Bikilomama Sitesi Güvenilir Mi

hhBetyhh
hhBetyhh

2316 Puan

Bikilomama diye bi site buldum açık mama satıyor 1 kg hills 60 tl orjinal olduğunu idda ediyor 15 kg lık alıp boldukleri için ucuz olduğunu söylüyor sizce güvenilir mi

10 CEVAP

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Merhaba, bu siteden hiç alışveriş yapmadım ancak güvenliğini sizin için analiz ettim;




  • İlk olarak eticaret.gov.tr adresinden bu sitenin E-ticaret bilgi platformunda kayıtlı olup olmadığını kontrol ettim. Maalesef bu siteye dair herhangi bir kayıt yoktu. 3051 sayılı kanun gereği tüm e-ticaret sitelerinin bu platforma kayıtlı olması lazım. Petlebi kayıtlı mesela. Site bu platforma üye olmadığı için eksi puan kırıyorum.




  • E-ticaret bilgi platformundan sonuç çıkmadığı için siteyi incelemeye başladım. İlk olarak sitenin kaç yıllık olduğunu tespit edebilmek adına who.is web sitesinden siteyi sorguladım. Sitenin alan adı (bikilomama.com) 14 Eylül 2020 tarihinde satın alınmıştı. Yani bu site nispeten yeni bir site. Ayrıca web.archive.org web sitesinde tarama yaptığım zaman bu sitenin eski bir kayıtı olmadığını da görmüş oldum. Sitenin bu kadar yeni olması da biraz şüpheye düşürdü beni.




  • Daha sonra sitedeki satış sözleşmesini okumaya başladım. Sözleşmede yer alan bilgiler bana oldukça iyi bir izlenim verdi. Firmanın ünvanı, sorumlu kişinin adı, sorumlu kişinin telefon numarası, adresi ve vergi numarasına buradan ulaşabildim. Hemen vergi numarasını ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden sorguladım ve bilgilerin doğru olduğunu ve firmanın faal durumda olduğunu görmüş oldum. Bu durum sitenin güvenli olduğuna dair bana iyi bir izlenim verdi.




  • Bunları yaptıktan sonra ticaretsicil.gov.tr adresine giderek firmanın sicil kaydına ulaşmaya çalıştım. Ancak maalesef firmanın ünvanını bulamadım. Buradan eksi puan verebilirdim normalde ancak her zaman ünvan adı aynı olmadığı için bulunamayabiliyor. O yüzden bu durumu görmezden geliyorum.




  • Son olarak sitedeki adresi google maps'te inceledim. Fakat normal bir ev gözüktü. Şahıs şirketi olduğunu tahmin ettiğim için normal karşılıyorum ancak adresi yanlış girmişte olabilirim.




Sonuç olarak:
Açıkçası emin olamadım. Çok güvensiz gözükmedi site bana, kimsenin hakkını yemek istemem. Bölüp ucuza satmak aslında mantıklı bir fikir, ürünlerin ucuz olmasını açıklıyor. Buradan satın alıp almamak size kalmış. Bu arada site Ticimax adlı bir e-ticaret sistemi ile yazılmış. Yani kredi kartı bilgilerini girmeniz durumunda bu bilgiler muhtemelen site sahibine gözükmeyecek, yani kartınız güvende olacak o konuda endişe etmeniz gerektiğini sanmam.


Biliyorum, sorunuza biraz garip bir cevap yazdım. Siber güvenlik alanıyla ilgileniyorum kendim o yüzden bi miktar bilinçliyim bu konuda. Normalde bu kadar detaylı yazmazdım ancak bu cevabı okuyan kişilerin bir sitenin güvenli olup olmadığını nasıl anlayabileceğini, nasıl yerlerden sitenin güvenirliğini kontrol edebileceğini anlamasını istedim. Eğer forumda bahsettiğiniz siteden alışveriş yapıp memnun kalmış biri varsa direk alışveriş yapabilirsiniz. Alışveriş yapmasanız bile bir sitenin nasıl güvenli olup olmadığını kontrol edebileceğinizi öğrenmiş oldunuz :)


İyi günler dilerim

789
789

113456

Walla çok teşekkür ederim çok bilgilendirici olmuş

hhBetyhh
hhBetyhh

2316

Çok teşekkür ederim çok derin bi araştırma yapmışsınız.Ben bikere alıp bi deniyim,ayni markanın orjinal olduğuna emin olduğum mamayla karşılaştırma yapayım.

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Güzel olur, buradan da paylaşırsınız biz de bilgilenmiş oluruz

waliet
waliet

191

alışveriş yaptıysanız eğer bilgilendirebilir misiniz acaba? güvenilir mi?

MERQ
MERQ

2523

@Ahmetemind mükemmel bir yazı olmuş. Yaşın ve bilgi birikimine +2 Rep.

edmrcglu
edmrcglu

12623

merhabalar ben o siteden alışveriş yapıyorum. n&d yavru kedi mamasını kullandım memnun kaldım herhangi bir sıkıntı yaratmadı kedilerimde tuvaletleri tüyleri baya iyiydi. matisse yavru kedi mamasını sevmedim koku yapıyor. matisse kısır maması ve Royal canin kullandım. önceden paketli olarak kullanmadığım için bilmiyorum orijinal mi bu yüzden bu ay Royal canin kısırlaştırılmış aldım ve başka mağazadan da kapalısını aldım onun gelmesini bekliyorum orijinali ile karşılaştırma yapacağım sizi de tekrardan bilgilendiririm ☺

hhBetyhh
hhBetyhh

2316

Alışveriş yapıcaktım sitesine göz gezdiriyordum mamanın son kullanma tarihinin yanlis hatırlamıyosam 1-2 ay geçmişti bende normal olarak vazgeçtim bidahada girmedim

Alışveriş yaparsanız bilgilendireme yapar mısınız?

Fsena
Fsena

5379

ALIŞVERİŞ YAPAN VAR MI SİTEDEN?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 692 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR