Bağışıklık Vitamin

starthebudgie
starthebudgie

12115 Puan

https://www.*************.com/bio-pet-active-vitalicat-kedi-multivitamin-tablet-75-gr-150-adet-u-17907


Bu ürün düzenli kullanımda bağışıklığı etkiliyor bu?Kedimin bağışıklığını güçlü tutmam gerek.Normalde lizin tableti artımı ürünü alacaktım ama lizim sürekli kullanılır mı?

15 CEVAP

C vitamini diyeceğim sanırım çünkü bağışıklık tabletlerinin içerisinde mutlaka c vitamini de var. Amacınıza daha iyi uyuyor

starthebudgie
starthebudgie

12115

Şuan evde imuneks şurup var onu veriyorum.Bitince dediğiniz markalara bakarım çok teşekkürler

Lizin, c ve b grubu vitaminleri gibi suda çözülür ve fazlası taurinde olduğu gibi idrarla vücut dışına atılır. Zaten lizin ısıya duyarlı bir amino asit olsa da birçok kedi mamasında bulunmuyor. Bence önceliğinizi lizinden yana kullanmalısınız :)

Ben tercihimi Solgar markasından yana kullandım. İlk olarak ben de Bio Pet Active almak istiyordum. Hemen bir maliyet hesaplaması yaptım. Bio Pet Active’ in her lizin tableti 125 mg lizin içeriyor ve bir pakette 90 tane var. Solgar’ ın bir lizin tableti ise 500 mg lizin içeriyor. Neyse uzatmayayım totalde hem Solgar 7 tl kadar uyguna geliyor hem de daha sıkı denetimlerden geçtiği ve daha kaliteli olduğu tartışılmaz. 😃 (Solgar’ ın maliyeti 64.90 Bio Pet Active’ in fiyatı oldukça değişken ama en uyguna 24.75’ e buldum ve hedabımı yaparken de en uygun fiyatı baz aldım.)

Bize hekimimiz günde 125 mg önerdi, siz de danışıp kediniz için en uygun oranı bulabilirsiniz. 😇

Bu yaptığım hesaba göre neredeyse 7 ay (200 gün boyunca) idare edebilirsiniz. Aylık olarak 9.27 lira gibi bir şey. Sizi de hesaba boğdum, kusura bakmayın ya 😇

Yediremeyeceğinizden endişeleniyorsunuz, anladım :/ Kedi tüketimi için üretilen bu haplar çiğnemeye uygun. Kediniz severse direkt ödül niyetine alıp yiyecektir zaten ama sevmezse yutturma dışında pek bir seçenek kalmıyor. Bizim kullandığımız toz halinde, ben mamasına karıştırıyorum. Sulandırılıp tüketime de uygun. En olmadı et suyuna karıştırır verir ya da normal suyuna karıştırırsınız.

starthebudgie
starthebudgie

12115

Sizdende çok özür dilerim.O kadar hesap yapmışsınız...Verdiğiniz fikirler için çok ve çok teşekkür ederim

Estağfirullah, ne demek ;) Rica ederim :D

pongul
pongul

113342

İmmuzinc şurup günde 1 cc tavsiye ederim. İnsanlar için olsa da dostları için kullanan ve memnun olanlar çok.

starthebudgie
starthebudgie

12115

Juen pet market

starthebudgie
starthebudgie

12115

Bu lizin günde ne kadar kullanılıyor ki?Günde 1 tablet versem 3 ay gidiyor.2 tablet versem 45 gün anca.Multivitamşn tablet günde 1 taneymiş ve 4 ay gidiyor.C vitamini 100 gün gidiyor.Lizin macunu var şuan ama anca yaş mamaya katınca yiyor.Tabletide sadece yaş mamayla yerse her gün yaş mama veremiyorum.

starthebudgie
starthebudgie

12115

Mamalardaki c vitamini oranlarına baktım.Nd bravery gibi mamalarda 300 mg felicia mystic gibi mamalarda 30-38 mg.Nerdeyse 10 katı.


Aslonda multivitamin alacağım tüm vitaminleri kapsıyor diye ama hangisi daga iyi bağışıklık güçlendirir bilmiyorum.Lizin için solgar alamam maalesef şimdilik.Kısırlaştırma var yakında.Biopetin lizin tabletini günde 2 tablet diyor ama o zaman 45 gün gider onuda alamayacağım.C vitamini yada multivitamine kaldım sanırım.

Bağışıklık sistemine tam anlamı ile reaktör olacak tek enzim beta glukomanttır, diğer vitamin ve mineraller yalnızca yardımcı ve reaktif görev üstlenirler, vitamin-mireal kompleksinizi seçerken özellikle bağışıklık sistemi için alacaksanız beta glukomant içermeli örneğin immuzinc, immuneks, immun44 şuruplar gibi.

pongul
pongul

113342

İmmuneks iyi zaten, devamında immuzinc ya da immun 44 ile ilerleyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 390 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR