Diş Sorunu Olan Kediye Amoksisilin + Klavulanik Asit Tedavisi Uygun Mu ?

Merhabalar, 2 gün önce yeni diş çıkaran 8 aylık kedim bugün itibari ile kontrol ettiğimde dişin çıktığı bölge de iltihaba rastladım ve hafif burun akıntısı var enerjisi, ateşi, beslenmesinde bir sorun yok, yalnızca ağır bir ağız kokusu ve dediğim gibi hafif kan ile karışık iltihaba rastlıyorum. 8.75amoksisilin/1.75 klavulanik asit kilo başına önerilen doz, yalnız enjektör şeklinde değil hap şeklinde kullanmak istiyorum bu mümkün mü ? Diş için süreç 5 gün, kedim 4 kilo 35mg amoksisilin/ 7mg klavulanik asit tedavisine başlayacağım, kullanacağım ilacın her 1 tableti 625mg(500mg amoksisilin/125mg klavulanik asit) tableti sulandırıp şırınga ile ağız içine sıkarak başlamak istiyorum.
Bu konuda bilgisi olan daha önce deneyimlemiş arkadaşlardan yardım almak istiyorum, bu tedavi süresince bir sorun yaşar mıyım ve tedaviye başlamalı mıyım ?

8 CEVAP

Unabomberr
Unabomberr

103006

Geçmiş olsun. Veteriner bunu bilmiyor muydu enjektör ile tedavi verdi? Bu sorunuzu en doğru veteriner yanıtlar, hap kullanması işinizi görüyorsa onu talep edin.

Yardımcı olabilecek birisini arıyorum.

Bu konuda bilgisi olan bir kedi sahibi yok mu arkadaşlar ? veteriner amoksisilin tedavisini önerdi fakat enjektör şekli ile ama kedimin deri hassasiyeti yüzünden herhangi bir enjektöre alerjik reaksiyon gösterip derisinde lezyon oluşuyor, karma, kuduz ve gençlik aşılarında bu durumu çok çektik düzeltilmesi ise çok ağrılı bir süreç.

Antibiyotik iğne ile tedaviye başlayalım dedi fakat etken maddeler klamoks ile aynı amoksisilin ve klavulanik asit, veteriner alerjisini biliyordu fakat sizinde bildiğiniz üzere kuduz, karma ve gençlik aşılarının hap veya şurup gibi türevleri yok, bunları da zorunlu olarak yaptırmamız gerekiyordu çünkü tarım ve hayvan bakanlığı veritabanı sisteminde kayıtlı bir kedi ve mikroçipli, çoğu veteriner parayı düşündüğü için iğneden başka bir tedavi yöntemi önermiyor çünkü bir amoksisilin+klavulanik iğne 75tl, günlük 2 doz 5 gün boyunca, bu rakam 750tl ye denk geliyor, 750tl benim kedimin mama,bakım,malt ve diğer ürünlerin toplamından bile fazla. Maddiyat elbette önemli değil ama sorun alerjisi. Caniverm bile kullanmamı istemedi oysa durum askarit tenyaya çok benziyor, ben dişteki iltihap iç organlarına veya kanına karışmasın diye direkt olarak antibiyotik önlem almak istiyorum çünkü sorun viral değil bariz belli.

Unabomberr
Unabomberr

103006

İğne ile alerjisi olan kediye tedaviye başlaması çok tuhaf. Kedimi sahiplendiğimden beri sürekli tedavi süreci yaşadık hep antibiyotik hapla ilerledik. Veterineri mi değiştirseniz emin olamadım. Bir an önce çözüm bulursun inşallah.

Siz yanlış anladınız, tedaviye başlamadık yalnızca önerdi, bende farklı bir seçenek olarak hap tedavisi istedim bunu kabul etmedi durum böyle olunca iğne vurdurmadım ve tedaviye başlamadık ki zaten çoğu veteriner yetişkinlik dişi çıkartımında iltihap ve ağız kokusu olabileceğini söylüyor bu süreçte yaş mama veya et suyu ile desteklememizi öneriyorlar, iltihap dudak dışına çıktığı için önlem almak istedim. veteriner kabul etmese de ben hap tedavisine başlayacağım etken maddeler aynı

Unabomberr
Unabomberr

103006

Tedaviye başladı sandım kusura bakma :) iltihap ilerler gider yaş mama et suyu çözüm olmaz ki, bende haptan yanayım.

Arkadaşlar farklı bir şehirden veterineri arayarak işleme başladım,
günde 2 kez olmak üzere 12 saate 1 yemek sonrası klamoks 625mg vermeye başladım tedavi 7 gün sürecek çünkü parsın diş etlerinde kanama ve iltihap var yani hastalığın evresi 3. derece de tableti 14 e böldüm, tablet harici verilmedilir maaya saklayarak vermeyin, kedisine hap içiremeyen arkadaşlar için yalnızca kafası dışarda kalacak şekilde havluya sarıp güzelce sevdikten sonra ağzını nazikçe çene ve üst dudak birleşiminden ittirerek açık ve hızlıca tableti dil üstüne atın ardından boyun altını sevin dili ile dudaklarını yalamaya başladığında tableti yutmuş olacaktır,
saat 11 itibari ile 2. dozu verdim ilk dozu akşam 23de vermiştim, şuan için bile lezyon yerleri inhibe olmuş durumda ve ağız kokusunda aşırı şekilde azalma mevcut ve artık dudak dışına iltihap veya kan çıkmıyor sizlerde de aynı sorun varsa bu gelişmeleri gördükten sonra ilacı hemen kesmeyin,
Evreler ve kullanım için; 1. evre diş etlerinde kızarıklık hafif şişlik ilaç kullanım süresi 3 gün(6 doz)
2. evre dişlerde kızarıklık, şişlik ve iltihap ilaç kullanımı 5 gün (10 doz)
3. evre dişlerde kanama ile iltihap ağır ağız kokusu(mama kokusu ile karıştırmayın) ilaç kulllanım süresi 7 gün(14 doz)
Umarım yardımcı olabilmişimdir, bu bilgileri veterinere danışarak aldım. Çok ilerlemiş kedi ve köpek gingivitislerinde ek önlem olarak klorheksidin glukonat ile ağız gargarası yapılmakta elinizde bu ilaç varsa dozu %0.2~%0.5 olmalı etken maddeyi içeren gargaralar klorhex, kloroben, andorex, fardoben. Çalkalama yapabilmeniz için 1 ila 3ml arası gargarayı enjektöre veya temiz kokusuz sprey şişeniz varsa burası önemli öncesinde herhangi bir sıvı içeren (su hariç) sprey şişesi ise kullanmayın, gargarayı çekip ağız içine sıktıktan sonra 20~30 saniye sonrasında aynı uygulamayı su ile yapın. Bu tedavi yöntemi 6 aylık ve daha büyük kediler içindir,.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 541 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR