Kedim Kakasını Silemiyor.

olcayk
olcayk

1102 Puan

Kedim tuvaletini kuma yapıyor ama sürekli ayağıyla basıyor yada poposu kakalı kalıyor bu şekilde de yatağıma çıkıyor. Henüz bir aylık. Kediler bu temizleme işini nasıl öğrenirler ? Bir de benim kedi yatağıma çıkıyor ama sürekli beni tırmalamak istiyor . Yok mudur bunun bir çözümü . Deneyimli olanlar deneyimlerini paylaşırlarsa inanılmaz mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

11 CEVAP

patili
patili

120470

kaka temizleme ve tuvalet alışkanlıklarını oturtmaları biraz sürüyor. daha cok ama cok kücük. sürekli böylr devam etmez ama ilk 2 3 ay biraz bunu yaşarsınız. sonraları azalır. ishal olmaması için özen gösterin. ılık ıslak bir bezle önce patilerini, sonra poposnu silin.
tırmalama konusunda oyun oynuyor sizinle. her zaman olucaktır bu istek ama tırnaklarını uçlarından cok az kestirirseniz veterinerinize, çiziklerden biraz olsun kurtulursunuz

Berldmr
Berldmr

308

Benim kedimde ilk geldiği zaman kakasını kapatırken ayağıyla basıyordu ıslak bir peçete yardımıyla silebilirsiniz yavaş yavaş kapatmayı öğrenir bide açık kum kabı yerine kapalı kum kabını tercih edebilirsiniz tırmalama huyu çoğu kedide var ona bir çözüm yok malesef sadece tırmaladığı zaman elinizi veya ayağınızı yavaşça çekip sert bir ses tonuyla hayır diyebilirsiniz.

patili
patili

120470

yedirdiğiniz mama çok önemli. bir anda mama değişikliği hemen ishal yapar. cok yavaş 2 haftalık bir süreçte değişim yapın. yavru kediler zaten yetişkin kedilere göre daha yumuşak kaka yaparlar. öyle de yapmalılar cünkü bagırsaklaeı henüz bir yetişkin kedi kadar güçlü değil. ama cıvık bir su kıvamında olmaması için bol su içmeli. pişmiş yumurta sarısı yemeli. yogurt yemeli.

olcayk
olcayk

1102

Evet tırnaklarını kestireceğim veterinerde. Bir de ishal olmamasına dikkat edin yazmışsınız. Nelere dikkat etmeliyim bunun için ? Cevaplarınız için çok teşekkürler ^^

patili
patili

120470

aa 1 aylıksa yumurta sarısı vs verme. yaşını belirtmemişsin o yüzden öyle yazdım. yaş mama britcare veya gimcat shinny cat en güzelleri.

patili
patili

120470

inek sütü verilmez kedilere. ya kedi sütü toz halinde alınıp yapılarak verilir veya bebelac gibi süt tozları yapılıp verilir. yaş mamadski tanecikleri mutlaka ezmek gerekir. püre haline getirip vermelisiniz o da 1.5, 2 aylıktan sonra

patili
patili

120470

yogurt bir çay kaşıgı yiyebilir. sütten daha saglıklı. sizin konuyu unutmuşum. geçmişi okuyunca yazışmalarımızı hatırladım. pişmiş yumurta sarısı için erkenmiş. inek sütü vermeyin dediğim gibi.

patili
patili

120470

yurtdışınds mı yaşıyorsunuz? sötlediğiniz yaş mamanın içinde çeşitli suni şekerler ve tatlandırıcılar bulunuyor. Abur cubur niteliğinde biraz. İsterseniz bulma imkanınız varsa, brit care veya gimcat yaş konserve mamalarını alabilirsiniz. içeriği mamanın şeker içermemeli. tatlandırıcı renklendirici içermemeli. et türevleri içermemeli. cünkü et türevleri dendiğinde kaliteli etten değil, yan ürünlerden elde edilmiş demek oluyor.

olcayk
olcayk

1102

Daha bir aylık minicik. Yumurta sarısı ve yoğurt yiyebilir mi ? Bir de kedim dün çok ciyakladı ve kakasında birazcık kan vardı. Bugün geçti ama şimdi iyi. Mama gerçekten önemli yaş mama veriyorum. Minik tavuk parçaları var içinde. Ama onu yediği için kakasını zor yapıyor ve kanadı sanırım. Bugün hep süt verdim zorla olsa da.

olcayk
olcayk

1102

Teşekkür ederim cevaplarınız için :) .inek sütü vermiyorum zaten kediler için satılan süt tozundan aldım ondan veriyorum zorla olsa da çünkü hiç sevmiyor. Yaş Mama olarak da les repas plaisir diye tavuklu bir mama veriyorum onu çok seviyor. Ama dediğim gibi azalttım .

olcayk
olcayk

1102

yurtdışında yaşamıyorum fakat bir kere denedim sevince de ondan vermeye başladım. Ama şimdi hep süt veriyorum. Azcık yoğurt vermeyi denicem. Sizin söylediğiniz mamaya da bakacağım. Bu arada az önce kustu sabah içtiği sütü :( Bu normal bir şey mi ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1940 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR