Artık Yeter!!!

servetnilay
servetnilay

4155 Puan

en son Konyada bir köpeği araçla kovalamışlar sonra silahla vurup tekmeleyip çöpe atmışlar.. Bu ülkede hiç hayvan hakları yasası yok! 1000₺ para cezası vermişler yazık!.. Diğer ülkelerde (hollanda, almanya, italya, ispanya, ABD vb.) müebbete kadar cezası var. Artık hayvana eziyet edenleri göre göre psikolojim bozuldu. Ne zararları var? İnsandan başka zararlı bir varlık yoktur.. Çok şey yazmak istiyorum ama yazmakla bitmez.
Bu ülkede 4 şey olmak zor..
Hayvan
Kadın
Çocuk
Ağaç.....

4 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Bu karakterler ciddi şekilde toplum içerisinde olması zararlı. Kediye/köpeğe ya da tüm hayvanlara fiziksel ya da cinsel şiddet uygulayan her kişi, insan içinde birer potansiyel suçludur. Sağlıklı düşünen bir kişi bunları asla yapmaz. Bilerek ve isteyerek hayvana şiddet uygulamak insana uygulamak ile denk olmalı.

Akitanya
Akitanya

441

İnsanın içinden haber bakmak gelmiyor. Hep kötü haber, hep kötü haber... Peki suçlu kim? Hep insan, sadece insan... Böylerine denecek çok laf var ama değmez... Aslında parayı veya cezayı geç de, böylelerine yaptıklarının aynısını yaşatmak lazım... Sokakta bile köpekleri kovalayan, taşlayan çocuklarla karşılaşıyorum. İnsanlık dışı davranışlara örnek alan bir nesil yetiştiriyoruz, ne yazık ki !

tyguler
tyguler

124312

Ay evet eskilerde mısırda kediyi yanlışlıkla bile vir kediyi arabayla ezene idama kadar ceza veriliyormuş. Türkiyede nerdeyse tebrik edecekler.
geçenlerde de bir kedinin kulaklarını kesmişler.
Eniştemin köpeğinin kulaklarını kesmişlerdi.
Bu böyle olmaz adam akıllı bir hayvan hakları yasası çıkarsınlar. Hayvan öldüren öyle 1000tl ödedi olmaz. O hayvanın canı 1000tl mi ediyor. Parayla hesaplanamaz onun kıymeti. Kimse benle aynı fikirde olmak zorunda değil ama benim fikrim şu ki bir hayvan canının kıymeti 1000tl ise o cani, hayvana zarar veren insanınki 100tl etmez. Yani herkesinki böyle asla demiyorum. Hayvanlara sahip çıkan, onlarü koruyanlar da bir sürü var.
Allah için adam akıllı bir hayvan hakları yasası çıksın yalvarırım ya

Bizim devletimiz vergi koymayı bilir. Yasa çıkarmak çok zor iş çünkü (!)
Demem o ki önemli şeyler göz ardı edilirken can söz konusu olunca beyaz saraylarında kahvelerini içerler onlar. Diyecek bir şey bulamıyorum. Göz yumanları ALLAH ıslah etsin...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 372 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 9 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR