Bursa Kedi Kısırlaştırma Veteriner Önerisi

zba7
zba7

2661 Puan

Merhab,dişi kedim 5-5.5 aylık ve ilk kızgınlığına girdi.Biraz erken girdi sanırım.Kızgınlık bitince kısırlaştırmak istiyorum. Bursa'da temiz, güvenilir bir veteriner tavsiyesi olan var mı? Birkaç tanesini aradım bilgi aldım.Ama buraya da sormak istedim.

11 CEVAP

suledoruk
suledoruk

114870

Vet224 de kısırlaştırdık. İçerisinde 3 hekim var ve her konuda donanımlı bir klinik. Hijyen konusunda da öyle. Gaz anestezi yapılarak estetik dikişle atlattık biz. Bozuk para büyüklüğünde bir kesik açılarak yapıldı ameliyat. Sonrasında boyunluk da takmadık bandaj sarıldı. Ameliyat sonrasında da ilgililerdi. Ameliyat sonrası durum kediden kediye değişir ama biz bir problem yaşamadık yemesi içmesi her şey normal gelişti. Klinikleri küçük sanayide:) şimdiden geçmiş olsun

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

Akademi hayvan hastanesi
Kesinlikle arayıp bilgi almanızı öneririm dişi kedi kısırlaştırma bu yıl 650 lira her şey dahil fiyatı
Nereye sorarsam kime konuşursam hep anestezi etkisi en az 6-7 saat sürdü dediler
Ben gaz anestezi tercih etmememe rağmen toplam 2 saatte kan tahlili tıraşı ameliyatı olmuştu ve tamamen ayık bı şekilde teslim aldım hiç bir sorun yaşamadım eve gelince kusma vs olmadı

suledoruk
suledoruk

114870

Ameliyat sonrası alınan parçaları da gösteriyorlar, bazı kliniklerde o gece falan hayvanın klinikte tutulduğunu araştırmıştım ama öyle bir durum olmadı ameliyat bitince eve döndük. Onun dışında genel yapılması gereken antibiyotik tedavisi falan yapılıyor hatırladıklarım bu kadar :)

suledoruk
suledoruk

114870

@evrugurkaracayir 750 tl tuttu her şey dahil. Anestezi gaz tercih etmezseniz 650ye yapıyorlar biz gaz olmasını istedik. Kan testi yapmadılar ama isterseniz yapılır biz yaptırmadık.

Şule Hanım ücreti neydi kısırlaştırmanın ve kan testi yaptılar mı acaba ben de araştırıryorum da

Bu arada biz de Bursa'da Akademi Hayvan Hastanesinde kısırlaştırdık. Deneyimli insanlar kedimiz şişman olduğu için 10 bin ameliyat yaptıysam en zorlarından biriydi dedi veteriner yani zorlu bir ameliyatı atlattık onların sayesinde. Ayrıca kan testi yapıyolar kısırlaştırma ücreti dahildi. ama çok yoğunlar şu korona günlerinde herkes haftasonunu tercih ediyor hekimi göremiyosunuz yani kolay kolay.

Teşekkür ederim Akademi Hayvan Hastanesi de 650ydi kan testi dahil tabi yıl değişti muhtemelen ücrette de değişiklik olmuştur. Diğer kedim için daha az yoğun bir yer arıyordum ama pahalı olacak kan testi de istersem. Burasının tek sorunu hekimin bir operasyondan öbür operasyona koşması.

beyzu
beyzu

67

Bu konuda ben de araştırma içerisindeyim. Kedim yavrularından yeni ayrıldı, nisanda 2 yaşına girecek. Emzirme sürecinde kızgınlık geçirdi, yavrular 2 aylık olur olmaz tekrar kızgınlığa girdi. Süreç böyle olunca kendini toparlar toparlamaz kısırlaştırmaya karar verdim. Zaten hayatında bir kere olacağı için süreci sıkıntısız atlatacağımız bir veteriner arıyorum. Ameliyat sonrası yakalık kullanımına pek yanaşmıyorum fakat birçok yer bu yöntemle ameliyat yapıyor. Farklı bir yöntem uygulayacak bir yer olması tercihim. Bu konuda veteriner tavsiyesi verebilecek varsa ben de çok memnun olurum ve fiyat da belirtirseniz çok sevinirim

zba7
zba7

2661

Çok teşekkür ederim:)

idunn
idunn

12265

Biz de daha yaptırmadık sanırsam şimdiye kadar hiç kızgınlığa girmedi. Önceki sahipleri veterinere götürmeye fırsat bulamamış o yüzden 6-7 aylık olduğunu düşünüyoruz, memeleri yeni çıktı. Kızgınlıktan önce kısırlaştırsak sorun olur mu?

zba7
zba7

2661

Fikir eklemek isteyen varsa...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2998 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR