Kedime En Uygun Mama Önerisi

Hasinegenis
Hasinegenis

197 Puan

Merhabalar . Norveç orman cinsi 6 aylık kısırlaştırılmış yavrum var. Şimdilik pro line junior yaş mama ve Royal canin kısırlaştırılmış kuru mama vermekteyim. Kedim için en uygun mama hangisidir. Onun iyi ve sağlıklı beslenmesini istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

3 CEVAP

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

Mamaların içinde ki protein %sine değil de gerçek et %sine bakın tahıl oranına bakın. Hangi tahıllar var (mısır, soya iyi değildir mesela) içerik okumayı bilirseniz kolay olur sizin için. Karşılaştırma yapabilirsiniz. Nd, acana, brit care (ben bunu kullanıyorum) güzel mamalardır. Bunların içeriklerine bakın :)

pongul
pongul

113342

Proline oldukça yetersiz bir mama, fitmin, bozita gibi mamalardan deneyebilirsiniz. Aşırı pahalı olmamakla beraber içerikleri güzel.

tyguler
tyguler

124312

Benim kedim british kısır 1 yaşında. Benim kedime felicia iyi geliyor. Uyumayı seviyor, cinsine baģlı olarak bobrek hastalıklarına vs yatkın. Felicia urinary destekli ve protein oranı çok yüksek değil yag oranı da fena deģil. Benim kedime uygun. Sizinki hareketli mi kısır mı değil mi yavru mu yetoşkin mi yaşlı mı ona dikkat etmelisiniz. Hareketlise protein oranı düşük olmamalı. Az tahıllı veya tahılsız olsa iyi olur. İçerisinde gerçek et veya gerçek etten elde edilmiş protein olabilir. Yağ oranına dikkat etmelsiniz.
L-carnitin taurin içerse de fena olmaz hani. Ama yoksa kendiniz de takviye olarak verebilirsiniz.
Bunlara dikkat etmelisiniz. Tabi bunlar benim tecrübelerim/öğrendiklerim. Yanlışım varsa düzeltilsin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 303 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR