Kedimi Tarağa Nasıl Alıştırırım Lütfen Yardım

tyguler
tyguler

124312 Puan

Kedimi furminator tarakla tarıyorum. Ama tararken çok isırıyor ödül mamasıyla falan da istemiyor. Ilk önce sevdiģi tarakla tarıyorum o sırada çok sakin. Fark ettirmeden furminator geçiyorum gectiğim an ısırıyor cırıyor ve kaçıyor. Kedisinizi taramaya nasıl alıştırdınız lütfen ya her yer tüy tarayınce bi nebze azalıyor en azından

10 CEVAP

tyguler
tyguler

124312

O eldivenlerden de var da bizimki pek tüy toplamiyor sanki ve kedim ona da saldırıyor plastik yerlerini ısırıyor :(

suledoruk
suledoruk

114870

Aynı sorunu bizde yaşıyoruz hem furminatöre hem eldivene düşman meo ödül mamasıyla kandırıyoruz bir tek. Tesadüfen keşfettik bir deneyin isterseniz meoyu her kedi severek yiyor hayır diceğini sanmıyorum. bize az da olsa kolaylık sağlıyor böyle durumlarda oyalıyor.

Sevdiği tarak demişsiniz onunla tarayın o zaman bir de furminatör orjinal mi orjinal olmayanlar canlarını yakıyormuş ben yaşadım bunu bir siteden furminatör aldım savaş gibiydi taranma seanslarımız kabus gibi sonra araştırdım bunu öğrendim orijinalini bulup aldım şimdi çok rahat taratıyor

AsliErd
AsliErd

1947

Kedinin huyuyla alakali sanirim . Tirnak kesmeye alistirdim ama taranmaya kizim cok sicak bakiyor ama oglum kesinlikle tamamen bir oyuna donusturup cildiriyor taragi isiriyor. Calming odul mamalari var yani her taramanizda veremezsiniz tabi ama cok fevri davraniyorsa furminator zaten cok sık kullanilmamasi gereken bir urun biliyorsunuz. Ayda 1 relax paste ya da calming odul mamasiyla belki alistirabilirsiniz.

ozerumeysa
ozerumeysa

5814

Bende de aynı tarak var kedim asla kendini taratmıyordu onu görür görmez saldırıyordu şu silikonlu tarama eldivenlerinden aldım haftada iki kez tarıyorum çok memnun kaldım. Hem kedim sorun çıkarmıyor hem de aşırı derecede tüy topluyor öneririm. Fiyatı da 20 TL.

tyguler
tyguler

124312

Herkese teşekkür ederim.
@AsliErd teşekkür ederim yorumun için ama ben kedilere mecbur kalmadıkça (seyahat vs.) relx paste, antistress, calming paste falan vermeyi doğru bulmuyorum. Yani insanı sakinleştiren bir ilaç falan da zararlı gelir. ödül mamalarını falan deniyorum artık.
@suledoruk ödül mamasına bayılıyor elimde tutuyorum onu yalarken tarıyım diye elimi ısıryor ver diye. Ve hemen yutuyor yani bir tarama seansı için 30 ödül maması falan gerekiyor. Ve bu da çok fazla:(
Ne denesem ben de anlamadım uykuluyken hafiften tarıyorum alışsın diye uykuyu bırakıp bana saldırıyor ve dişlerini elime öyle bir geçiriyor ki sanarsınız hayvanı dövdük de kendini koruyor.
Hafif hafif ısırıncaya kadar taramaya calişıyorum. Mecbur alışacak yani hem ona da zararlı bir sürü tüy yutuyor falan. Umarım en kısa sürede alışır.

Esnzn
Esnzn

1430

ben bildiğiniz babalarımızın kullandığı cep taraklarıyla başlamıştım küçükken. önüme yatınca yavaş yavaş onla tarıyordum hoşuna gidiyordu. istemediği, tarağı ısırmaya başladığı anda da bırakıyordum hemen. böyle böyle alıştılar. benimkiler kısa tüylü olduğu için frminator pek sık kullanmıyorum. orijinal olması da önemli ayrıca.

Kısa tüylü kedilerde eldiven çok işe yarıyor ben kızımı onunla tarıyorum ama oğlumun tüyleri orta uzunlukta ve aşırı sık eldiven olmuyor içeride tüyler kalıyor furminatör sandığım tarakla aylarca uğraştım işkence gibiydi kendini taratmaya bayılan oğlumu zor tutuyordum tara tara üstten alıyor iç kısımlar kalıyor orjinal furminatör aldım ikimizde rahatladık ama dikkat edilmesi gereken şey furminatör 15 günde 1 kullanılırmış bu önemli

Elifsu17
Elifsu17

11198

Wanpy ödül maması ile kandırıyorum anca öyle bizde de

tyguler
tyguler

124312

??????

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 635 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR