Yeni Kedi Sahiplensem Sorun Olur Mu?

Bilge_ylmz
Bilge_ylmz

231 Puan

4yaşında bir kedim var. İnsanları ve kendinden farklı canlıları pek sevmiyor sinirli bir yapısı var:D Biz yavru bir kedi sahiplenmek istiyoruz ama Dobby nin tepkisini hiç kestiremiyorum. Yavruya zarar verir mi acaba? Ya da zamanla alışır mı? bilmiyorum cidden. Bir kere apartmandaki kediyle karşılaştılar, bizimki garip bir ses çıkararak üzerine yürüdü, tam saldırıcakken tuttum kapıyı kapattım. Siz böyle bir şey yaşadıysanız paylaşır mısınız? Alışma sürecinden vs.


4 CEVAP

Karakterine bağlı aslında annemin evinde 12 yaşında kedimiz var şuan bendeki kediyle bir yıl yaşadılar ama asla alışmadı. Bendeki kedi de tam tersi sonradan yavru bulduk 3 tane onlara anne olmamasına rağmen annelik yaptı. Alışmayan kefimiz Bambam aileden başkasına kendini elletmeyen misafir sevmeyen bir kedi

Alıştırma protokolü var uygularsanız sıkıntı olmaz instagram da suzionlineblog sayfasında detaylı anlatıyor

aslihan_e
aslihan_e

128190

Kesinlikle Ebru'ya katılıyorum. Bizim Paşa diğer kedilerden nefret eder ama rahmetlik oğlum her kediyi direk kabul eder yavrulara babalık yapardı. :( Bizim Paşa yavru yaklaşırsa tokadı yapıştırıyor ama azarlıyorum ben onu öyle öyle biraz korkuyor ama bu sefer de onun psikolojisi bozuluyor gerçekten. Çok sinirleniyor söyleniyor giderim bu evden diyor. Az da olsa alıştı benim uyarılarımla, artık benim siyah ikizlerle uyumaya başladı. Ama bizimkiler babalarına çekmiş çok sevgi dolular. Paşa'nın kulağını bile yalayıp temizliyorlar, tabi arada kuyruğunu da çekiyorlar :D Başka kedilerimiz de var Paşa onlardan hâlâ nefret eder. Geçen Odi'me vurmuş Odi bayağı şikayet etti yüzünü gösterip söylendi kıyamam :( Kötü Paşa Dede.

Ketonmanya
Ketonmanya

114323

Merhabalar. Başka kedilerle geçinme olayı tamamen kedilerin karakterlerine bağlı bir durum. Bazı kediler zamanla alışabiliyor olsalar da bazıları hiç alışamayıp ömürleri boyunca rahatsız, huzursuz ve mutsuz da olabiliyorlar.


Üçüncü kedimizi sokaktan kurtardığımızda evimizdeki iki kediden biri onun gelişine hiçbir tepki göstermedi, şimdilerde çok iyi arkadaşlar, ancak diğeri geldiği andan beri (10 ay oldu) onu hiç kabullenmedi. Hâlâ çok sert kavgalar ediyorlar. Ayrıca hiç huyu olmamasına rağmen tuvaletinin dışına çişini yapıyor ve farklı bazı davranışlar da sergiliyor. Bu tamamen kedilerin evlerini sahiplenme şekillerine bağlı. Sahiplenme güdüleri fazla olan kediler, evlerini bir başka kediyle paylaşmaya hiç alışamayabiliyorlar da.


Patili günler dilerim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 365 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR