Dardanel Somon

Uzmo
Uzmo

2896 Puan

Dardanel in zeytinyagli somonundan odul gibi birazcik kedisine vermeyi deneyen oldu mu acaba? Ne dusunuyosunuz?

14 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

132230

Kediniz severse verilir gayet de. Onların omega 3 ve omega 6'ya ihtiyacı var, zeytinyağından ve ton balığından birazını karşılayabilir. Ayrıca Dardanel ürünlerinde ağır metal-civa riski bulunmadığını belirtiyor.

Adger
Adger

2297

Ton balığını Her gün verseniz civa Zehirlenmesi gerçekleşir. Aynı şekilde siz de her gün ton balığı Yeseniz Civa zehirlenmesi yaşarsınız. kediye ayda 1 verilebilir.

Adger
Adger

2297

Sık vermeyin çünkü ton balığı bağımlılık yapıyor ondan başka şey yemeyebilir.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Somonların da light paketleri oluyor diye biliyorum, eğer henüz almadıysanız ondan tercih edin. Vermeden önce bir tadına bakın isterseniz, zeytinyağı sıkıntı yaratmayacaktır ama tuz oranı fazlaysa sıkıntı yaratabiliyor. Fazla tuzlu olduğunu düşünürseniz bir süre suda bekletirsiniz zaten. E ne diyeyim, afiyet olsun 😋

Sselin1
Sselin1

122024

Sadece konserve balik ile beslense belki civa zehirlenmesinden bahsedebiliriz. Ama haftada 1-2 konserveden bir sey olmaz. Ki dardanel ton bu anlamda güvenilir bir marka kullanilan ton baligin kucuk olmasi civa riskini düşürüyor. Zaten vucutta zamanla azaliyor civa. Kullancaksaniz ben de light olanlarini tavsiye ederim icerisinde yag yok ama biraz tuz var. fazla miktarda verecekseniz bir kere sudan gecirmeniz daha iyi olur.

Elifsu17
Elifsu17

11198

gimcat in tuna lı olanı tercih ederim ben, sonuçta kediler için yapılmış :)

Sselin1
Sselin1

122024

Ve aynen Elifsu nun dedigi gibi schesir, gimcat, naturea gibi ton balikli mamalar da cok guzel mis gibi ton baligi kokuyor goruntu olarakta belli icerigi. benim bile yiyesim geliyor. Ama niyese kedim yemedigi icin bu sekilde balik tuketmesini sagladim. Sanirim icine eklenen vitaminleri begenmediginden olabilir secici biraz. Ama sizin kedinizi severse daha iyi bir secim olur.

Adger
Adger

2297

@Sselin1 Haftada 1-2 kere sıkıntı olmaz mı? İnsanlar İçin bile Ton balığını Haftada 3 defadan fazla Yemeyin deniyor Kedilerin Bünyesi 1-2 konserveyi Kaldırmaz.

Sselin1
Sselin1

122024

Bu arada ben diger kedime veriyorum bir sorun yasamadim 5 yasinda saglikli bir kedi. Haftada 1 tavuk cigeri de haslayip blenderdan gecirip veriyorum onu da cok sever.

Adger
Adger

2297

Ton Balığı Kedilerin Yememesi Gerenler listesinde Araştırın Bakın. Hem Bağımlılık Yapıyor hem de özellikle Orkinosdan Yapılanlar Aşırı Cıva İçeriyor.

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123868

Dardalenin ürettiği alice yaş mama var ondan alabilirsiniz o da ton balıklı sanırsam

Sselin1
Sselin1

122024

Dediginiz gibi olsa ton balik iceren konserveler kedilerin ölümüne sebep olurdu. Ve iclerinde sadece ton baligi var. Schesir, gimcat, naturea.. onu gectim n&d, naturea gibi kuru mamlarin icersinde en az %60 balik var. Somon ve morina baligi kucuk balikta degil kediler bunlari hergun tuketiyor.

schembri2
schembri2

2824

2 haftada bir ödül gibi ton balığı veriyorum light, afiyetlede yiyor.

AsliErd
AsliErd

1947

Dardanel in jazzy cat diye bir yas mama var. gerci sanirim sadece getir de var ve yetiskin kediler 1+ diyor. Ben yas mama da eger butce yeterli oluyorsa schesir , daha dusuk butcelide de gimcat tercih ediyorum nasilsa cesitleri var o sebeple marka degistirmemeye calisiyorum sindirimi cok etkilememek icin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 720 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.324 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR