Her Gün 1 Çay Kaşığı Yaş Mama

DoraFiko
DoraFiko

15662 Puan

Her gün 1 çay kaşığı yaş mamayı sulandırarak versem uzun vadede sorun yaratır mı? Diş sağlığı açısından vs
Resmen yalvarıyorlar yaş mama için 1 çay kaşığını çorba gibi yapıp veriyorum sonra kuru mamalarını da güzelce yiyorlar

8 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

yaş mamanın diş sorunlarına sebep oldugu tamamen şehir efsanesi, kuru mamanın dişleri temizlediğinin şehir efsanesi olması gibi. çubuk kraker yediğinde dişlerinde birikmiyor mu ömür boyu kraker ve bisküvi yesen ve hiç diş fırçalamazsan ne olursa kedilerde de o olur. kuru mama da kediler için besin krakeri. doğal hayatta kedi avlanır çiğ et yer, kemikleri çiğner böylece dişlerini bi nevi kemikle temizlemiş olur, köpeklere diş temizliği için kemik veriliyor uğraşması için mesela bunun gibi.
yaş mama kedinin yiyebileceği en sağlıklı şeylerden biri tabii içeriğinde şeker ve aroma gibi zararlı katkılar yoksa, dişleri için ayrıca bi şey yapmanız gerek.

suledoruk
suledoruk

114870

1 çay kaşığı çok az bi miktar.yaş mamalar ödül mamaları gibi verilecek besinler değiller. Öğün yerine geçiyorlar. Günde yarım konserve vermenizi öneririm veya sulandırıcaksanız en azından yemek kaşığı kadar verin. yeteri kadar su içmiyorlarsa kedinizin sıvı alımı yetersiz kalır bu şekilde.

melist35
melist35

11186

haftada 1 konserve 85gr. olacak şekilde yaş mama verebilirsiniz, zararı olmaz. zaten paketi açtığınızda max 2 gün muhafaza edebilirsiniz, birer çay kaşığı vererek kaç günde bitiriyorsunuz ki?
ayrıca dişlerini fırçalamıyorsanız kuru mama da diş sağlığına zarar verir. bırakın bari doya doya yesin hayvanlar bi oturuşta. birer çay kaşığı nedir dalga geçer gibi hayvanla :D

fatma_nur42
fatma_nur42

10640

Diş sağlığı açısından problem yok ta günlük 1 çay kaşığı vererek açılmış yaş mamayı nasıl muhafaza edeceksiniz ne kadar süre?

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Dişlerini düzenli fircalarsaniz sorun olmaz. Zaten kuru mama yese de fırçalamanın gerekli. Bir kaşık çok az en azından 1 yemek kaşığı verin derim

DoraFiko
DoraFiko

15662

Çok teşekkür ederim cevaplar için. Hekimimiz normalde haftada bir gün en fazla 2gün ver 1konserveyi 2ye böl sabah akşam yesin dedi. Ama bizimkiler hergün istiyorlar bende fazla olmasın diye azar azar veriyorum. Gimcatin 75grlık konservesini yiyorlar şuan 2kedim var yarısı 1gün diğer yarısıda ertesi gün bitiyor.

DoraFiko
DoraFiko

15662

75gr mama 2günde bitiyor yukarıdada yazdım 😊 bizimkiler alışkanlık yaptılar hergün yemeyi. Hergünde 1konserve veremeyeceğime göre...
Sulandırıp içine balık yağıda ekliyorum yedikten sonra gün boyu bidaha yaş mama istemiyorlar yetmese mama dolabının başında miyavlarlar yine😊
Benim sorum hergün vermemde sakınca olur mu? 400gr mamayı açıp gıdım gıdım 10günde bitirmiyoruz yani sakin olun 😂😂

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 597 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR