Acil Yanıt

ayseeny
ayseeny

5023 Puan

arkadaşlar merhaba kedim 2 buçuk aylık bu hafta lösemi testi ve aşısı vardı negatif çıktı ve aşı oldu, kan alırken boynundan aldıkları için çok stres oldu çok çırpındı korktu, şuan sürekli yatıyor ve benimle küs ben ona bakınca kafasını çeviriyor asla ilgilenmiyor, resmen hali yok sürekli yatıyor gözlerini açamıyor, ses duyunca irkiliyor ama arkadaşlarıma pas veriyor benimle küs şuan. Aşıdan sonra böyle halsiz olması normal mi? ya da bu tavırları?

6 CEVAP

yasement
yasement

119858

Aşı günü halsiz olması normal evet ama neden boyundan aldılar acaba ben bile çok stres olurum boynuma iğne batsa minicik kediyi düşünemiyorum. Patiden kan alınca hiç sesi çıkmaz. Bir de lösemi aşısı için 2.5 ay erken değil mi? Geçmiş olsun

ayseeny
ayseeny

5023

bende aynı tepkiyi verdim benim bildiğimde patiden alınır serumda patiden takılır 2side cerrah doktorlardı işlerini biliyorlar diye bir şey demedim zaten iğne battığı zaman asla bağırmadı iğne yapabilmeleri için her yerinden tuttuklarında kıyamet koptu. kedime 2 aylık olduğundan beri bakıyorum aşıya gittim hemen götürün dediler çünkü, aslında 3 aylık olmadan başlanmazmış aşılara şuan 2 buçuk aylık oldu 3 hafta daha 10 günde bir aşısı var sonra 2 ayda 1 aşılara dönücez karma aşıları varmış klasik doğru mu sizce bu düzen? lösemi testi için 120 aşı içinde 70 tl ödedim 190 liraya maal oldu bu ziyaretimiz ona canım feda ama sizce bu fiyat doğru mu?

yasement
yasement

119858

Fiyatlar sanırım şehirden şehire hatta veterinerden veterinere değişiyor. biz lösemi testine 55 mi 60 mı ne ödemiştik aşı bizim de 70ti. Şöyleydi bizimkinin aşı programı, önce iç parazit tedavisi, 1 hafta sonra karma1, 21 gün sonra karma2, 21 gün sonra lösemi1, 21 gün sonra (2.doz gerekli değil dedi ama ben internetten ve çevremden aldığım bilgilere göre yaptırmak istedim) lösemi2, 21 gün sonra kuduz. Ama her veteriner de farklı takvim uygulayabilir, bence karma 2. doz ve lösemi 1. doz arası 21 gün olmasına gerek yoktu mesela ama veterinere güvendim. Aşılara ben de 8 haftalıkken başlanabilir diye biliyorum, genelde önce karma yapıyorlar o yüzden lösemiden başladığınızı tahmin etmedim.

yasement
yasement

119858

izmirdeyim bu arada her doz aşı 70 lira. sadece kuduz aşısını gıda tarım hayvancılık bakanlığında yaptırdım 2.5 lira.

ayseeny
ayseeny

5023

ilk hafta parazit aşısı ve pire damlası oldu 2. hafta ne aşısı oldu hatırlamıyorum karma aşısıda olabilir bugünde lösemi oldu bu olduğu 3. aşı şuan

yasement
yasement

119858

Karnede yazar ama karmadir buyuk ihtimalle

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 708 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR