Lütfen Yardım :(

Arkadaşlar Corona oldum Kedime bulaşır mı ne.yapmaliyim?

11 CEVAP

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

İnsandan hayvana korona bulaştığına dair net bir bilimsel veri yok. Hayvanlardaki corona ile pandemiye sebep olan insandan insana geçen corona farklı şeyler .Sakin olun sadece kedinizle fazla temas etmeyin.

mihriii
mihriii

119878

bulaşmaz tamamen farklı corona virüsler bizlerdeki ve onlardaki ciddi bir mutasyon geçirmesi lazım kedinize geçmesi için o da aşşşırı düşük bir ihtimal

alabalik32
alabalik32

13406

İnsandan hayvana bulaşıyor. Hayvandan insana bulaşmıyor.

beyzathemoc
beyzathemoc

819

ağzı olan konuşuyor yine..
kedi ve insandaki farklı bulaşmaz

Bulaşır net. Kedinizi başka bir odada tutun ya da komşuya akraba arkadaşa falan verin bir süre. Hiçbiri olmuyorsa evde maskeyle gezin en azından.

ezginiko
ezginiko

2727

Geçmiş olsun öncelikle 🙏 Herkes farklı birşey söylemiş. Benim bildiğim de şu ki insandan hayvana geçmediği. Ama kedinizle temasınızdan sonra kediniz aile içinde başkasına temas ettiğinde başkasına bulaştırabilir. Düşünün ki kullandığınız havluyla başkası da elini kuruttu gibi.

Ama herkesin yanıtları çok farklı ne yapayım şimdi

aysekrzm
aysekrzm

3957

kedimi sahiplendikten birkaç gün sonra tüm aile olduk. olabildiğince maskeyle yaklaştım ona ama ne kadar dikkat edebildim orası muamma. ki test yaptırana kadar resmen ağzımın içinde uyuyordu. nerdeyse 3 ay geçti bir sorun yok. bence riske atmayın maskeyle gezin. zaten 10 gün sonra rahatsınız. çok geçmiş olsun :)

Ya bilinçsiz bilinçsiz konuşmayın. Hiç mi haber izlemiyorsunuz? Açın internetten veteriner görüşlerini dinleyin. İnsandan kediye geçiyor. Ancak kediden insana geçmiyor. İnsandan hayvana geçtiğine dair nasıl net bir veri yok ya. Pandalara geçmedi mi? Neden ziyaretler yasaklandı geçmediyse? Bilimsel veri istiyorsanız buyrun "Son deneysel araştırmalar, kedilerin, köpeklerin, gelinciklerin, meyve yarasalarının, hamsterlerin ve ağaç farelerinin virüsle enfekte olabileceğini gösteriyor. Kediler, gelincikler, meyve yarasaları ve hamsterler de enfeksiyonu laboratuar ortamlarında aynı türden diğer hayvanlara yayabilir.
Çalışmalardan elde edilen veriler, köpeklerin enfekte olabileceğini, ancak virüsü diğer köpeklere, kediler ve gelinciklerin virüsü aynı türden diğer hayvanlara yayabileceği kadar kolay yayamayabileceğini göstermektedir." "Hayvanat bahçesi tesislerindeki bazı hayvanlar, büyük kediler ve büyük maymunlar da dahil olmak üzere SARS-CoV-2 için pozitif test yaptı. Birkaç aslan ve kaplandış New York'ta bir hayvanat bahçesinde, Güney Afrika'da bir puma, kaplanlar hayvanat bahçesinde kar leoparları bir Kentucky hayvanat bahçesinde ve goriller Kaliforniya hayvanat bahçesinde, hastalık belirtileri gösterdikten sonra SARS-CoV-2 testi pozitif çıktı. Bir puma ve kaplan Yabani hayvanları sergileyen bir Teksas tesisinde, SARS-CoV-2 için pozitif test edildi. Personele COVID-19 önlemlerine rağmen, bu hayvanların COVID-19 ile çalışanlara maruz kaldıktan sonra hastalandıklarından şüpheleniliyor." Açın NTV'deki haberleri falan okuyun ya. Uyduruk sitelerden bahsetmiyorum. Adamlar bilimsel verileri yazıyor. İşinize geldiği gibi kulaktan duyma konuşmayın.

@gulsundusmez açın bilimsel verileri okuyun lütfen. İnsanları yanlış bilgilendirmeyin.

NSukun
NSukun

12394

Kedilere genelde zarar vermiyor kediler hızla antikor oluşturuyor ayrıca kediden başka insana bulasmiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 419 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR