Ek Gıda Olarak Ne Verilmeli

Tosbikdumik
Tosbikdumik

3847 Puan

Bu arada ek gıda olarak kedime bir şeyler vermek istiyorum ama ne tavuk yiyor nede patates haşlamasi maması dışında bir şey yemiyor ödül çubuklarını bile çiğneyip yiyemiyor küçük olduğu icin mi bilmiyorum henüz 7 aylık ama ne versem koklayıp burun kıvırıyor yoğurt bile yemiyor yaş mama ve kedi pudingini deli gibi yiyor ama onun dışında hiç bir şey yemiyor üzülüyorum yeterli besini alıyor mu bilmiyorum eskiden yumurta haşlayıp verirdim haftada bir yerdi artık onu da yemiyor kuru mama ve yaş mama dışında kedisine ek gıda tavsiyesinde bulunacak var mi birde nasıl yedireceğim

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128247

Yoğurt ve patates kedilerin çok sevdiği yiyecekler değil zaten. Hele patates hiç değil. (Bu yaşıma kadar rahat 50 kedi bakmışımdır) Özellikle market yoğurdunu sevmiyorlar. Tavuğun da bizimkiler göğüs kısmını sevmiyor mesela, haşlarsak taze hafif ılıkken yiyorlar ertesi gün yemek istemiyorlar. Mangal seviyorlar onda da göğüs değil de derisiz but olacak :) Sizinki çok da aç değilse yemiyordur. Balık denediniz mi? Fırında taze sardalya sevebilir. Marketlerdeki dondurulmuş büyük balıkları yemiyor bizimkiler. Hamsi de sevmiyorlar. Büyüyünce yiyecek seçmeye başlıyorlar zaten. Yavruyken yumurta yiyorlar büyüyünce istemiyorlar. O tarz yiyecekleri yemesi için ya hiç yiyecek seçmeyen her bulduğunu yiyen bir kedi olacak ya da çok aç olacak. Bazen sokak kedileri aç bile olsa tavuk haşlaması veriyorum yemiyorlar. Kedinizde sorun yok yani. Mamadaki vitaminler yeterli değilse kullanıyor musunuz bilmiyorum ama siz en iyisi vitamin haplarına falan yönelin arada verirsiniz. İştah açıyor işe yarıyorlar. Bizim kedinin biri sabah toprak yiyordu hemen demir ilacı ve b grubu vitaminlerden verdim, bu akşam durmaz artık dedim ve gerçekten akşam evi yıktı oynamaktan. Tok olduğu halde yemek istiyorum diye de ağladı. Normalde çok az yiyen bir kedidir. Biz bugün kedilere haşlanmış işkembe verdik :D Faydalı olduğu kesin ama onu siz pişirip vermezsiniz sanırım :) Zaten bahçeye gelen sokak kedisine verdim o yemedi mesela. Açım ama başka bir şey ver diye ağladı.

tyguler
tyguler

124312

Dişlerinde sıkıntı yok değil mi

pongul
pongul

113342

Beaphar top 10 kedi vitamin tabletleri,
baktıgım kedilerin sevmediğini görmedim kıtır kıtır yiyorlar deneyebilirsiniz.

Pashaoglum
Pashaoglum

911

Taze balık fırınlıyabilirsiniz, benim kedim haşlanmış yumurtayı hiç yemedi hekimimiz 1 tatlı kaşığı zeytinyağına 1 yumurta kırıp verebilirsin demişti onuda bazen yiyo bazen yemiyor. Haşlanmış tavuk gögsünü suyuyla beraber yiyor çokta seviyor balkabağı ekliyorum bazen ama çok vitamin değeri var mı derseniz var diyemem. Beapar vitamin ödül maması veriyorum. Gimcat kitten vitamin ve peynirli biotin vitaminini dönüşümlü veriyorum. Birde mamasına haftada 2-3 defa vmp tablet vitaminin yarısını ezip karıştıyorum ama benimki yerde yattığı için biraz abartıyorum, kucağı sıcağı seven bir kediyse fazla abartmaya gerek kalmaz, benim ki hasta olmasın diye gayretim, birde gimcatin yavru kedi ödül çubuğu var hindili onuda tırnak keserken rüşvet olarak veriyorum:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 399 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR