Emanet Kedi Bulunduğu Yerden Çıkmıyor

venniee
venniee

14368 Puan

arkadaşımın kedisine bakıyprum ve banyoda çamaşır+kurutma makinesinin üst üste olduğu yerin arkasına girdi. Korkuyorum nasıl çıkartıcam. Bize geldiğinden beri yemek yemedi su içmedi tuvaletine gitmedi. Bişi olur diye korkuyorum kendi kedimide çekemiyorum ordsn bana tıslıyor.

3 CEVAP

Hcrnrr
Hcrnrr

684

Ortama adapte olamamış belli . Bir süre o yokmuş gibi davranın bırakın kendi keşfetsin etrafi tuvaletini suyunu mamasini da yakın bir yere koyun ve bekleyin. Siz korkmayın o yavrucak korkmuş zaten. Meraklıdır kediler mutlaka çıkar oradan :)

yokistead
yokistead

104161

Kendi kedinizi odanızda tutmaya çalışın çıkarmayın bir süre. Hem ortam yabancı hem insanlar hem de evde kendisine tehdit gördüğü başka bir kedi var.

Ketonmanya
Ketonmanya

114342

Merhabalar. Kediler ilk kez bulundukları ortamlara hemen adapte olamazlar. Adapte olana kadar saklanmayı tercih ederler, bu süreçte de yemek, su, tuvalet gibi ihtiyaçlarını ertelerler. Bu normal bir süreç yani. Şimdilik rahat bırakın onu, üzerine gitmeniz adaptasyon sürecini uzatmaktan başka bir işe yaramayacaktır. :)


Bir de şahsi görüşüm kedilerin kendi ortamlarında emanet bırakılmalarının kedilerin psikolojileri için daha uygun olacağı. Yani kediler yalnız bırakılacaklarında kendi evlerinde bırakılmalı, kediye o sürede bakacak olan kişi kedinin evine gün içinde 1 ya da 2 kez gidip mamasını ve suyunu tazelemeli, tuvaletini temizlemeli, eğer kedi oyun modundaysa biraz onunla oynamalı. Kediler köpekler gibi değiller. Köpekler ortam değil insan seçerler ama kedilerde bu durum tam tersi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 269 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR