Acil Bakın

Kedimin tüyleri çok dökülmeye başladı ve tüyleri kepeklendi ne yapmam lazım??

4 CEVAP

mervedoganay
mervedoganay

11076

Minik bir araştırma:
Kepek, ciltte beyaz lekeler gibi görünür ve kuru, kaşıntılı olmasına neden olur. Bir kedinin diyetinde omega 3 yağ asidi eksikliği, cildin bu zayıf durumuna yol açabilir. Kedilerdeki kepeklerin bir başka nedeni, aşırı cilt nemi ve doğal yağ kaybından kaynaklanabilir.
Sebepleri:
-Kedilere cildin pul pul dökülmesine yol açan parazitler bulaşabilir. Sıcak bir yaz aylarında, sıcaklığa aşırı maruz kalmak kedinin cildinin aşırı derecede kurumasına neden olabilir.
-Obezite de kedilerde kepeklenmeye neden olan başka bir faktördür. Kuru, pul pul cilt kuyruğun tabanında veya sırtta belirgindir, çünkü fazla kilolu kediler kürklerini temizlerken bu bölgelere ulaşmakta zorlanırlar.
-Sık banyo yaptırılan kedilerde; kedinin kürkü ve cildi iyi durulanmazsa, derilerinde kalan az miktarda şampuan beyaz kepek lekelerine dönüşür.
Çoğu tedavi ve ilaç, kepek nedenine çözüm olurken, kepek sebebi tamamen ortadan kalkana kadar kaşıntı ve rahatsızlık ortadan kalkmaz ve bu biraz zaman alabilir. Dikkat etmeniz gereken birkaç şey de var, çünkü bunlar kepeği daha da kötüleştirecek durumlardır:
-Evdeki nemi yükseltin. Kuru hava kedinin kepeğini ağırlaştıracak ve aynı zamanda kedinizdeki kırılgan ve kuru kürkün bir nedenidir. Kedinizin kepek olduğu ve bakıma ihtiyacı olduğu bu dönemde, fön makinesi kullanmayın, çünkü eklenen ısı cildi daha fazla tahriş eder.
-Yukarıda belirtilen aynı nedenlerle kedinin sıcakta dışarı çıkmasına izin vermeyin.


Veterineriniz daha doğru bilgi verecek ve uygun bir tedavi önerecektir. İlerlemeden gidin bence. Çok geçmiş olsun.

fatmanurxak
fatmanurxak

1147

Mama değişikliğine gidebilirsiniz. Geçmiş olsun.

GarfiE
GarfiE

929

Birde dermacumin deri ve tüy sağlığı için olan vitaminden kullanıyoruz mama ile birlikte etkilerini gördük

GarfiE
GarfiE

929

Aynı sorun bizde de vardı nd mama kullanıyordum. Veteriner tavsiyesi ile proplan elegant somonlu derma mamaya geçtik şuan gözle görülür bir şekilde azaldı kepek ve tüy dökülmesi durdu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 233 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR