Kedinin Kısırlaştırılması

didemsahin
didemsahin

785 Puan

Merhaba arkadaşlar. Kedim dişi ve şuan yavru. Onun için daha erken biliyorum ama para biriktirmeliyim ameliyatı için.
Kısırlaştırma ne kadardır?
Kısırlaştırma kedi kaç aylık/yaşındayken yapılır?
Sonrasında kedide değişiklikler olur mu?
genel bilgi verebilir misiniz

7 CEVAP

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

İstanbul Beylikdüzünde çok güzel kaliteli bir veterinerde kısırlaştırdım 450 tl veteriner masrafı ve o kadar tecrübeli güzel bir yer ki zaten öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenleri söylüyor. Sonrasında 5 gün ilaç tedavisi devam etti. Veterinerde 1 gün kaldı. Bu arada 1 yaşını doldurduktan sonra kısırlaştırdım. Sonrasında kedimin huyu değişmedi yalnızca bana daha çok bağlandı. :) biraz iştahı arttı. Kısırlaştırılmış kedi mamasına geçiş yaptık bu arada. Biz sonrasındaki ilaç tedavisi için veterinere bir para ödemedik sürekli gittiğim bir yer olduğu için almadılar ama ödemiş olsaydık en az bi 200 tl tutardı. Seneye kısırlaştırma parası 500 olur desek sonrasındaki tedavide 200 desek 700 en fazla 800 tl biriktirmelisin. Mama fiyatını katmıyorum çünkü normalde de alıyoruz ztn mama. Mamasının biticeği zamana denk getirirsin tam bitmesine gerek yok ztn yavaş yavaş diğer mamaya geçiş yapılıyor. Kısacası süreç böyle. Şimdiden başlarsan rahatlıkla biriktirebilirsin 800. Kolay gelsin :)

ozgeankara
ozgeankara

2516

Merhaba Didem Hanım, dişiler için kısırlaştırma yaklaşık 1 yaşından sonra oluyor. zaten kızgınlık dönemine girdiğini anlarsınız, bağırmaya ve sürtünmeye başlar, o saatten sonra kısırlaştırabilirsiniz. fiyatı ameliyatı yaptırdığınız semte göre bile maalesef değişiklik göstermekte ama dişi kedi ameliyatı önemli bir operasyondur ve olabildiğinde iyi ellere emanet etmenizi tavsiye ederim, 600 tl'den başlıyor diye hatırlıyorum. Kedinizde de değişiklikler mutlaka olacak, öncelikle çok daha sakin olacak ve biraz kilo alır muhtemelen ama huy olarak çok değişim olmaz. Tabi bu dediklerin gerçekleşmek zorunda değil elbette çok oyuncu bir kızsa mesela ameliyattan sonra da yine hareketli kalabilir.

patili
patili

120470

1000 tl.yi kenara biriktirmeniz şart. Ameliyatla bitmiyor çünkü. Ameliyat öncesi kan tahlili + ameliyat + ilaçları + veterinerde kalması gerekebilir birkaç gün + bagışıklık destekleyici bir vitamin + kaliteli bir mama vs derken en ortalama lazım olan fiyat 1000--1500 civarıdıe

didemsahin
didemsahin

785

Teşekkür ederim. Ben en iyisi şimdiden başlayayım para biriktirmeye :)

didemsahin
didemsahin

785

Teşekkürlerr :)

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Manisada en iyi veterinerde erkek 200 dişi 300 :)

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

ayrica tanıdık bir veterinere gidersen yani kedini taniyan her zaman gittiğin veterinere sonrasinda kullanilan ilaçların ücretini almiyorlar :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 813 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR