Dişi Kedim Azgınlık Döneminde

Relug
Relug

2400 Puan

Dişi kedim azgınlık döneminde. Gece miyavlamaya başladı. Azgınlık belirtilerinin her birii mevcut. Internette dahaa az mama verin. Akşama kadar oyun oynayın akşama yorulursa anca öyle uyur diye yazıyor. Kimileri de poposunu kaldırdığında hafifçe vurun diyor. Ne yapmam gerekiyor bu dönemde? Kısırlaştırmayi düşünmüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Kendi haline mi bırakmalıyım yoksa başka yolu var mıdır?

6 CEVAP

Merhabalar kedinizi bence kısırlaştırın. 5 aylık rahim kanseri olan kedi biliyorum. Boş geçen kızgınlıklar rahim iltihabına,kanserine dönüşebiliyor. Kızgınlığı geçince kısırlaştırma taraftarı olun BENCE.

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Eğer kedinizi çiftleştirecekseniz, çiftleştirene kadar her ay bu durumu yaşamanız gerekiyor. Kızgınlık durumunda kedi davranışlarını kontrol atlına alan güvenilir bir yöntem yok. Horman iğnesi vb. yöntemleri öneren kişileri ciddiye almayın. Bu tarz hormon iğneleri kullanmak kediniz için yapabileceğiniz en kötü şeyler listesinde ilk 5'e girer.


Eğer kedinizi çiftleştirmeyecekseniz o zaman kısırlaştırmayı düşünmeye başlamanız gerekiyor.


Başka bir yolu yok maalesef

Beklemeniz gerekiyor kızgınlığın bitmesi için ondan sonra kısırlaştırmalısınız. Kısırlaştırma hayvanın sağlığı için önemli. Kedinize vurmayın,yazıldığı üzere onu yorun

Ketonmanya
Ketonmanya

114323

Merhabalar. Kedinizi sırf bir kez olsun anneliği tatsın mantığıyla çiftleştirecekseniz şunu söylemeliyim ki hayvanların insanlar gibi öyle anne / baba olmadıklarında üzülme, eksik hissetme gibi mefhumları bulunmuyor. Aksine her doğum ve doğuma kadar geçirdikleri her kızgınlık, kedileri bazı hormonal hastalıklara biraz daha yaklaştırıyor. Bu yüzden kısırlaştırmak, kediniz için en doğru çözüm olacaktır.


Yine de kısırlaştırmayacaksanız kızgınlık belirtilerini bir şekilde çekmeniz gerekecek. Aç bırakmak, yormak vb. yöntemlerin hiçbiri maalesef etkili değil. Aç da olsalar uykusuz da olsalar içgüdüleri onları kızgınlık davranışlarını bir şekilde yapmaya itiyor çünkü, boşuna aç ve uykusuz bırakmış olursunuz kızınızı.


Patili günler dilerim.

Relug
Relug

2400

Çok teşekkür ederim

Relug
Relug

2400

Şimdilik kısırlaştırma düşünmüyorum. Onumuzdeki zamanlarda bi çiftleşme olduktan sonrasında kısırlaştırma olabilir diye düşünmüştük. Her bir cevap için teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 442 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR