Sibirya Kurdu/Bakımı Ve Eğitimi

blue_hpood
blue_hpood

128183 Puan

arkadaşlar, önümüzdeki aylarda izmire yerleşeceğim. gönlümde bir sibirya kurdu sahiplenme isteği var. burada sibirya kurdu besleyen, bakımı ve eğitimi hakkında bilgisi olanlardan, özellikle izmirde sibirya kurdu besleyenlerden fikir almak istiyorum. sibirya kurtları izmire adapte olabilir mi?eğitimi ve özellikle günlük hareket ihtiyacı hakkında bilgi almak istiyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. özelden de yazabilirsiniz, şimdiden teşekkür ederim.

14 CEVAP

Thekedi
Thekedi

4630

Sibirya kurtlarının adaptasyonu yüksektir sıcağada soğuğada adapte olurlar ve bir şekilde yaşayabilirler ama sonuç olarak soğuğu tercih ederler ve soğukta yaşamaları daha iyi olur. İzmir gibi aşırı sıcak olan bir bölgede sibirya kurdunu düşünmeyin bence.


Bir şekilde yaşamaları refah içinde olacakları anlamına gelmez.

Superisi814
Superisi814

125092

Bakin adi üzerinde Sibirya Kurdu.Izmirde Sibirya kurdu edinmek , Antalyada kangal beslemek kadar yanliş.
Soğuk iklim köpeklerinin Antalyada sicaktan bunalip saldirganlaştigini , kendisi icin düzenlenen soğutma sisteminin hiç bir işe yaramadigini cok iyi bilirim.
Sicakta bizde fenalik geçirebiliriz demek kadar basit bit şey değil bu.
Huskyler havlarlar , kinuskandirlar ve çok enerjiktirler.Bunu bir de doğalarina aykiri bir iklimde düşündüğünüzde hayvana yazik etmeyin derim.

Kebikec
Kebikec

2835

Köpekle siz bir misiniz :) sizin köpeğin tüyleri gibi üzerinizde kürk mü var

melist35
melist35

11186

yazın klimalı ortamda bulunması gerekiyor. sıcakta dışarda veya bahçede kalırsa havale geçirme olasılığı var tabi ki. 6-7 sene önce bakıyordum husky, her gün akşamları 1 saat parkta oynatıyordum ama yetmiyordu. enerjisi yüksek bir cins.

Maya-French
Maya-French

1754

Merhaba,


Enerji düzeyi yüksel olmakla beraber apartman içinde olacak ise havlama ve yer yer uluma olayları var :) ayrıca arkadaşların dediği gibi sıcak bölge olması nedeniyle husky düşünmeyin derim.

Mahmet
Mahmet

775

Sibirya kurdu soğuk iklim köpeğidir. Yapısı bile soğuğa, kara uygun şekilde gelişmiştir; ayakları karın üzerinde rahatlıkla hareket edebilecek şekilde gelişmiştir(kürkü, derisi...hepsi)


Bu köpekler çok enerjik öyle "2 saatten fazla gezdiririm hatta neredeyse 3 saat olur" demeyin köylerden köylere çok uzak mesafelere ilaç, ulaşım, taşımacılık gibi ihtiyaçlar için durmadan koşarak giden dayanıklılık ve enerjiden bahsediyoruz. Çok büyük bahçeli ya da çiftlik gibi serbest yerlerde yaşayabileceği bir ortam yaratmalısınız.

blue_hpood
blue_hpood

128183

Maya-French apartman içinde değil, müstakil bir eve taşınacağım. fakat husky sahiplenmenin doğru olmadığına kanaat getirdim. fikriniz için teşekkürler:)

blue_hpood
blue_hpood

128183

Thekedi buradan birisi bana izmirde de sibirya kurtları bakılabileceğini, gerektiği kadar hareket etmesi sağlanırsa sorun olmayacağını söylemişti. yine de fikriniz için teşekkür ederim:)

blue_hpood
blue_hpood

128183

gncl*

blue_hpood
blue_hpood

128183

melist35 sıcakta dışarıda kalınca bizim bile havale geçirme olasılığımız var değil mi:D yorumunuz için teşekkürler:)

blue_hpood
blue_hpood

128183

Kebikec hayır ama demek istediğim biz bile geçirebiliyoruz havale:D

blue_hpood
blue_hpood

128183

Superisi814 sıcakta biz bile fenalık geçirebiliriz zaten, demek istedim. ve haklısınız elbette iklim olarak muhtemelen zorluk çekecektir. bir husky sahiplenmekten vazgeçtim. fikriniz için teşekkür ederim:)

blue_hpood
blue_hpood

128183

Mahmet ben gezdirmekten ziyade bir koşu bandı almayı ve o şekilde enerjisini atmasını sağlamayı düşünüyordum. üstelik taşınacağım ev bahçeli ve müstakil bir ev. fakat yine de sahiplenmekten vazgeçtim. haksızlık olacağını düşünüyorum. fikriniz için teşekkürler:)

ecrinnurAslan
ecrinnurAslan

104078

Bu hayvanı cook seviyorum gozleri maşallah çok güzel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 631 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR