi bakın 4 gün veteriner de kalmış ve kusmamış.


"çünkü evde ek besin veriyoruz ama verdiğim maltları tablet vitaminleri ödülleri kusuyor." diyorsunuz.


Hala ben aynı noktadayım. Hayvana sürekli ödül maması ve vitamin veriyorsanız kusması çok doğal. Vermeyin vitamin, ödül maması falan çok önemli şeyler değil. Veteriner önerdiyse direkt bilemem ama bana ihtiyacı olandan fazlası midesini yoruyor gibi geldi. Hızlı da yiyorsa kusuyor hayvan.


Biraz sadece kuru mama verin. Başka hiç bir şey vermeyin. Veterinerdeki gibi kusmayacaktır.

Rgms
Rgms

10813

Dişlerinde bir sorun yoksa mama yemeyi yavaşlayan mama kaplarını ve oyuncaklarını sorabilirsiniz veterinerinize.

Tekirvenusi
Tekirvenusi

4481

2 tane farklı kuru mama verdim geçiş sürecine uygun olarak verdim tabiki. Felicia mamayı tam 3 gün önce verdim ama bugün kustugunda bütün halde duruyordu veterinerimizde söyledi çok hızlı yemiş olabilir gibi şeyler dedi

Tekirvenusi
Tekirvenusi

4481

Tamam dediğinizi uygulayacağım ama kesinlikle emin olabilirsiniz ödül maması 1 cm birşey sadece 1 tane verdim bende bir kaç gün vermemeyi düşünüyorum ama burdaki tek şey bu değil bence mamayı ısırmamış bile resmen bütün yutmuş mideside bunları sindiremiyor ben bu yöndende baktım

Tekirvenusi
Tekirvenusi

4481

Öneriniz için çok teşekkür ederim bugün kulak çubuğu ile dişlerini temizledim bembeyaz dişleri ağzındada bir yara göremedim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 407 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR