Beyaz Renkli Dışkı (İshal)

Ketonmanya
Ketonmanya

114506 Puan

Merhabalar.


Sokağımızda yaklaşık bir hafta önce hemen hemen 2 aylık olduğunu tahmin ettiğimiz bir yavru kedi gördük. Onlar için yaptığımız yuvalarda baktığımız diğer kedilerle birlikte yaşamaya başladı. Dün akşam mama vermeye indiğimizde kakasını yaparken yakaladık, dışkısı neredeyse beyaza kaçan çok açık yeşil, yoğun kıvamlı sululukta ve mat bir renkteydi (bir benzetme yapmak gerekirse kireç beyazı oje kıvamındaydı). Bu sabah da kedinin hâlsiz bir şekilde yuvaların birinde yattığını gördük.


Kedi insanlardan kaçan bir kedi, o yüzden yakalaması çok kolay görünmüyor ancak yakalayabilirsek kendi veteriner hekimimize götüreceğiz fakat yine de burayı takip eden veteriner hekim arkadaşlar varsa dışkının renginden bir tahminde bulunabilirler diye düşündüm. Çok ishal kediyle karşılaştım, tamamen beyaz ve mat bir dışkı ilk kez görüyorum çünkü.


Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128583

2 aylık sokak kedisinde mutlaka iç parazit vardır. Eğer yakalamayı başaramazsanız iç parazit hapı alıp bir parça seveceği yiyeceğin içine saklayıp yemesini sağlayın. 2 aylık yavrularda iç parazit öldürüyor ve açık renk dışkıya da neden oluyor ama tabi yakalayabilirseniz vete götürmeniz daha iyi. Enfeksiyon da kapmış olabilir. Mutlaka o ayda iç parazit tedavisi alması gerekiyor her türlü. Onun dışında multivitamin vitamin ilacı da verin mümkünse. Zaten enfeksiyon varsa veteriner de bağışıklık güçlendirmeye çalışıyor ama o ayda en tehlikelisi iç parazit. Burunda akma falan yoksa büyük ihtimal ishal o yüzdendir.

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

@aslihan_e, cevabınız için çok teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 299 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR