10 Kglık Mamayı Nasıl Saklıyorsunuz

merhaba direkt olarak aynı soruyu soruyorum, mamaları nasıl muhafaza ediyorsunuz, kaç aydan sonra bayatlıyor ve tett'ne kadar gönül rahatlığıyla kullanabilir miyiz?

16 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114333

Merhabalar. Mamaların yüksek gramajlı ambalajları genellikle kilitli paketler oluyor. Bende ufak kavanozlar var. Her gün paketin kilidini açıp kapatarak içine hava geçişine sebep olmamak için mamadan bir miktar kavanoza dolduruyorum, kedilerimin mama kaplarını da kavanozdan dolduruyorum. Kavanoz boşaldıkça paketten kavanoza takviye yapıyorum.


Ayrıca ambalajın kilidini her açıp kapatışımda pakete bastırıp içindeki havayı iyice boşaltarak kilitliyorum. Böylece içinde hava kalmadığı için daha güvenli oluyor.


Eğer aldığınız mamanın ambalajı kilitli değilse de yine bir kavanoza aktarıp pakette kalanı, havasını iyice boşalttıktan sonra paketi sıkıca bantlayarak muhafaza etmenizi öneririm.


Patili günler dilerim. :)

mihriii
mihriii

119878

cam kavanoza koyuyoruz bir kısmını bittikçe mama paketinden dolduruyoruz mama paketinin ağzını da koli bandıyla iyice bantlıyoruz 3 aydır bayatlamadı

Çok teşekkür ederim. Peki genelde hangi site üzerinden alışveriş yapıyorsunuz? Petlebi'yi genel anlamda çok beğeniyorum fakat fiyatları diğer sitelere göre daha fazla. Hem güvenilir hem de görece daha uygun fiyatlı bir site arıyorum. Deneyimlerinizi aktarır mısınız? :)

diablerose
diablerose

119757

paketi ilk actiktan sonra koca paketi tekrar tekrar acmamak icin 1 kilo mama sığan büyükce bir kilitli posete mama aktarıyorum. sonra buyuk paketin havasını olabildigince alarak agzini kivirip kapatiyorum, geri kivrilip acilmasin diye bantla sabitliyorum. sonra kilitli posetteki 1 kilo mama bitene kadar buyuk poseti unutuyorum. 1 kilo mama 1 kediye 2 hafta civarinda gidiyor. kucuk paketteki mama bitince bu anlattiklarimi yineliyorum. mamanin tamamini baştan itibaren bölmüyorum cünkü orjinal paketinde beklemesi daha iyi

mihriii
mihriii

119878

p e t z z s h o ptan almıştım ben mamasını koliye koymuşlardı son tüketim tarihi de yakın değildi yaş mamaları falan kendim gidip petshoptan alıyorum genelde

Merhaba :D Hiç büyük paket almadığımdan ilk soruya cevap veremeyeceğim. İkinci soruya gelirsem biz de p e t z z s h o p2 tan alışveriş yapıyoruz ama piyasa o kadar çalkantılı ki indirim yakalamaya çalışmaktan bitap düştüm :/ Mamamız bitince m i y a v d ü n y a s ı kuru mama abonesi olmayı düşünüyoruz, böylece yersiz zamlardan etkilenmemiş olacağız :)

aa hiç duymamıştım, biraz araştırdım ama doğru mu anladım emin olamadım, bilgi verir misiniz lütfen?:) zamlardan etkilenmiyor muyuz?

Birkaç ay oldu o firmayla tanışalı, 2020' de fiyatlar bu kadar değildi o nedenle oradan alışveriş yapmaya ihtiyaç duymamıştık hiç. Neyse uzatmadan konuya geleyim :) Siteyi her ziyaret ettiğimde fiyatları hep sabit görüyorum. Siz aboneliğinizi oluşturduktan sonra zam gelse bile aboneliğiniz bitene kadar zamlardan etkilenmiyorsunuz. Yani tabi ki büyük paketler kadar uyguna gelmiyor ama araştırdığım kadarıyla en uygun fiyatlara sahipler ve fiyatların istikrarlı olması insanın içine su serpiyor bence :)

Tek kedi sahibi olunca ve yakın zamanda aldığım bir karar sonucu karışık besleme yapınca kuru mama çok hızlı tükenmiyor bizim evde. Eğer 1.5 - 2 kilogramlık mama satın almayı planlıyorsanız bir bakın derim ;)

tyguler
tyguler

124312

Ben trend.yoldan alıyorum mamaları. Bir kere de furminator tarağımı kolay.mama sitesinden almıştım sıkıntısız gelmişti. Mamayı bilemiyorum ama.
Saklarken de ben genellikle 1-2 kglik paketler alıyorum ama bu sefer 12 kg alacaģım fiyatı daha uygun olsun diye, Kedimin tuvaleti hiç kullanmadığımız bir wcde duruyor. Mamayı da oraya koyarım çünkü soğukluğu mamayi saklamak için uygun diğer odalar biraz daha sıcak. Her gün de oradan alırım veya elimdeki 1 kglik paketi doldurum o bitene kadar kullanırım bittikçe 1 kglik paketi doldururum. Bantla sabiteyebilirim eğer çıtcıtı falan saģlam gelmezse.

Ben de 10 kg aldım son mamayı bir kedime. Bir kaba koyuyorum 1 hafta yetecek şekilde sonra mama ambalajını da lastik tokayla sıkıca bağlıyorum. Ben e vi ne mama sitesinden kuru mama alıyorum genelde son kullanma tarihleri de yazıyor fiyatları bir çok siteye göre uygun. ********** dan da alıyorum

Ko lay mama yıldızlı yerler

Renklipati
Renklipati

140143

Bende cam kavonazda saklıyorum,h e p s i b b u r a d a ve t r e n d y o l dan yapıyor um alışverişlerimi

Hepinize çok teşekkür ederim. Sağlıklı günler:)

deniznergis
deniznergis

12866

paşabahçenin çift kapaklı cam kavanozları var 3 kglık onlardan kullanıyorum .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 599 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR