Kedi Sahiplendim Ama Sürekli Tıslıyor Yaklaştırmıyor Kendine

furkanchuu
furkanchuu

173 Puan

Bugün 6 7 aylık bi kedi sahiplendim. Bi aile evde ailevi sebeplerden dolayı kediye bakamamış ve depo tarzı bir yere koymuşlar. Önüne bir sürü mama yığılmış. Işık yok insan yok başka canlı yok, kedi baya vahşileşmiş. Eve getirdim kediyi tuvaletini kumuna yaptı. Mamasını ve suyunu verdim ihtiyacı kadar. Ama kedi sürekli tıslıyor yatağın altına dolabın altına sürekli kaçıyor. Elimi uzattığım zaman bildiğiniz tıslıyor. Mamasını falan yiyor sıkıntı yok. Ama kedi bana karşı saldırgan davranıyor. İlk kedim olduğu için ne yapıcam bilmiyorum, önerilerinizi bekliyorum iyi günler ^^ (Erkek 6 7 aylık van kedisi)


5 CEVAP

Betullsusam
Betullsusam

10255

Yavruluktan daha yeni çıkmış yani biraz büyük bi kedi bu yüzden size çok çabuk alışamaz ama yine de yakın bi zamanda alışır şu an sizi tanımadığından böyle davranıyor. Evde nasıl bi muamele gördü bilmiyoruz belki yavruya şiddet uygulanmış olabilir Allah korusun veya dışarı atıldığı zaman dışarıdan ürkmüş olabilir ve yine dışarda da şiddet görmüş, diğer hayvanlar tarafından sıkıştırılmış olabilir. Her türlü ihtimal olabilir. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla tüyleri yüzü pis içinde en yakın zamanda birisinin yardımıyla yıkayın depoda kaldığı içinde baya kirlenmiş çünkü. Normal zamanda yıkamayın ama çünkü tüy köklerinin olduğu yerde yani derilerinde bizim kafa derimizde oluşan bi tür yağ tabakası var bu yağ nasıl bizde koruma sağlıyorsa onlar içinde öyle. Bi seferlik yıkayabilirsiniz bunda herhangi bir sakınca yok. Mamasını suyunu onun görebileceği bi anda verin ki onunla ilgilendiğinizi anlasın. Tuvaletini de aynı şekilde o görürken temizleyin. Çok sakin bi ses tonuyla konuşun yavaş yavaş yaklaşın elinizi, üstünüzü koklamasına izin verin. Ve uyuyacağınız zaman odanıza alıp uyuyun aynı odada kaldıkça size daha çabuk alışacaktır.

Bende sokaktan iki kedi bulmuştum. Çok küçüklerdi ve çok tatlılardı ama benden korkuyorlardı. Bir hafta kadar kaplarına süt ve su bırakıp, bir köşeden onların çıkmasını bekledim. Daha sonra ki günlerde mamalarını verdiğimde kendiliğinden yanıma gelmeye başladılar. Sonrasında küçük küçük sevmelerle bana alıştılar. Tabi bu kedilerim malesef ki yanımda değiller. Kaybettim onları. Ama sizde böyle yapabilirsiniz. Ve bir detay daha onu seveceğiniz zaman, ayakta ona birden eğilerek değilde, oturarak, yani onun mesafesine yaklaşarak sevin. Aksi taktirde ona bir dev gibi görünebilirsiniz. Bu da onu korkutan önemli bir detay.

furkanchuu
furkanchuu

173

Cevaplarınız için teşekkürler. Zaten mama yiyor suyunu içiyor, tuvaletini yapıyor. Temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Etraftaki eşyalara zara vermiyor. Aşırı sakin. Benden kaçacağı zaman hıphızlı kaçmıyor. Sakince yerini değiştiriyor. Hayvanın da üstüne gitmiyorum. Bu sabah geldi biraz kendini sevdirdi 5dk falan. Sonrasında yine tıslamaya başladı üstüne gitmedim. Bu arada aşıları tam tırnakları kesilmiş. Herhangi bir hastalığı bulunmamakta. Kedi biraz bana alıştıktan sonra veterinere götürüp banyo yaptırcam. Eğer bu yaptıklarımdan yanlış bir şey varsa lütfen uyarın beni. Yanlış bir şey yapmak istemem. Tekrardan teşekkürler ^ ^

tiyaaydin
tiyaaydin

912

belki ilk zamanları olduğu için alışamıyordur. ona biraz zaman tanıyın, alan verin size alışmasını bekleyin ve birde her ihtimale karşı veterinere götürün belki bir hastalığı vardır. bizim kedimizde böyleydi zamanla alıştı bize. umarım yakın zamanda sizin kedinizde size alışır.

Kıyamam ona bir süre o istemediği sürece yaklaşmayın ters tepebilir. Size güvenmesi lazım kendine güvenli alan belirmesi gerek. Önünüzde bir kedi olunca sevmemek elde değil ama zaman gerekli.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 378 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR