Kedimde Pire Var Mı Nasıl Anlarım

Sekerrimm
Sekerrimm

2426 Puan

Selam yavru bir kedim var ve kaşınıyor sürekli değil ama genelde yeni uyanınca kaşınmaya başlıyor. Ama kaşımalarıda pek uzun sürmüyor ve günde en fazla 4 kere kaşınıyordur. Pire sorunu var mıdır? Psikolojik mi bilmem ben de saçım kaşınıyormuş gibi hissediyorum. Eğer varsa nasıl geçirebilirim?

6 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

iç-dış parazit aşıları yapıldı mı?
Aşı yapıldıysa ve aşırı kaşıntı varsa (örneğin arka ayağıyla kulak arkası, kulak önünü kaşıyarak tüyleri yoluyor mu? Kaşıntı ardından patisinde bir öbek tüy kalıyor mu?) bu genelde alerjiye işaret eder. Bizim yaşadığımız tecrübelere göre, çok pudralı kumlar kullanmamak, sıcaklarda tavuklu mamalar vermemek gerekiyor. Ucuz yaş mamalar da sıkıntı yaratabilir.

ursaminor
ursaminor

116511

Sokaktan mı aldınız yoksa evde doğum yapan bir kediden mi?
Sokaktan aldıysanız büyük ihtimalle pire olabilir. Boyun-çene bölgesini kaşıyorsa pire ısırıkları en sık o bölgeyi kaşındırıyor.
Endişelenmeyin, insana gelmez kedi piresi. Ama kediyi çok huzursuz eder ve hatta pireden geçen bakteriler, iç parazite de yol açabilir.
Unutmayın, kedilerin kaşınması, insanların kaşınması kadar normaldir. :) Yukarıda anlattığım gibi aşırı olmadığı sürece panik yapmayın.
En kısa sürede parazit aşılarını yaptırmanızı öneririm.

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

pire gözle görülebilen bir şey, bir canlı siyah ama yine de kedi üzerinde görebilirsiniz.

Sekerrimm
Sekerrimm

2426

Yaş mama yemiyor zaten ama henüz 3 gündür bizimle haliyle aşıları yapılmadı. Sadece kaşınıyor o kadaar diğer söylediklerinizin hiçbiri yok. Teşekkürler

Sekerrimm
Sekerrimm

2426

Çok teşekkür ederim ve dediğiniz gibi boyun bölgesiniz kaşıyor hep. En kısa zamanda aşılarını yaptırmak istiyorum ama iyi bir veteriner bulmadan yaptırmak istemiyorum aynı zamanda

Sekerrimm
Sekerrimm

2426

Kedi kumu kaşıntı yapıyor olabilir mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2141 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR