Kedilerimiz Birbirlerine Alışmıyor.

yiozel
yiozel

260 Puan

Merhaba 7 aylık (erkek) ve 9 aylık (dişi) kedilerim maalesef birbirlerine 3 aydır alışamadı. Erkek kedimiz eve sonradan geldi ilk başlarda taşıma kabıyla gösterdik ve dişi kedi çok sert şekilde tıslayıp kafese vuruyordu. Sonrasında yavaş yavaş erkek kediye göğüs tasması takarak bizim kontrolümüzde saldık fakat erkek kedimizin sahiplendiğimiz yerden ötürü maalesef biraz hırçın aksi ve çok ısırgan. İyi bakılmadığı için çok sevilmediği için maalesef öyle bir karakterde. Dişi kedimizde tam tersi ısırmayı zarar vermeyi asla bilmez ve aşırı hassas strese giriyor ki karşılaştırdığımızda strese giriyor hemen gözlerinin üstünde şişlikler oluyor ve erkek kedi müdahale etmeden oluyor bu. İki kedimize de kıyamıyoruz 1 kere tamamen saldık dişi kedi yaklaşmasını istemiyor oynamak istemiyor tıslıyor kafasına vuruyor fakat erkek kedi tam tersi oynamak üstüne atlamak istiyor ve oyunu biraz sert olduğu içinde ısırıyor bir kez saldığımız da karnını ısırdı dişi kedimiz ciyakladı sonrasında erkek kedimiz için kafalık taktık ısırmasın diye fakat yine bir aşama kaydedemedik zaten ve açıkcası da kafalıkla da ona kıyamadık. İnternette gezen her şeyi yaptık koku mama kabı vs. ama nafile bu konuda bilgisi olan var mı daha farklı neler deneyebiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkür ederim

2 CEVAP

zba7
zba7

2661

Merhaba öncelikle sormak isterim kedileriniz kısır mı?Kısır değilse kedileriniz için sağlıklı olan kısırlaştırma işlemini yaptırmanızı tavsiye ederim.
Özellikle erkek kediniz kısır değilse bu sebepten dişi kedinizi rahatsız ediyor olabilir.
Alıştırma konusunda yavaş ve sabırlı olmak gerektiğini söylüyorlar. Şöyle bir https://youtu.be/LIcj-06ZEqo video linki bırakıyorum. Ben daha önce izlemiştim. Belki yararı olur. Tekrar baştan başlayabilirsiniz alıştırma sürecine.
Kolaylıklar dilerim..

yiozel
yiozel

260

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için izliyeceğim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 222 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR