Maltese Terrier Çiş Sorunu

mirasude
mirasude

287 Puan

Merhaba 6 aylık Maltese Terrier im var.Büyük tuvaleti konusunda hiçbir problem yok dışarıya çıkarıyorum ve yapıya fakat evde çişini yapmadığı yer kalmadı. :( Yere ped koymamıza rağmen bir-iki kez yapsa da koltuk dahil çişini her yere yapıyor. Kızıyoruz anlamasına ve hafifçe poposuna vurmamıza rağmen tekrarlıyor.3-4 aylıkken şehir dışına çıktığımızda doğru yere yapıyordu şimdi neden böyle oldu anlamadım :( Çiş spreyi mi alsam napsam bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

3 CEVAP

Whitedog
Whitedog

2551

merhabalar. köpek arkadaşınıza kızmanız onu anlamasını sağlamaz, çünkü köpekler sebep sonuç bağı kuramayan canlılardır. anlayamazlar yani, yalnızca şartlanabilirler. tuvaleti eve yapmak onun için çook çok büyük bir stres, köpekler eve yapmamak için kendilerini tutabildiği kadar tutarlar, çişin/kakanın kokusu da zaten ayrıca strese sürükler. bu işin çözümü basit, en baştan başlayabilirsiniz. güneş doğduktan maksimum bir saat sonra ilk çıkışı yaparak üç saatte bir dışarı çıkarmayla başlayın, kısa gezintiler olsa da olur. üç saatte bir karalılıkla dışarı çıkarmaya alıştırın, o zaten kendiliğinden eve tuvalet yapmayı bırakacaktır. zamanla bu saat aralıklarını uzatıp yetişkin olduğunda günde 3 sefere düşürebilirsiniz. günde 3 kere dışarı çıkan sağlıklı ve yetişkin bir köpek zaten eve tuvaletini yapmayacaktır. bu süreçte evdeki pedleri kaldırın. yaptığı yerleri güzelce temizleyin, temizlikten sonra siz koku almasanız da sirkeyle köpeğin rahatsız olabileceği kokuyu bastırabilirsiniz. tuvalet alışkanlığı kazanana kadar eve yaptığında da dengeli olmanız büyük fayda sağlayacaktır, kızmayın, sinirlenmeyin, poposuna/herhangi bir yerine zaten hiç vurmayın. henüz küçük olduğu için sabırlı olun. ayrıca Kral Köpek Ailesi'nin internet sitesindeki arşive "tuvalet" yazarak ilgili yararlı videolara ulaşabilirsiniz :)

ezgirem10
ezgirem10

925

çişini bir kere bir yere yaparsa orası artık onun tuvaleti haline gelir çişini yaptığı yerleri ilaçlarla silmeniz lazım ki kokusu çıksın kokusu çıkmazsa problem biraz zor çözülür :(

mirasude
mirasude

287

Çok teşekkür ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 490 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81452 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR