Hamileyim Ve Toksoplazma Enfeksiyonu Geçirmedim. Kedimle Ne Yapacağım Bilemiyorum..

Slayer5
Slayer5

734 Puan

Merhabalar,


5 aydır kedili bir hayat yaşıyorum. Şuan hamileyim ve kan tahlili sonucunda toksoplazma enfeksiyonu geçirmediğim ortaya çıktı. Kedime kıyamadığım için bu bilgiyi edinmeme rağmen iki haftadır kedimle yaşamaya devam ediyorum. Fakat bebeğimin hayatını da riske atmak istemiyorum. Bu konuda sizlerin önerisi ne olur?

6 CEVAP

DidemCan
DidemCan

3808

Bir yerde de şöyle yazıyor: Bebeğim olacak diye kedinizden vazgeçmeyin. Artık her kedi sitesinde yazıyor. Veteriner ziyaretlerini aksatmayan bir kedi aşılarını ve parazit tedavilerini muntazaman oluyorsa hiçbir sakınca yaratmıyor bebekler ve çocuklar için! Problem hiçbir zaman tüyler değil, problem tedavi görmemiş bir kedide yerleşen parazitlerin tüyler aracılığıyla insana bulaması. Parazit yoksa tüy yutmada problem de yok. Tabii her işin başı temizlik kedim sağlıklı ve aşıları tedaviler tam diye ortalık tüy yığını olursa yine olmaz! Toksoplazma riski diye bir durum da yok! Kedi sahibiyseniz zaten bağışıklık kazanmışsınız demektir. (ama o toksoplazma kedi için mi insan için mi geçerli pek anlamadım.)

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ayda bir ic parazit hapi icirtin hatta kontil de icirin hamile oldugunuz icin ekstra hassas olmaniz gerekir biz normaldeb3 ayda bir ic parazit uygulatiyorus ama siz ayda bir yapin. Bir de salam, sosis yemesiniz cig gidalar kuru mama agirlikli beslensin ve sakin kedinin kumunu siz temizlemeyin esiniz temizlesin kumdan uzak durdugunuz ve ayda bir ic parazit uygulamasinibyaptirdiginizbtakdirde hicbirbsikintinolmaz

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kedinin kakasindan geceebtoksoplazma siz zaten kedi kumuyla hasir nesir olmuyacaksiniz her seyi baska biri yapacak elinizde eldiven dahi olsa siz yapmayin. Eger baska yapan yoksa otomayik kedi tuvaletelrine bakin.
Ama sizin asil dikkat etmeniz gereken ev kediniz degil nasik olsa icnpatazit uygulamalari yapiliyor.
İyi yikanmamis salata sebze cig et.
Eti siz kesmeyin elinize almayin, salatalari en azbyarim saat sirkede bekletip cok iyi yikayin sebzeleri de disarida da salata yemeyin. Buna ekstra hassasiyet gostermelisiniz cunku bagisikluginiz yok kedi en son yani dusunulecek sey kum temizligi yapmadikca ha bir de ayda bir ic patazit uygulamalarinibyaptirinca sikinti olmaz.

DidemCan
DidemCan

3808

Kedinizi bir tanıdığınıza sahiplendirebilirsiniz aslında. Güvendiğiniz biri olmalı,kedinize iyi bakacak biri. Hem yakınınız olursa kedinizi görmeye gidebilirsiniz. Böylelikle ikisinden de ayrılmamış olursunuz. Benim düşüncem :)

DidemCan
DidemCan

3808

Bağışıklığınız yoksa zaten kedinizin de toksoplazmaya bağışıklığı yoktur yine ondan ayrılmanıza gerek yok. Yapmanız gereken bu mikrobu taşıyabilecek sokak kedilerini ve tanımadığınız kedileri hamileyken sevmemek o kadar.

Slayer5
Slayer5

734

Teşekkür ederim cevap için. Kedi sahibiyseniz toksoplazmaya bağışıklık kazanmışsınızdır yanlış bir yönlendirme olmuş aslında. Toksoplazma kedinin dışkısından geçiyor. Dışkıyla direkt temas etmeyip ekstra dikkat gösterdiğim için toksoplazma enfeksiyonu kapmamış olabilirim. Tabii ki zaten kedide de bu enfeksiyon olmayabilir. Ben senelerce kedilerle haşır neşir oldum, sokak kedisi ev kedisi ayırt etmeden sevdim yaklaştım. Bu enfeksiyonu çoktan kapmışımdır diyordum ama test sonucu beni yanılttı. Şuan açıkçası kafam karışık. Kedide toksoplazma olup olmadığını test ettirmeyi düşünüyorum. Yoksa biraz daha rahat olabilir kafam. Varsa sahiplendirme fikrine yönelebilirim.


Keşke etrafımda güvendiğim ve kedi sahiplenmek isteyen biri olsaydı. O zaman içim çok daha rahat bir karar verebilirdim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 970 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR