Proplan Kitten Tavuklu Kedi Maması

ygzkptn
ygzkptn

120024 Puan

Bir tane van kedisi sahiplendim ve sahibi onu proplan kitten tavuklu yavru kedi maması ile beslediğini söyledi ve kendisi veteriner fakültesi öğrencisi.Ben ise brit care veya N&D kullanmak istiyorum.Kaliteli olmadıklarını duydum proplanın.Mama değişiminden dolayı sıkıntı olur mu?

10 CEVAP

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

hayır olmaz mutlaka değiştirin hatta, sadece 1 2 hafta iki mamayı birbirine karıştırın yavaş yavaş eski mamanın miktarını azlatın sonra tamamen yenisine geçin. önerlerim ise orijen kitten, naturea, n&d kitten, wildfield

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Bizimde evde bi sürü hayvanımiz var. Boş vakitlerde face de gezmek orda burda tozmak yerine onlarla ilgilenip onlar için araştırma yapıyoruz . İçeriklerine bakarak yazıyoruz . Siz nasıl oluyorda bu kadar sert çıkışlı cevap yazıyorsunuz bende bunu anlamıyorum .. amacımiz canlar sağlıklı beslensin. Kız kendince araştırmış ve cevap yazıyor .. amaci yardım etmek. Ki yazmak zorunda da degil .. herkese yardım etmeye calisiyo .. o bölümü okuyor diye çok bilecek değil ya. Ben ne insanlar görüyorum .. okumuş ama boş okumuş . O yüzden çok araştıran çok okuyan ve uzun yıllar hayvan besleyenler e güvenin derim .

Bu konuda Burçinyol a katılıyorum. Mesela ben şahsen uzun bir dönem spectrum kullandım, denediğim bir çok premium mamadan daha iyi sonuçlar elde ettim hatta uzun dönemde bile. Ben mesela bu konuyla ilgili bir soru sorsaydım siz gelip hemen değiştir çok kötü git şunu al falan deseydiniz bu kadar sakin kalamazdım.
'Kendi deneyimlerimizle' ilgili ürün hakkında eleştiride bulunup öneride bulunmak daha doğru. Üstelik havanese önerdiğin bazı mamalar yüksek oranda protein içeriyor bu da ciddi üriner sorunlara yol açabiliyor.
En iyisi kedinizi mama kullandığı süreçte en 1 ay gözlemleyip ona göre karar vermek.

burcinyol
burcinyol

572

havanese siri neye dayanarak bu kadar kesin yorum yapıyorsunuz? her mama sorusunda hep aynı şeyleri söylüyorsunuz. kediyi veteriner öğrencisi pro planla besliyormuş. siz hangi yetiyle hangi uzmanlıkla acaba cevap yazıyorsunuz çok merak ettim.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Cümlenizin gittiği yere iyi bakın derim. Veteriner öğrencisi o mamay la besliyormus. Adam veteriner olacak o bilir. Sen kimsin gibi olmuş . Adam veteriner olacak ama gözden çıkarmış zaten yavrusunu bak başkasına vermiş .. ben veteriner in kapısının önünde mantar dan sürünen hayvanlar gördüm . Veteriner hala tavuklu mama koyuyordu önüne. Neden çünkü o bedava gelen mama ..promosyon . Bazen insanlar cebine kıyamıyor nede olsa kedi diyor. İçeriğine bile bakmadan mama alıyor. Neden çünkü Ucuz yada yakınlarda o var.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Dozunda verirsen mamayi problem olmaz. İhtiyacı olan herşey dahil o mamalar da . Zaten o mamalar çok fazla yenilmiyor kedi tarafından . Kedi biraz yiyip bırakıyor. .diğer mamalar da kediler saldırıyor. .mesela Royal e bakın. Marka haline geldi. En iyi mama falan deniliyordu.. içeriği belli bile değil. .hayvan ve türevleri . Vs vs vs . Neyse biz canlar için öneride bulunuyoruz . Sonuçta herkes kedisinin sağlıklı olması ni ister ..

ursaminor
ursaminor

116511

 bol tahıllı kuru mamaların içerikleri
Bazı konularda bilgi sahibi olmak için okulunu okumaya gerek yoktur. Yeterince araştırır ve iyiyi kötüden ayırma yetilerinizi kullanarak kendiniz de bir sentez oluşturabilirsiniz.
İnternet bir çukur gibi. Yaş mama fazla vermek kötü. Kuru mama çok kötü. Barf en iyisi. Yalnızca yaş mama kullanılmalı. Kuru mama dişlere iyi geliyor vs. vs. trilyon tane varsayım...
Ancak insan durup bir düşünüyor...
Bazı belirli kuralları var bu canlıların beslenmelerinin. Basit kurallar. etobur bunlar... Etobur nedir? Etle beslenen canlıdır.
Diyorlar ki sokaktaki kediler her şeyi yiyor... Sizi de sokakta bıraksak, 2 gün aç kalsanız neler yiyebileceğinize siz de şaşırırsınız. Kaldı ki sokaklarda ömürler uzun olmuyor...
Neyse konuyu çok dağıtmayalım.
Kural basit. ilk 5 üründen 3 tanesi tahıl olmayacak. Bu tahıllar nedir? Umarım resmi doğru yükleyebilmişimdir. yükleyememişsem linki de vereyim Burada türevler ve tahılların ne olduğunu biri üşenmemiş evinde hazırlamış.
Şimdi mantıklı düşünüldüğünde, bu kedi normal koşullarda mısır glutenine ulaşabilir mi? Hayır.
O zaman demek ki doğru bir içerik değil bu. Bu kedi kuşun tüyünü yer mi? Kemiği toz haline getirip yiyebilir mi? Balığın eti yerine kılçığını tercih eder mi? Bunlar mantıkla gayet yanıtlanabilecek sorular.
Proplan mama sorulduğundan ona "istediğiniz" bilimsel yanıtı verelim. Proplan Kitten İçindekiler: (İngilizcesi)
Chicken, brewers rice, corn gluten meal, chicken by-product meal, animal fat preserved with mixed-tocopherols, soybean meal, dried egg product, poultry by-product meal, soy protein isolate, fish meal, wheat flour, animal liver flavor, salt, phosphoric acid, potassium chloride, calcium carbonate, Vitamin E supplement, dried colostrum, taurine, choline chloride, zinc sulfate, L-Lysine monohydrochloride, ferrous sulfate, L-ascorbyl-2-polyphosphate (source of Vitamin C), manganese sulfate, niacin, Vitamin A supplement, copper sulfate, calcium pantothenate, thiamine mononitrate, riboflavin supplement, Vitamin B-12 supplement, pyridoxine hydrochloride, folic acid, Vitamin D-3 supplement, calcium iodate, biotin, menadione sodium bisulfite complex (source of Vitamin K activity), and sodium selenite
Türkçe içindekiler:
Tavuk eti (%20), pirinç, mısır gluten unu, kurutulmuş hayvansal protein, kurutulmuş kanatlı proteini, mısır, hayvansal yağ, mısır nişastası, mineraller, buğday gluten unu, kurutulmuş yumurta, sakatat, balık yağı, kolostrum (%0,1). KATKI MADDELERİ: Besin Katkıları: IU/kg: Vit A: 36 400; Vit D3: 1 180; Vit E: 750. mg/kg: Vit C: 140; Demir (Fe(E1)): 89; İyot (I(E2)): 2.8; Bakır (Cu(E4)): 17; Mangan (Mn(E5)): 22; Çinko (Zn(E6)): 209; Selenyum (Se(E8)): 0.18. Taurin:1700 mg/kg Antioksidanlar.
(fark var gibi hmm)


Şimdi beni asıl endişelendiren böylesi bilinçsiz bir veterinerlik fakültesi öğrencisinin olmasıdır. Sizi de internette herhangi bir sitede yapılan yoruma sinirlenmek yerine, bir hayvansever olarak bu endişelendirmelidir kanımca... Sonuçta siz endişeli gözlerle bakarken; karşınızda size boş gözlerle bakan bir veteriner olması kimsenin tercihi olamaz.
Bu konularda catcentric iyi bir sitedir. Biraz gezinmenizi tavsiye ederim.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Yeni mamasını bir hafta içinde yavaş yavaş eski maması ile karıştırarak verin. Yeniye bu şekilde yavaş yavaş geçin. Bir hafta sonra yalnızca yeni mamasını vermeye başlayın bu şekilde hiçbir sıkıntı olmaz.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Size bayılıyorum ya. Makale ler yazsanız da okusak ;)

ygzkptn
ygzkptn

120024

Çok sağolun.kitap yazsanız okurum yani...))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 962 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR