Toprağa İşedi

idunn
idunn

12265 Puan

Kedim bugün evdeki saksıyı kazıp içine işemiş. Annem koktuğunu ve saksıyı kazmış olduğunu söyledi. Normalde asla yapmıyordu sadece saksılardaki bitkileri kemiriyordu ya da yanlarına oturuyordu ama içine işemiş. Neden yapmış olabilir?

15 CEVAP

mihriii
mihriii

119878

aloa vera yememesi gerek zararlı diyebiliyorum

Firuzecik
Firuzecik

12820

Neden sorusu kedi için sorulmaz kafasına estiyse yapmıştır :,)) kemirdiği bitkilerin zehirli olup olmadığına emin olun. Bi kere işediyse oraya işemeye devam edebilir.

idunn
idunn

12265

@Firuzecik menekşelerden falan yedi. Küçük bir aloe vera vardı artık o da yok. Ama tuhaf bir şekilde yedikçe yumak kusmaya çalışmadı dışkı yoluyla attı daha çok. Gördüğümüz kadarıyla zararından çok faydası oldu. Bizimki tank gibi resmen.

tyguler
tyguler

124312

Kumu pis ise falan yapmış olabilir belki kumu trmiz ve her zamanki kullandığınız kum muydu kum kabındaki

valla bizim de ağaçlarımız var balkonda tuttuğumuz kışın ölmesinler diye içeri aldık gitti saksıya işedi hem de kaç kere. Kumu temiz olmasına rağmen. Yapıyolar yani kedi bu

mihriii
mihriii

119878

diye biliyorum*

vincy
vincy

728

Saf aloe vera içeren yavru kedi mamaları var zararlı olsa neden olsun ki

idunn
idunn

12265

@tyguler evet. Kirli olduğunda da gelip miyavlıyor başımda. Bir kere unutmuştum temizlemeyi uyuyakaldığımdan sabah baktığımda dışkıları dışarı atıp içine yapmıştı yine. Şuanki kum 2. Kullandığımız kum. Markası daha farklı ve kokusu hafif olduğundan tam hapsedememiş. Ondan rahatsız olmuştur desem yaklaşık 1 aydır kumu bitirmeye çalışıyoruz ve kullanıyor da. Anlamadım neden yaptığını ben de.

idunn
idunn

12265

Evet biliyorum aloe vera zararlı deniyor ama aloe veralı mamalar var ve bizdeki türü insanlar bile yese zehirlenmiyorlar.

idunn
idunn

12265

Cevaplarınız için teşekkürler. Saksıda öncesinde fesleğen vardı ve kediler fesleğenin kokusunu severmiş meğersem ondan gelip kazımış. İşediğinden pek emin değiliz.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Aloe veranin içindeki jel kısmı kullanılıyordur. Etli yaprak kısmı zehirli olabilir. İnsanlar için de zaten o kısmı kullanılıyor

Nazliig
Nazliig

10833

Merhaba Sıla hanım, kediniz bunu ilk defa mı yaptı yoksa daha önce yapmış mıydı? Eğer daha önce de yapmışsa kedinizi sokaktan sahiplenmişseniz toprağa işemeyi kuma tercih ediyordur. Evet sevdiği bir koku nedeniyle de kazabilir. İşediğinden emin misiniz? Kediler bazı alışkanlıklar edindiğinde o alışkanlıkları kolay kolay bırakmazlar. Bu yüzden bir defa yaptı demeden bu alışkanlıktan uzaklaştırmanız lazım. Kedinizi oradan uzaklaştırmak için hafif sirke dökebilirsiniz. Oraya gelmek istemez zaten :) en iyi çözüm saksıları kedinizden uzak tutmak. Dikkat edin, bazı bitkiler onun için zehirli olabilir.

Adger
Adger

2297

Neden Toprağa İşemesin Ki?

suledoruk
suledoruk

114870

Kumundan memnun olmayabilir kumu temiz olmayabilir canı istediği için olabilir daha önce kuma alışkınsa (sokakta vs) kumu görünce yapmış olabilir gibi çok nedeni var.Kedimin Bu hafta kumunu tamamen boşaltıp yenisini koyduğumda yeni kumu hemen kabullenmedi gidip saksıdaki kuma yapmış kedilerin genelde alıştıkları yeri bırakıp başka yere yapma ihtimalleri çok düşük tuvaletle kumla ilgili bir sorun varsa mecburiyetten başka yere yaparlar.

idunn
idunn

12265

Arkadaşlar içinde ıslaklık olduğu için öyle sandık ve bir şey arıyor gibi kazıyordu. Önceden saksıda da fesleğen varmış ve kediler fesleğenin kokusunu sevdiklerinden fesleğen aramış olabilir. Sokaktan sahiplendik evet ama daha sütten kesilmeden annesi terk ettiği için toprağı ev yemeklerini falan bilmiyor. Önüne normal toprak koysak ne olduğunu bile anlayamaz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 360 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR