Ayçiçek Yağı

mihriii
mihriii

119878 Puan

Merhaba soru saçma gelebilir ama yemekle bu tarz şeylerle falan hiç alakam yok.Kedime tavuk göğsü haşladı annem ben de yağsız ya acaba yağ mı eklesek demiştim annem suyuna çiçek yağı eklemiş bir sorun olur mu suyundan içse?

7 CEVAP

Renklipati
Renklipati

140143

Az miktarlarda yağ belki sorun olmaz ama yağlı soslu yiyecekler kedilerin beslenmesi iyi değildir. Bu şekilde beslenme kusma ve ishalle seyreden mide bağırsak sorunlarına neden olabilir.sade olarak tavuk göğsünü haşlayıp verin daha sağlıklı..

mihriii
mihriii

119878

teşekkür ederim

Nazliig
Nazliig

10833

Bir kereden bir şey olmaz ancak bunun gibi yağlı yiyecekleri pek vermeseniz iyi olur. Çünkü kedilerin sağlığı için zararlı olabilir. Bende tavuk göğsü haşlayıp veriyorum (tuzsuz, baharatsız ve yağsız olarak) ona özel hazırlıyorum. Arada bu şekilde verebilirsiniz. Çok besleyici bir besin :)

İnstagram da takip ettiğim vetyonca diye çok başarılı bir veteriner hekim var 3 kedisi var hafta da bir gün kedilerine çok az zeytinyağı veriyorlar

mihriii
mihriii

119878

teşekkürler cevaplarınız için suyundan koymayayım zaman az miktar zeytinyağı faydalıymış onu biliyorum ama çiçek yağı için böyle bir şey yazmıyor internette

aslihan_e
aslihan_e

128445

Ben de Türkçe kaynak bulamadım ama sizin için yabancı kaynakları araştırdım. Buyrun: "Ayçiçek yağı, çoğu köpek ve kedi linoleik asidi (LA) düzgün bir şekilde sentezleyemediği için cildi nemli tutmak için yaygın olarak kullanılır, sağlıklı bir kürk ve cildi korumak için bir diyet kaynağı veya takviyesi gereklidir.


Ayçiçek yağı ayrıca enerjiyi, sağlıklı bağışıklık fonksiyonunu, kalp sağlığını ve normal organ fonksiyonunu destekler.


Bu süper gıda yağı zaten birçok evcil hayvan mamasında bulunur ve evcil hayvanınızın beslenmesi için gerekli olan omega-6 yağ asitlerini içerir. Ayrıca hayvansal yağa kıyasla daha düşük doymuş yağ içerir.


Ayçiçek yağı, yeterli düzeyde yağ asidi içermesine rağmen, yalnızca hayvansal yağlarda bulunan bir omega-6 yağ asidi olan yeterli düzeyde araşidonik asit (AA ve ARA) içermez. Bu nedenle, ayçiçek yağı tek başına bir yağ asidi kaynağı olarak kullanılmamalıdır.


Ayçiçek yağının ev yapımı diyetle kullanılması tavsiye edilir. Orta boy bir köpek günde bir çay kaşığı alabilir; bu yaklaşık beş ila sekiz gram omega 6 sunar. Bununla birlikte, tüm yağların kalori açısından yoğun olduğunu ve bir çay kaşığı ayçiçek yağının yaklaşık 40 kaloriye ulaştığını unutmayın. Ayçiçek yağı yeterli miktarda sağlamadığından, omega-3 takviyesini de hesaba katın. Kediniz için doğru dozu bulma konusunda, veterinerinize kedinizin yaşına, kilosuna ve sağlığına bağlı olarak doğru miktarı daha iyi ölçebilecekleri için sormanızı öneririz. " Demek oluyor ki günde birkaç damla ayçiçek yağı zarar getirmez hatta fayda sağlıyormuş.

mihriii
mihriii

119878

@aslihan_e çokk teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 721 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR