Norveç Orman Kedim Çok Sert Isırıyor

Hasinegenis
Hasinegenis

227 Puan

Merhabalar yeni sahip edindiğim Norveç forrest cinsi kedim 6 aylık kısırlaştırılmış dişi . Eve hiç yabancılık çekmedi , oyun oynamayı çok seviyor. Ama kucakda sevemiyoruz hiç , kucağa alamıyoruz . Kendini sevdirmiyor. Oyun oynarken çok sert bı şekilde dişlerini geçiriyor. Kedim karakter olarak mı kendisini sevdirmiyor ? Ve bu kadar sert isirmasinin sebebi nedir?

1 CEVAP

Elifsu17
Elifsu17

11198

ısırmanın birden fazla sebebi olabilir.



  1. elinizi oyuncak bellemiş olabilir. ev kedileri etrafta onların avcılık içgüdülerini tetikleyici hareketli bir obje yoksa genelde evde hareket eden tek şeye yani sizin el ve ayaklarınıza saldırır. bunun için çözüm olarak evinizdeki oyuncak çeşitliliğini arttırabilir, onunla oyuncak dışında hiçbir şekilde elinizle oynatmaz iseniz sorun zamanla çözülebilir.

  2. cat overstimulation denilen bir durum var, bunu fazla huylanmak olarak düşünebilirsiniz. kafası dışında bir yerinden sevdiğinizde huylandığı için bundan hoşlanmadığını göstermeye çalışıyor olabilir.

  3. bunların tam tersi, sizi çok seviyor ve sadece oyun oynamaya bayılıyor olabilir. annesinden ve kardeşlerinden erken ayrıldı ise bu ısırma davranışının yanlış olduğunu öğrenemez ve bunu öğretmek size düşer. sizi her ısırdığında oyunu bitirin ve odadan ayrılın. bu şekilde yanlış bir davranış olduğunu zamanla kavrayacaktır. cezalandırmak asla çözmez, hatta daha kötüye götürür, sadece hoşlanmadığınızı belli etmeniz ve o alandan ayrılmanız zamanla çözecektir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 252 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR