Yenı Kedı

EsmaKaram
EsmaKaram

948 Puan

evımde bır kedım var ıkıncısını almayı dusunuyorum ılk kedım kıskanıp depresyona gırermı

6 CEVAP

Luckyssss
Luckyssss

16565

Büyükse kedin yaşca tepki verebilir dalaşabilirler

perasu
perasu

1497

İnkici kediye hırçın davranma gibi davranışlar sergileyebiliyorlar. Hırlama, pati atma falan. Eve ikinci kediyi getirdiğinizde hemen buluşturmayın ayrı odalarda kalsınlar. Sizin üzerinizden, evden kokularına alışsınlar önce. İkinci günde elinizde tutup koklamasına izin verin tanışsınlar. Daha sonra yine hırlayacaklardır ama en geç 1 haftaya alışırlar. Kedinizin huyuna da bağlı. Çok dominantsa biraz zaman alabilir daha ılımlı uysal bir kediyse daha kolay oluyor tabi. Bir de mama kaplarını yanyana koymayın.

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Kediler, köpekler gibi çok duygusal değiller. Yani kıskanacağını pek düşünmüyorum ama yeni kediyle anlaşamayabilir

patili
patili

120470

1 yıla kadar süren alışma süreci oluyor. 1 yıldan önce cok zor iyi geçinmeleri. ama ilk 2 ay artık varlıklarını kabul edebiliyorlar. huysuz agresif bir kediyse ilk kedi, sahibine bile küser bir süre.

Aminto
Aminto

4672

Uysal bir kediyse daha kolay olacaktır ama benimki gibi haşinse baya zor.
İlk ayrı odalarda tut sonra yavaş yavaş birleşsinler arada kavga edecekler tabi ama ufak tefek pati atma, tıslama şeklinde.
10 aydır daha yeni yeni alıştılar ama hiç muhattap olmuyor benimkiler buna da şükür :)

nildogcat
nildogcat

13724

Ben şuanda tam bu süreçteyim yeni gelen kedi yaklaşık 1,5-2 hafta farklı bir odada kalsın daha sonra yeni kediyi pusete koyup diğer kedinizin olduğu yere getirin fakat sakın açmayın.Oradan 5 dakika kadar kaynaşsınlar bunu günde 1 kez tekrarlayın 3 gün daha sonra yeni kedi bir 4 gün kadar daha kalsın farklı odada sonra odanın kapısını açın ve gözlemleyin diğer kediniz ilk saldıracak ısaracak eğer kediniz problem çıkarmazsa çok takmayabilir ama bu nadir görülür.Sonra kendi hallerine bırakın yeni kedi yavru olursa daha kolay alışırlar.Bu arada kediler bilinenin aksine aşırı kıskançlar yani benim kızım öyle:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 782 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR