Günlük Sabit Kuru Mama Ve Akşamları Yaş Mama Zarar Verir Mi?

medu42
medu42

725 Puan

Güzel bir kedi sahiplendim çok derin hikayesi var maddi şartlar el verdikçe iyi bakmak istiyorum kuru mama prochoice kullanıyorum yaş olarak karışık tavsiyeniz nedir bir maşallah alırım:) Sokak kedisi bu arada.


16 CEVAP

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Şimdi biraz araştırma yaptım internette yaş mama ve diş sağlığı üzerine. Şöyle bir yazı buldum: https://www.catdr.com/PDF/Dental-Disease.pdf
Bu yazıya göre yaş mamanın kedilerde plak ve tartar oluşumundaki etkisi oldukça düşük. Ayrıca yüksek nemin de çürümeye sebebiyet vermediği belirtilmiş. Sadece bu yazıyı baz almadım elbette, göz attığım diğer yazılarda kuru mamanın (Özellikle daha büyük boyutlu olanlarının) diş sağlığını koruma konusunda BİR TIK daha başarılı olduğu belirtilmiş ve sadece kuru mamayla besleseniz bile kedinizin yine de düzenli diş bakımına ihtiyaç duyacağına, bu kuru mamaların öyle sanıldığı gibi bir diş temizliği falan yapmadığına dikkat çekilmiş. Yani kedinize bol yaş mama verirseniz ve düzenli diş bakımı yaparsanız kedinize bir şeycikler olmaz ki zaten yaş mama ve kuru mamanın artıları ve eksileri karşılaştırıldığında fark edebileceğiniz üzere kuru mamanın beraberinde getirebileceği sağlık sorunları çok daha fazla. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Her gün kaliteli hazır yaş mama vermek biraz maddi olarak zorlayabilir diye düşünüyorum ben açıkçası. Evde kendiniz yapıp gereken eklemeleri de yaparsanız çok daha uyguna gelir 😊

mihriii
mihriii

119878

bence de ona vereceğiniz parayla daha kaliteli bi mama alıp yaş mamayı evde kendiniz hazırlayabilirsiniz

Sselin1
Sselin1

122024

Dislerine zarar verir diye yas mama vermemek :/ pire icin yorgan yakmak diye bir deyim varya hani oyle bir sey. Kediniz 3 yasina gelmeden böbrek sorunlarina davetiye cikarmak istemiyorsaniz sivi alimini ihmal etmeyin. Kediniz kuru mama da yese yas mama da yese diş sagligina dikkat etmeniz lazim zaten.

Uzmo
Uzmo

2896

Coook guzel kediniz, umarim uzun yillar birlikte olursunuz :) Yas mama naturea, nd, nutri olabilir.


https://www.suzionline.com/kedi-mamasi/en-iyi-yas-kedi-mamasi-11-marka-incelemesi/


Burda da ys mamalarla ilgili bi yazi okuyabilirsiniz, ben faydali bulmustum.

Yaş mama çok tüketildiği taktirde diş ve diş etlerin zarar veriyor diye biliyorum. Her gün vermek yerine haftada bir vermeniz daha sağlıklı olacaktır.
Ara sıra da vitamin ve ödül maması verirseniz miniğin hiç bir sorunu olmayacaktır.
Maşallah çok da tatlış ^^

tyguler
tyguler

124328

Maşallah kediniz çok güzel. Yaş mama olarak felicia, naturea vs. olabilir. Lâkun çok iyi sandığımız purina gournmet, felix falan hiç iyi değil

medu42
medu42

725

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim dikkate alacağım. Tüm kedi ailesinin sevgililer günü kutlu olsun. Bizim de en büyük sevgilimiz kedimiz :)) Seviyorum sizi teşekkürler...

medu42
medu42

725

Haribooo harika bir detaysın çok teşekkür ederim hakkını helal et :)

medu42
medu42

725

Haribooo harika bir detaysın çok teşekkür ederim hakkını helal et :)

medu42
medu42

725

Evet Selin haklısın kedimi sokaktan sahiplendiğim için yaşını bilmiyorum tabi ama dikkat etmeye çalışıyorum.İmkanlar dahilin de en iyisini yapmaya gayret ediyorum teşekkürler :)

medu42
medu42

725

Çök teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🥰

medu42
medu42

725

@tubuler evet dediginiz mamaları ben de tavsiye etmiyorum çok haklısınız

medu42
medu42

725

hilalselamet çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için:) dikkate alacağım

Denizygt
Denizygt

11024

Maşallah çok tatlı bir minnoş tüyü kadar ömrü olsun sizinle. Nuri feline, gimcat schesir ve me-o nun yaş mamalarını kullanabilirsiniz ama haftada 2 kez vermeniz yeterli fazlası diş ve diş etlerinde zararlı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 771 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR